HOLD ENERGI OG OVERSKUD I TOP I “DEN MØRKE” TID

HOLD ENERGI OG OVERSKUD I TOP I DEN MØRKE TID
HOLD ENERGI OG OVERSKUD I TOP I DEN MØRKE TID

FÅ STYR PÅ DIN ENERGI OG DIT OVERSKUD

Efteråret har ramt os som en våd klud i ansigtet efter en varm sommer, men lad ikke “den mørke” tid stjæle din energi og dit overskud

Efterår, vinter og “den mørke” tid på året betyder blandt andet, at vi kan forvente færre lyse timer, lavere temperaturer, “dårligere” vejr og mere vindfyldte dage. Alt i alt sjældent noget der i sig selv bidrager til at holde din energi og dit overskud i topform.

Mange oplever efteråret og vinteren som en deprimerende og energi-drænende periode, men sådan behøver det ikke være. Der findes nemlig effektive tips, tricks og strategier, som kan hjælpe dig med at holde din energi og dit overskud i balance – hele året.

Ligesom med alle andre handlingskrævende strategier, er det naturligvis ikke tilstrækkeligt at læse om strategierne! Du er nødt til at gøre, hvad der skal gøres, så du rent faktisk kan komme fra tanke til handling med dine gode intentioner (og punkterne nedenfor).

 

1.) Prioriter dagslyset

Dagslys og frisk luft er vigtigt for at opretholde trivsel og velvære. Det er derfor vigtigt at prioritere at komme ud, også selvom dagene bliver mørkere, temperaturerne daler, og begge dele bevirker, at det for de flestes vedkommende er mindre tiltrækkende at bevæge sig udenfor.

Ved du, eller fornemmer du, at du ikke får nok lys i den mørke tid, så findes der effektive alternative muligheder. Overvej fx lysterapi  forebyggende eller som behandling af efterårs-/vinterdepression.

 

2.) Dyrk masser af motion

Ingen er efterhånden i tvivl om, at motion er sundt og derfor bør prioriteres. Det, mange ikke tænker over, er derimod, at motion får hjernen til at frigive hormonstoffer, der fremmer følelsen af lykke og velvære.

Altså har du her endnu en god grund til at prioritere motion – specielt i efterårs- og vinterperioden, hvor mange oplever en eller anden grad af depression.

 

3.) Spis fornuftigt

Når stormen hyler udenfor, har vi jo tendens til at søge i ly i varmen og drikke varm chokolade med flødeskum og spise hjemmebagte lune boller med tandsmør. Og det ER super hyggeligt… bare ikke hele efteråret og vinteren igennem.

Hold et vågent øje med dine tendenser til at “spise” hyggen lidt for meget. Kombinerer du det at “spise” lidt for meget hygge med vores tendens til at bevæge os mindre i den kolde og mørke tid, så kan vi hurtigt ende med kalorieoverskud og mere genstridigt fedt på kroppen.

Hvis ikke du opretholder din daglige forbrænding gennem aktiviteter og fortsat indtager samme mængde energi, som du plejer, vil du ret sikkert ende med at tage genstridigt fedt på.

Vær specielt vågen, hvis du har tendes til en grad af depression, for det kan øge sandsynligheden for trøstespisning i mere mad og en generelt dårligere kost, hvilket øger risikoen for en øget fedtlagring på sidebenene. Noget der sjældent gavner din glæde, energi og overskud på lidt længere bane.

 

4.) Plej sociale relationer

En følelse af ensomhed påvirker i høj grad vores glæde, energi og overskud negativt. I takt med sommerens forsvinden daler manges lyst til at opholde sig udenfor. Dette bevirker, at vi naturligt møder færre mennesker i hverdagen, fordi vi så at sige “burer” os inde, hvilket kan lede til en øget følelse af ensomhed.

En god idé er derfor at gøre en ekstra indsats for at gå forrest og arrangere at mødes med familie, venner og bekendte og i det hele taget pleje dine sociale relationer – specielt i den mørke tid.

 

5.) Vær ekstra god mod dig selv

En anden ting, der kan påvirke vores følelse af glæde, energi og overskud positivt, er at finde en håndfuld opløftende aktiviteter, som du kan igangsætte, når du trænger til at få boostet dit humør, din energi og dit overskud.

Du kan fx skrue godt op for din yndlingsmusik, gå en rask tur, se et afsnit af din favoritserie, pleje din hobby osv.

Pssst… Hvis du er typen der har lyst, frihed og luft i økonomien, kan du fx bestille en koncertbillet, et weekendophold eller en rejse sydpå, så du gennem den mørke tid har en gulerod at se frem til.

Overvej hvad du kan gøre for at skabe et lys for enden af den mørke efterårs-/vintertunnel.

Nu er du bedre rustet til den mørke tid…

Se dig selv som arkitekten bag dit liv. Vi har stor indflydelse på at påvirke, rammesætte og forbedre konteksten, hvormed vi ser verden. Jo før det går op for dig, hvor meget du faktisk selv er herre over dit liv, des før kan du bevidst arbejde for at skabe et liv i balance med mere glæde, energi og overskud.

 

Synes du, det er svært at komme i gang?

Så ræk ud efter den hjælp. Book mig som din coach, så hjælper jeg dig godt i gang.

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her