Hvor tilfreds er du egentlig med dit liv? Skab det liv, du ønsker at leve

Nyhedsbrev
Nyhedsbrev

Hvor tilfreds er du egentlig med dit liv lige nu?

Denne måneds nyhedsbrev er en smule anderledes. Det handler nemlig mere om dig, end nogle af de andre nyhedsbreve.

Vi mennesker har typisk nogle ting, som vi ønsker at forandre i vores liv. Det kan være noget, som ikke længere giver dig glæde. Det kan være, du drømmer om at skifte retning i livet eller tusinde andre ting. Svaret kender du bedst selv.

Jeg skriver til dig i dag for at give dig et kærligt skub til at være modig og tage ansvar for at tage de første skridt hen imod at få mere ud af livet.

Kører du lidt for meget på autopilot?

Vi mennesker er, på godt og ondt, vanedyr af natur. Det betyder, at vi har en evne til at køre på autopilot, når vi håndterer “noget”, vi før tidligere har stået overfor.

Vaner er geniale, hvis de da er gode, for de er energibesparende for hjernen. Vores hjerne foretrækker af den grund vaner for at sikre vores overlevelse. Det lyder jo også meget godt, men ulempen ved autopiloten er, at vi gror fast i livet.

Vores hjerne er designet til at beskytte os mod farer, frygt og risici. Resultatet er desværre ofte, at vi fastholdes i vores komfortzone og status quo og accepterer, at vores drømme, ønsker og mål drukner i kendte valg, vaner og rutiner.

Vores kreative installation på tagetagen sørger i høj grad for, at vi ikke kommer tættere på vores drømme, ønsker og mål om at forbedre og forandre vores liv.

Vil du gro fast i livet eller vil du have mere ud af livet?

Jeg vil invitere dig til at sætte dig et roligt sted med papir og blyant. Afsæt 20-30 min, hvor du kan reflektere over det liv, du lever. Målet er at finde minimum én forandring, som vil give dig mere glæde og trivsel og forbedre din livskvalitet.

Hvad ønsker du virkelig at forandre i dit liv?

Du er den bedste til at sætte ord på, hvad du ikke er tilfreds med i dit liv. Hvad vil virkelig betyde noget at forandre og forbedre ved dit liv? Nedenfor har jeg nævnt en række livsområder, som kan hjælpe dig godt i gang med øvelsen.

På en skala fra 1-10, hvor 10 er helt fantastisk, vil jeg bede dig vurdere hvert af nedenstående livsområder. Tilføj evt. flere eller mere relevante livsområder.

  • Krop og helbred
  • Penge og økonomi
  • Familie og venner
  • Kærlighed og sex
  • Personlig udvikling
  • Karriere og levevej
  • Bolig og omgivelser

Sæt ord på de forskellige livsområders vurderinger

Nu har du vurderet de forskellige livsområder, og hver af vurderingerne har sin helt egen årsag. Beskriv hvad årsagen er til dine forskellige vurderinger.

Vend årsagerne til en positiv forandring

Lad os fx sige, du har vurderet livsområdet Krop og sundhed lavt. Årsagen til dette kan være: “Jeg vejer for meget og er derfor ikke glad for min krop”.

Spørg dig selv hvordan virkeligheden skal være, før Krop og sundhed vil blive vurderet højere. Formulér forudsætningen positivt og i nutid: “Jeg vejer 80 kg, motionerer mindst 3 gange ugentligt og spiser 600 gram grønt om dagen.”

Tag det/de første skridt med det samme!

Hvad kan du gøre lige nu for at tage det/de første skridt? I eksemplet ovenfor, vil du fx kunne lægge en madplan og/eller plotte den næste måneds motion ind i kalenderen. Måske du endda kan motionere første gang lige netop nu.

Har du brug for hjælp til at komme godt i gang?

Har du brug for sparring, hjælp eller støtte af en coach, kostvejleder eller anden “hjælper”, så ræk ud efter hjælpen LIGE NU. Ring, send en e-mail – gør noget!

Hvordan får og fastholder jeg min motivation?

Måske du er motiveret nu, og det er helt vildt fedt – Se at komme i gang! Du skal blot vide, at motivation er noget, der kommer og går, så forvent derfor ikke at du er motiveret fra nu af og hele vejen, til du er i mål med din forandring.

Træn dig selv i at handle uden motivation

En af de vigtigste nøgler til at skabe det liv, du ønsker at leve, er at kunne handle uden tilstedeværelsen af motivation. Ved at gøre mere af alt det, du ikke har lyst til, er du godt på vej mod et liv, hvor du vurderer alle livsområder højt.

Der er flere effektive måder at træne hjernen til mere handlekraft. Du kan fx tælle ned eller lave dit eget “Power-anker” fx Powergirl, Superman, Beastmode. Du kan også kombinere de to. Det vigtigste er at du følger op med handlekraft!

  • Skal opvaskemaskinen tømmes. Tæl 3-2-1-GO! – Tøm den.
  • Er kl 05:00 og du har planlagt at løbe. Tæl 3-2-1-GO! – Kom afsted.
  • Er der kage på bordet, og du vil springe over. Tæl 3-2-1-GO! – Gå væk.

Find ud af hvad der virker bedst for dig. Formålet er at bryde op med din typiske adfærd – din automatpilot og vække din rationelle bevidsthed. Vores evne til handle uden motivation vil gradvist blive styrket, jo mere vi træner den.

Du har nu et effektiv værktøj, hvad skal der ske nu?

Vi har kun et liv, så vi gør klogt i at få det bedste ud af det. Hver gang du laver overspringshandlinger, sylter din plan og dine aftaler med dig selv svarer det til at trykke på snooze igen. Du bremser og saboterer din vej mod dit drømmeliv.

Det kan føles rart se TV, tage en lur og springe over din planlagte motion igen. En gang imellem… Men du skal være klar over, at gevinsten er kortsigtet, og ikke noget der hjælper dig tættere på dine mål, ønsker og drømme i livet.

Konklusion

Det er ikke nødvendigvis smart at sige dit job op, fordi du ikke er tilfreds, men du skylder dig selv at udforske dine muligheder for at opnå mere arbejdsglæde.

Er du arbejdsløs, er det heller ikke altid let at få foden indenfor døren hos arbejdsgiverne, men du er nødt til at fastholde din indsats for at få succes.

At gennemføre forandringer i livet er ikke altid nemt. Det kræver en konsistent indsats fra din side, og frekvens er vigtigere end størrelsen på din indsats. Hellere små skridt du kan fastholde, end store skridt, du ikke kan holde ved.

 

3-2-1 Sæt i gang!

De bedste hilsner…
Johnny Christensen

Spis dig sund, slank og stærk i mættende proteiner, masser af grøntsager og smagfulde fedtkilder!

Find alle de nemme, hurtige og sunde opskrifter her…

Low-Carb proteinvafler

Et sundere alternativ…

Lækre og mættende vafler, der kan fungere som måltidserstatning.

– Mums!
Find opskriften her »

 

Saftig karry-kylling

Mundvandsprovokerende smag…

Lækker opskrift der passer godt sammen med fx blomkålsris…

– Mums!

Find opskriften her »

 

Saftige wok-bøffer

Saftig livret med masser af grønt…

Nem, skøn og mættende opskrift.

– Mums!
Find opskriften her »

 

Fyldte peberfrugter

Nemt og utroligt lækkert…

Mættende og smagfuld opskrift til hverdag og til weekend.

– Mums!

Find opskriften her »

 

Kylling med æg og salat

Sundt, saftigt & super lækkert…

Lækker livret som smager herligt!

– Haps, Haps, Haps!

Find opskriften her »

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here