Opskrift på hakkebøffer med cheddarost
Nem, sund og saftig opskrift på hakkebøffer med cheddarost, sprød rødkålssalat og cremet avocado med havsalt
Nu sidder du måske og undrer dig over, hvor sovsen og kartoflerne er til dine hakkebøffer, men selvom det er udfordrende af server bøfferne med flere grøntsager og uden sovs, er det ofte sundhedsfremmende for dig.
Det er naturligvis vigtigt at huske, at der ikke er forkert at spise sovs og kartofler, og at det i høj grad afhænger af dine personlige præferencer og krops- og vægtmæssige ønsker.
Hvis vægttab og / eller vægtbalance er en prioritet for dig, kan det være hjælpsom at gøre brug af flere kalorielette grøntsager i dine måltider. Begynd at udskifte og reducere mere energitætte ingredienser til fordel for flere kalorielette grøntsager.
SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB
Skab små sundhedsfremmende effekter – ét skrid ad gangen!
Gode grunde til at spise flere grøntsager
- Sundhedsfremmende: Du beriger dit måltid med grøntsager, der indeholder flere sunde næringsstoffer, vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre end ved altid at spise sovs og kartofler til. Derfor kan det være sundhedsfremmende for dig.
- Vægttab og sundhed: Når du udskifter og reducere mængderne af sovs og kartofler i dine måltider med flere kalorielette grøntsager, vil du sandsynligvis reducere mængden af kalorier i dine samlede måltider, hvilket er hjælpsomt for vægttab og vægtbalance.
- Variation i smag: Hakkebøfferne i sig selv kan give en tung mæthed, og kartofler og sovs bidraget ofte til det samme – dvs. dobbelt tungt. Flere forskellige grøntsager vil bidrage med forskellige teksturer, farver og smage i alle dine måltider.
SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 500 gram hakket oksekød
- 50 gram cheddarost (Paleo folk kan udskifte cheddar med parmesanost)
- 1 terning oksebouillon opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
- 1 løg
- 1 tsk peber
- 15 gram smør til stegning (kan reduceres ved brug af slip-let pande)
- 500 gram / ¼ del af et rødkål
- 1 rød peberfrugt
- 2-3 spsk græsk yoghurt eller let krydderurtedressing
- 2 avocadoer
- Snit løget fint, og bland det med hakket oksekød, opløst bouillon, peber og halvdelen af cheddarosten
- Giv en stor pande høj varme, og lad smørret smelte. Form 4 store hakkebøffer med cheddarost af den blandede oksefars, og steg bøfferne ved høj varme på panden i cirka 5-7 minutter pr. side.
- Du kan tjekke om hakkebøfferne er færdige, ved at prikke en tandstik eller kødnål ind i en af bøfferne og tjekke om kødsaften er klar - hvis ja, er hakkebøfferne klar til servering.
- I det sidste minut af stegetiden, vendes hakkebøfferne og resten af cheddarosten fordeles ovenpå bøfferne, så den smelter inden servering.
- Riv rødkålen fint på en mandolinjern eller snit det med en kniv.
- Bland den fintsnittede rødkål med græskyoghurt eller dressing, og top salaten af med skyllet og snittet peberfrugt.
- Snit avocadoen hele vejen rundt på den høje led. Drej de to avocado halvdele fra hinanden og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en stor ske, og snit og server en halv avocado pr. tallerken evt. med et drys flagesalt.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]