Græske oliven-fetabøffer med dildcreme og pesto på bund af sprød salat

Græske oliven-fetabøffer med dildcreme og pesto på bund af sprød salat
Græske oliven-fetabøffer med dildcreme og pesto på bund af sprød salat

2-4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  20min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Gudespise fra Grækenland… 

En lækker anretning som virkeligt får smilet frem hos mig 😀

Jeg synes anretningen er både indbydende og lækker for øjnene, og så skal du forvente at dine smagsløg tages som gidsel i hele måltidets nydelsestid.

Venter du gæster, kan jeg klart anbefale dig at hive fat i opskriften her. Maden kan laves klar på relativt kort tid, det præsenterer sig elegant og smager herligt. Alt i alt vil du med opskriften her kunne servere et hæderligt måltid for dine skønne gæster.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Græske oliven-fetabøffer med dildcreme og pesto på bund af sprød salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser
Græske hakkebøffer
  • 500 gram hakket oksefars
  • ½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
  • 100 gram puckost / fetaost
  • 1 løg
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 25 gram smør (en god klat)
Dildcreme
  • 2 dl creme fraiche 38% eller 18%
  • En dusk frisk dild (eller 1 tsk tørrede dildspidser)
  • 1 knivspids hav- eller stensalt
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
Basillikumpesto med macadamianødder
  • 2 gode håndfuld frisk basillikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 5 macadamianødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspids hav- eller stensalt
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
Bund af sprød salat
  • 2-3 håndfulde blandet salat efter årtiden
  • 1 glas oliven uden sten
  • 2 tomater
  • 1 løg
Tilberedning
  1. Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
  2. Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
  3. Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg bøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
Dildcreme
  1. Skyl og snit dilden fint. Bland dilden med creme fraiche, salt og peber.
Basillikumpesto med macadamianødder
  1. Skyl den friske basillikum og bland den med resten af ingredienserne i en minihakker, blender eller lignende.
  2. Blend din ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det, når den er det, er basillikumpestoen klar til servering.
Sprød bund af blandet salat
  1. Skræl og snit løget i løgringe. Skyl tomaterne og snit dem i skiver eller både. Dræn oliven for væde. Anret salatbladende eller andet salat med løgringe, tomat og oliven.
  2. Fordel basilikumpestoen drypvis på den sprøde salat. Giv anretningen en portion dildcreme og server oliven-fetabøfferne på salaten.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here