FIND DET MOTIONSTIDSPUNKT, HVOR VARMEN PASSER DIG

FIND DET BEDSTE TIDSPUNKT

Dit motionstidspunkt om sommeren (og på ferier) ift. udendørsmotions som fx løbeture, cykelture osv. er fornuftigt at have fokus på.

Fordele ved at motionere i varmt vejr:

  1. Forbedret kondition: Motion i varmt vejr kan være en udfordring, hvilket kan hjælpe med at forbedre din kondition, udholdenhed og tolerance over tid.
  2. Øget energiforbrug: Når du motionerer i varmt vejr, bruger du mere energi på at regulere din kropstemperatur, hvilket resulterer i en større forbrænding af kalorier.
  3. Bedre humør: Motion kan hjælpe med at forbedre humøret, især når det udføres i frisk luft og i en smuk omgivelse, som man ofte oplever i varmt vejr.

Ulemper ved at motionere i varmt vejr:

  1. Øget risiko for dehydrering: Når du sveder mere, øges risikoen for dehydrering, især hvis du ikke erstatter den mistede væske. Så husk vand, hvis du er på farten gennem længere tid. Min tommelfingregel: Jeg har vand med for løb over 5 km.
  2. Øget risiko for hedeslag: Motion i meget varmt vejr fx nede i sydens sol øger risikoen for hedeslag, hvilket er en tilstand, der opstår, når kroppen overophedes. Motioner evt. med en træningspartner eller hvor andre mennesker er, så du kan få hjælp.
  3. Nedsat ydeevne: Høje temperaturer kan nedsætte din ydeevne, da kroppen er nødt til at bruge energi på at regulere kropstemperaturen i stedet for at fokusere på fysisk aktivitet.

 

Vær OBS både som ny og garvet motionist

Det er vigtigt at tage hensyn til vejret, når du motionerer, og at tage forholdsregler for at undgå dehydrering, hedeslag og evt. følgeskader. Vær nysgerrig på dit foretrukne motionstidspunkt.

For specielt nye motionister, der i forvejen oplever motions som hårdt, kan det opleves demotiverende at løbe, cykle mm., fordi turen pludselig føles endnu hårdere. Som ny motionist vil varmen typisk ramme dig hårdere i din motion, så vær OBS.

Er du garvet motionist? Dig, der ligesom jeg selv har god føling og fornemmelse med, hvad kroppen kan klare – også i varmen, hvad er det vi nemt overser?

Vi kan nemt blive overmodige, og det kan koste alt fra dehydrering, hedeslag og til grimme følgeskader, fordi vi undlad vand.

I DETTE VIDEOKLIP VAR JEG FX OVERMODIG… (lærte af det)

Sørg for at drikke nok væske, tage lidt flere pauser, hvis det er nødvendigt, og vælg tider på dagen, hvor temperaturerne er lavere til motion i varmt vejr. Styr gerne udenom den varmeste tid på dagen (så du ikke går kold i solen).

Prioriter fx dit motionstidspunkt enten morgen eller aften henover sommeren (og på ferier), hvis du ikke er den bedste til at klare varmen.

FÅ STYR PÅ DINE MOTIONSTIDER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her