GØR DET HER, NÅR DU ER I TIDSNØD IFT. PLANLAGT MOTION

Ikke tid til motion og træning?

Du kender sikkert godt situationen, hvor du igen føler, fornemmer og konstaterer, at du IKKE har tid til din planlagte motion eller træning?

Situationen står vi alle i fra tid til anden. Nogen havner oftere i situationen, end andre gør. Pointen er ikke, at vi skal måle på, hvem der oftest står i en presset situation eller hvem der ikke gør. Pointen er en helt anden.

Pointen drejer sig om, hvad du typisk gør, når du havner i en tidspresset situation. Søger du mulighederne eller dropper du al motion og træning.

Vi kan nemt, i årenes løb, have tillagt os alt for meget “ALT-ELLER-INTET” tænkning, som i høj grad kan spænde ben for os igen og igen, fremfor at hjælpe os godt på vej i livet.

 

Nogle typiske eksempler på “ALT-ELLER-INTET”-tænkning:

“Hvis ikke jeg har tid til hele gå-, løbe- eller cykelturen, dropper jeg den”

“Hvis ikke jeg kan nå (eller orker) hele træningsprogrammet, dropper jeg det helt”

“Hvis ikke jeg kan ALT, jeg har tænkt og planlagt, gør jeg INTET”

Her sidder du godt og grundigt fast i “ALT-ELLER-INTET” tankefælden, og det vil langt oftere være ødelæggende for dig, fremfor støttende for dig.

 

Hvorfor et “ALT-ELLER-INTET” mindset spænder ben for dig:

  • Har du fx et mål om at gå 10000 skridt om dagen, men må konstatere at tiden er for presset til det, så er det 10000 gange bedre, du går 5000 skridt end at droppe hele aktiviteten og gå 0 skridt den dag. Giver det mening?
  • Når vi ønsker at opbygge gode, sunde og støttende vaner, så bygger vores succes med vanen på gentagelser og fastholdelse. Det er meget vigtigere, at vi holder fast i vores motions-, trænings- og aktivitetsvaner i nogen grad, end at forvente at alt motion, træning, aktivitet skal udføres 100% perfekt.
  • Det skaber ikke mange resultater, at træne hårdt hver eneste dag i en hel uge, hvorefter du dropper alt træning. Store resultater får du, ved at finde et passende og overskueligt træningsniveau, du kan holde ved i årevis.

Gør dine trænings-, motions- og aktivitetsvaner elastiske

Giv dine vaner omkring motion og træning elastiske, så du kan tilpasse dem i din hverdag. Vær fleksibel og fasthold aktivitetsvanen på bedste vis.

Lav “light udgaver” af din motion og træning, så du kan få noget gjort fremfor ingenting, når hverdagen er presset eller livet giver modstand.

Juster dine mål for succes. Måske dit mål for succes pt. hedder: “Jeg vil gå 10000 skridt om dagen” eller noget lignende. Så er du en succes, når det lykkes og en fiasko, når ikke det lykkes. Målet ser bort fra din hverdag.

Hvad mon der vil ske, hvis du omsætter dit mål til noget ala: “Jeg vil være en aktiv person, der går over 2000, 3000 eller 5000 skridt om dagen – gerne 10000, men det er ikke et krav, for lidt er bedre end ingenting.”

Ja, det er en længere målsætning, men også en fleksibel målsætning, der fokuserer mere på, at du gør noget fremfor ingenting. Dermed bliver målet og dine trænings- motions- og aktivitetsvaner fleksible ift. din hverdag.

 

✊ LEV BEDRE » FÅ DET TIL AT SKE – ét skridt ad gangen!

❤️ SAMMEN GØR VI EN FORSKEL » LIKE, DEL & ABONNÉR

✅ DIN STØTTE BETYDER ALT » TUSINDE TAK

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her