Græske oliven-feta hakkebøffer med dildcreme, bladsalat og pesto

Græske oliven-feta hakkebøffer med dildcreme, bladsalat og pesto
Græske oliven-feta hakkebøffer med dildcreme, bladsalat og pesto

Har du smagt oliven-feta hakkebøffer?

Prøv min opskrift på græske oliven-feta hakkebøffer med dildcreme, sprød salat og pesto » Nyd smagen af sol og sydlige himmelstrøg

Uhm… Jeg er fan. Den her lækre anretning, er virkelig en personlig madfavorit, der får smilet frem hos mig.

Jeg synes, at anretningen er både indbydende og lækker for øjnene, og så kan du forvente at dine smagsløg kapres og sendes på en græsk himmelflugt i hele måltidets nydelsestid.

Venter du gæster, kan jeg klart anbefale dig opskriften her. Hel måltidet kan laves klar på relativt kort tid, anretningen præsenterer sig flot og så smager det herligt. Alt i alt vil du med opskriften her kunne servere et hæderligt måltid for dine skønne gæster.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Græske oliven-feta hakkebøffer med dildcreme, bladsalat og pesto
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Græske oliven-feta hakkebøffer
  • 1000 gram hakket oksefars
  • ½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
  • 50 gram puckost / fetaost
  • 1 løg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret oregano eller en dusk frisk oregano
  • 10 gram smør (brug slip-let pande og spar smør og kalorier)
Dildcreme
  • 2 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • 1 dusk frisk dild eller 1 tsk tørret dild elle dildspidser
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
Hjemmelavet basilikumpesto med macadamianødder (eller køb en færdig pesto)
  • 2 gode håndfuld frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 5 macadamianødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspids hav- eller stensalt
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
Sprød salat
  • 2-3 håndfulde blandet salat efter årstiden
  • 1 glas oliven uden sten
  • 2 tomater
  • 1 løg
Sådan gør du:
Sådan laver du græske oliven-feta hakkebøffer
  1. Skræl og snit løget fint. Hak oliven og fetaosten groft.
  2. Grib en skål og bland oksefarsen med fintsnittet løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
  3. Form 8-10 hakkebøffer af den hakkede oksefars, og steg oliven-feta hakkebøfferne i smeltet smør på en brandvarm stegepande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine hakkebøffer, skal de steges i 3-5 minutter pr. side.
Sådan laver du en lækker dildcreme
  1. Skyl og snit dilden fint. Bland dilden med creme fraiche, salt og peber.
Basillikumpesto med macadamianødder
  1. Skyl den friske basilikum og bland den med resten af ingredienserne i en minihakker, blender eller lignende.
  2. Blend din ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det, når den er det, er basilikumpestoen klar til servering.
Sådan klarer du den sprøde salat
  1. Skræl og snit løget i løgringe. Skyl tomaterne og snit dem i skiver eller både. Dræn oliven for væde. Anret salatbladende eller andet salat med løgringe, tomat og oliven.
  2. Fordel basilikumpestoen drypvis på den sprøde salat. Giv anretningen en portion dildcreme og server oliven-fetabøfferne på salaten.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here