Har du smagt oliven-feta hakkebøffer?
Prøv min opskrift på græske oliven-feta hakkebøffer med dildcreme, sprød salat og pesto » Nyd smagen af sol og sydlige himmelstrøg
Uhm… Jeg er fan. Den her lækre anretning, er virkelig en personlig madfavorit, der får smilet frem hos mig.
Jeg synes, at anretningen er både indbydende og lækker for øjnene, og så kan du forvente at dine smagsløg kapres og sendes på en græsk himmelflugt i hele måltidets nydelsestid.
Venter du gæster, kan jeg klart anbefale dig opskriften her. Hel måltidet kan laves klar på relativt kort tid, anretningen præsenterer sig flot og så smager det herligt. Alt i alt vil du med opskriften her kunne servere et hæderligt måltid for dine skønne gæster.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1000 gram hakket oksefars
- ½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
- 50 gram puckost / fetaost
- 1 løg
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk tørret oregano eller en dusk frisk oregano
- 10 gram smør (brug slip-let pande og spar smør og kalorier)
- 2 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
- 1 dusk frisk dild eller 1 tsk tørret dild elle dildspidser
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids friskkværnet sort peber
- 2 gode håndfuld frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 5 macadamianødder
- 2 tsk parmesanost
- 1 knivspids hav- eller stensalt
- 1 knivspids friskkværnet sort peber
- 2-3 håndfulde blandet salat efter årstiden
- 1 glas oliven uden sten
- 2 tomater
- 1 løg
- Skræl og snit løget fint. Hak oliven og fetaosten groft.
- Grib en skål og bland oksefarsen med fintsnittet løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
- Form 8-10 hakkebøffer af den hakkede oksefars, og steg oliven-feta hakkebøfferne i smeltet smør på en brandvarm stegepande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine hakkebøffer, skal de steges i 3-5 minutter pr. side.
- Skyl og snit dilden fint. Bland dilden med creme fraiche, salt og peber.
- Skyl den friske basilikum og bland den med resten af ingredienserne i en minihakker, blender eller lignende.
- Blend din ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det, når den er det, er basilikumpestoen klar til servering.
- Skræl og snit løget i løgringe. Skyl tomaterne og snit dem i skiver eller både. Dræn oliven for væde. Anret salatbladende eller andet salat med løgringe, tomat og oliven.
- Fordel basilikumpestoen drypvis på den sprøde salat. Giv anretningen en portion dildcreme og server oliven-fetabøfferne på salaten.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]