HVOR MANGE ÆBLESKIVER (KALORIEBOMBER) SPISER DU?

Hvor mange æbleskiver (kaloriebomber) plejer du at spise
Hvor mange æbleskiver (kaloriebomber) plejer du at spise

Jo flere æbleskiver, jo flere kalorier

Sådan er det selvsagt med al slags mad. Pointen her, er heller ikke ekskluderet til kun at gælde æbleskiver, men gælder alle fristelser

“Ingen Jul uden æbleskiver”, tænker de fleste. Men på den anden side, hvis æbleskiver kan spænde ben for vægtbalancen, er det så bedre helt at undvære dem?

Du overvejer måske at sætte hårdt ind i år, ved at forbyde dig selv æbleskiver, gløgg, risalamande og andet juleknas for at holde styr på vægten i julen? Men forbud mod mad, du elsker, er sjældent den bedste løsning.

Forbud kan nemt være medårsag til dine tidligere fiaskoer

Når noget, som vi nyder, elsker og holder af, gøres forbudt, så får det samtidigt et magisk skær. Her er altså noget, som vi gerne vil have, men som vi ikke må få. 

Du har nok hørt historien om paradisets have – Du ved, den med Adam og Eva? Nemlig! I tidernes morgen blev forbudt-tænkningens paradoks nemlig illustreret på fornemmeste vis

Adam og Eva lod ikke æblet i paradisets have være. De spise af det, og det samme vil du sandsynligvis gøre på et tidspunkt, når du gør mad, du elsker, forbudt. 

SE OGSÅ: JULEGUIDE: 100 KALORIER JULESLIK OG JULEFRISTELSER

 

3 gode grunde til at regler om “forbudt” mad fejler

For det første, har vores hjerne svært ved at omsætte abstrakte “ikke”-instruktioner. Det kan være, du går rundt og siger eller tænker: “Jeg må ikke spise (indsæt selv fristelse)”.

Allerede der arbejder vi mod smart hjernelogik i vores forsøg på endnu engang at få styr på vægten. Mange kommer altså allerede her dårligt fra start i forandringen.

For det andet, har langt de fleste af os en indbygget trods reaktion. På et tidspunkt, så giver vi ikke lade “fortids-Johnny” bestemme, hvad “nutids- og fremtids-Johnny” skal. Nej, på et tidspunkt, gør vi typisk oprør, når konsekvenserne ikke er farlige.

At spise æbleskiver, selv om vi ikke må for fortids-Johnny, er ikke farligt.

For det tredje, så øger forbud mod mad, vi elsker typisk vores afsavn og trang til at nyde den for forbudte frugt i paradiset have, som vi jo holder så meget af.

Afsavn, tang og craving får typisk også overtaget på et eller andet tidspunkt i processen, hvorefter vi overspiser i “den forbudte frugt”. Nu i større mængder end hidtil, fordi vi jo i den grad allerede har fejlet, hvorfor vi jo lige så godt kan stressteste mavesækken.

SE OGSÅ: TRIGGERFOOD » INTET MAD ØDELÆGGER I SIG SELV – ALT!

 

Øv dig i at nyde uden at forbyde i sunde mængder

Fremfor at gøre mad du elsker forbudt, så øv dig i at nyde uden at forbyde – i sunde mængder. Tilgangen er IKKE kun effektiv i juletiden, og øvelse i sunde mængder vil hjælpe dig til vægtbalance året rundt – resten af livet.

Drømmer du om et holdbart vægttab, der kan holde resten af livet, så vil du sandsynligvis lykkes 1000 gange bedre med denne tilgang.

Træn dig selv i denne tilgang i sunde mængder, fremfor hovedløst at prøve flere nye kvik-fixes, kosttilskud og restriktive slankekure!

SE OGSÅ: SPAR 1000 KALORIER PÅ ET ØJEBLIK MED ÉT SIMPELT TRICK

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her