ER DU IKKE HELT TILFREDS MED DIT LIV? SÅ GØR DET HER

ER DU IKKE HELT TILFREDS MED DIT LIV SÅ GØR DET HER
ER DU IKKE HELT TILFREDS MED DIT LIV SÅ GØR DET HER

ER DU IKKE HELT TILFREDS?

Med mindre du pt. er 100% lykkelig, har du nok nogle livsområder, du ønsker forbedring på? Er du pt. ikke er helt tilfreds, så læs med…

Hvis du er, som vi mennesker typisk er, så har du nogle ting, omstændigheder, livsområder osv., som du pt. ikke er helt tilfreds med. Det er normalt. Lykke opleves typisk i øjeblikke og af og til i korte perioder, hvorefter der igen dukker nye ønsker, behov og mål op.

Man kan sige: At lykke er fraværet af ønsket om noget mere eller andet.

Hvis du på en eller anden måde pt. ikke er ovenud lykkelig, og dermed ønsker at forandre, forbedre eller flytte dit liv i en eller anden retning, så er artiklen skrevet til dig. Jeg håber, artiklen giver dig et kærligt “puf” til at tage det første skridt – allerede i dag.

SE OGSÅ: DERFOR ER DU IKKE SÅ GLAD, SOM DU FAKTISK KAN VÆRE

 

Om vanedyr, autopilot og hamsterhjulet

Vi mennesker er, på godt og ondt, vanedyr af natur. Det betyder, at vi har en evne til at køre på autopilot, når vi håndterer “noget”, vi før tidligere har stået overfor. Det gælder også, hvis du ikke er helt tilfreds med i dit liv – for det er ofte nemmest.

Vaner er geniale, hvis de tjener os som såkaldte gode vaner. Vaner er energibesparende for hjernen, og dermed understøtter de vores hjerne behov for at sikre vores overlevelse. Det lyder jo meget godt, men ulempen ved autopiloten er, at vi kan gro/sidde fast i livet.

Vores hjerne er designet til at beskytte os mod farer, frygt og risici. Resultatet er desværre ofte, at vi fastholdes i vores komfortzone og en status quo tilstand, hvor vi bare accepterer at vores drømme, ønsker og mål drukner i kendte vaner og rutiner.

Vaner og rutiner er med andre ord uundværlige, hvis de tjener os godt, men de har også en bagside, som du skal være OBS på, hvis du ønsker noget mere og andet i vores liv.

SE OGSÅ: SPÆNDER DU SELV BEN FOR DINE MÅL OM ET BEDRE LIV?

 

FÅ MERE UD AF LIVET

Hvis du ønsker at få mere ud af livet og pt. ikke er helt tilfreds, så inviteres du hermed til at udføre en lille øvelse, der hjælper dig, der ønsker noget mere og andet i dit liv.

Sæt dig et roligt sted med papir og blyant. Afsæt 20-30 min uden forstyrrelser, hvor du kan reflektere over dit nuværende liv. Målet er at finde minimum én forandring, som vil give dig mere glæde, trivsel og en bedre livskvalitet.

Pssst… Hvis du er pt. 100% lykkelig, så tillykke! Nyd hvert eneste sekund.

SE OGSÅ: JAGTEN PÅ “DEN PERFEKTE PLAN” HANDLINGSLAMMER DIG

 

Hvad ønsker du at forandre i dit liv?

Du er den bedste til at sætte ord på, hvad du ikke er tilfreds med i dit liv. Hvad vil virkelig betyde noget at forandre og forbedre ved dit liv? Nedenfor ser du en række livsområder, som typisk vil hjælpe dig godt i gang med øvelsen.

Vurder på en skala fra 1-10, hvor 10 er helt fantastisk, hvor du ligger pt. oplever at ligge på de nedenstående livsområder. Tilføj evt. flere eller mere relevante livsområder.

 • Krop og helbred
 • Penge og økonomi
 • Familie og venner
 • Kærlighed og sex
 • Personlig udvikling
 • Karriere og levevej
 • Bolig og omgivelser

SE OGSÅ: KOM FRA DRØM (MÅL) TIL VIRKELIGHED » FÅ DET TIL AT SKE

 

HVORFOR VURDERER DU DEM, SOM DU GØR?

Nu har du vurderet de forskellige livsområder. Hver af vurderingerne har helt sikkert sine egne årsager, grunde og forklaringer. Sæt ord på, og beskriv hvorfor du har vurderet “de værste” livsområdet, som du har.

Gør det klart og tydeligt for dig selv, hvad årsagerne, grundene og forklaringerne er, for det hjælper dig til at reflektere over din vurdering. Hold gerne dine “værste” vurderinger op mod hinanden.

Det er væsentligt, så du kan finde ud af, hvad der er vigtigst for dig at arbejde videre med. Ofte kan vi have tendens til at tænke træls om et eller andet mindre vigtigt fx havebedet, mens vores kulsejlede parforhold “skulle” have vores reelle opmærksomhed.

Jeg håber,  det giver det mening?

SE OGSÅ: HVAD VENTER DU PÅ? VÆR (MED)SKABER AF DET GODE LIV

 

BLIV HANDLINGSORIENTERET

Lad os fx sige, du har vurderet livsområdet Krop og sundhed lavt. Årsagen til dette kan være: “Jeg vejer for meget og er derfor ikke glad for min krop”. Noget som utroligt mange i dag oplever udfordringer med, men ikke får arbejdet målrettet med at forbedre.

Spørg dig selv, hvordan din virkelighed for Krop og sundhed ser ud, når den vil vurderes højere. Formulér forudsætningen positivt og i nutid: “Jeg vejer under 80 kg, motionerer mindst 2 gange ugentligt og spiser godt med grøntsager mindst en gang om dagen.”

Nogle vil påstå, at du skal være mere præcis ift. fx grøntsagsmængden. Det virker måske for dig at angive antal gram grøntsager. Men faren er ofte, at tilgangen bliver for sort/hvid og dermed giver dig flere fiaskoer end succesoplevelser.

Spiser du pt. ikke grøntsager, vil flere grøntsager ved et af hverdagens måltider være en af hverdagens succesoplevelser – også selvom det er mindre end 600 gram.

SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB

 

TAG DET/DE FØRSTE SKRIDT LIGE NU

Hvad kan du gøre lige nu for at tage det/de første skridt lige nu? I eksemplet ovenfor, tænker du måske, at du kan lægge en madplan og/eller plotte den næste måneds motion ind i kalenderen, men det bliver ofte en overvældende og kvælende start.

Hvad kan du gøre indenfor 2 minutter, som igangsætter adfærd og handling i retningen af din nye identitet?

 • Kan du skrive frostgrønt på indkøbssedlen og planlægge aftensmaden?
 • Kan du planlægge 5-10 min motion i dag på et realistisk tidspunkt?
 • Måske du endda kan sætte i gang og motionere første gang lige nu.
 • Kan du ryde op i dine skåle, skuffer og skabe for evt. kaloriefælder?
 • Har du brug for en hjælpende hånd, så book tid hos mig på 2 min?

Osv. du har fanget pointen. Det handler om at komme i gang og tage det/de første skridt selvom de er små. I øvrigt booker du tid til en gratis uforpligtende snak med mig nederst på siden her (det gælder alle sider på LEVBEDRE.DK). Jeg glæder mig…

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

 

Hvordan får og fastholder jeg min motivation?

Måske du er motiveret nu, og det er helt vildt fedt – Se at komme i gang! Du skal blot vide, at motivation er noget, der kommer og går, så forvent derfor ikke at du er motiveret fra nu af og hele vejen, til du er i mål med din forandring.

Jeg har skrevet og produceret en del populære artikler og videoer om, hvordan du styrker og fastholde din motivation i størst muligt omfang. Derfor vælger jeg at henvise dig til mine fem bedste videoer og artikler her, fremfor at uddybe motivation her.

 

TRÆN DIG I AT HANDLE UDEN MOTIVATION

Det er skønt at være motiveret, men det er ofte afgørende at kunne handle uden. Træn din viljestyrke til at handle, selvom du ikke har lyst. Få “noget” gjort og oplev at motivationen ofte vil dukke op gennem din handlekraft. Vent ikke på motivation – skab den!

SE HER: IKKE MOTIVERET? SÅ SKAB MOTIVATION GENNEM HANDLING

Der er flere effektive måder at træne hjernen til mere handlekraft. Du kan fx tælle ned eller lave dit eget “Power-anker” fx Power Girl, Superman, Beastmode. Du kan også kombinere de to. Det vigtigste er at du følger op med handlekraft!

 • Skal opvaskemaskinen tømmes. Tæl 3-2-1-GO! – Tøm den.
 • Er kl. 05:00 og du har planlagt at løbe. Tæl 3-2-1-GO! – Kom afsted.
 • Er der kage på bordet, og du vil springe over. Tæl 3-2-1-GO! – Gå væk.

Tænk på dit HVORFOR, og bryd gennem din handlingslammede adfærd (din automatpilot) ved at vække din rationelle bevidsthed og handlekraft fx med ovenstående. Din evne til at handle uden motivation vil gradvist blive styrket, jo mere du træner den.

SE OGSÅ: FOKUSÉR PÅ HVORDAN DU KICKSTARTER DE GODE VANER

 

AFSLUTTENDE TANKER INDEN DU STARTER

Vi har kun et liv, så vi gør klogt i at få det bedste ud af det. Enhver overspringshandling forsinker, forhaler og saboterer din gode intentioner, planer og mål i livet. Det svarer til at trykke på snooze igen og igen.

Brems og saboter ikke igen og igen din vej mod dit drømmeliv.

Ja, lige nu føles det nemt, rart og bekvæmmeligt se mere TV, tage en lur og springe over din planlagte motion, madlavning mm. Men det er ligesom at tisse i bukserne på længder bane. Gevinsten er kortsigtet, men saboterende på lidt længere bane.

Når det er sagt, så er vi “bare” mennesker. Det er OK at springe over det planlagte en gang imellem eller gøre mindre end planlagt, bare du kommer tilbage på sporet. Ellers er du godt i gang med at skabe en ny (dårlige) vane ift. at reducere og springe over.

Lidt er meget bedre end ingenting, og ofte er de vigtigste indsatser dem, du gør på dage, hvor du ellers normalt ville have sprunget over, fordi du ikke orker 100% af det planlagte.

Overspringshandlinger opstår i øvrigt typisk, hvis dine planer, forventninger og aktiviteter enten er for svære eller for kedelige.  

Oplever du ofte tendens til overspringshandling, så vær vågen på fælden ovenfor. Måske er du startet for hårdt/svært ud, eller måske er indsatserne/aktiviteterne kedelige for dig.

SE OGSÅ: 10 TYPISKE ÅRSAGER TIL DINE NYE VANER FEJLER – IGEN!

Det er heller ikke nødvendigvis smart at sige dit job op lige nu og her, fordi du ikke er pt. er helt tilfreds, men du skylder dig selv at udforske mulighederne for mere arbejdsglæde. Det er trods alt en stor del af dit liv, du bruger på at arbejde.

Er du arbejdsløs, er det heller ikke altid let at få foden indenfor døren hos arbejdsgiverne, men fasthold dine målrettede indsatser med baggrund i et klart og tydeligt HVORFOR.

SE HER: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

At gennemføre forandringer i livet er ikke altid nemt. Det kræver en vedholdende indsats fra din side. Frekvens (gentagelse) er ofte vigtigere end størrelsen på din indsatser. Hellere små skridt du kan fastholde, end store skridt, du ikke kan holde ved.

At løbe 1 km 3 gange om ugen i et år skaber bemærkelsesværdige resultater, mens en enkelt løbetur på 10 km i en enkelt uge ikke skaber en nævneværdig forskel.

Små skridt fremad. Få det til at ske – ét skridt ad gangen!

 

3-2-1 Sæt i gang!

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her