KALORIERNE I COCIO MM. KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

KALORIERNE I COCIO MM. KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN
KALORIERNE I COCIO MM. KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

INDRØMMET: “JEG ER FAN AF COCIO”

Hånden på hjertet. Den allerbedste kakaodrik på markedet er 100% Cocio efter min mening, men vær OBS på de smagfulde drikkekalorier

Nej, det gælder naturligvis ikke kun kalorierne i Cocio kakaodrikken, men tillige i alverdens andre drikkevarer der indeholder kalorier. Drikkekalorier smager nemlig typisk fantastisk, men mætter utroligt dårligt pr. kalorie ift. fast føde – ofte kaldet “rigtig mad”.

Ønsker du et holdbart vægttab, er det vigtigt at have en afbalanceret tilgang til din kost, der tager et overordnet hensyn til dit kalorieindtag og sikrer dig et kalorieunderskud.

Mange nyder i denne forbindelse (lidt for mange) lækre snacks og forfriskende drikke, men glemmer hvor mange kalorier de forskellige mad- og drikkevalg indeholder.

Andre forsøger sig gang på gang med strikse forbud imod alt der minder om usundt. Denne slankestrategi får de færreste dog ikke held med, da for strikse forbud ofte giver for store afsavn, hvilket leder til uholdbare indsatser og resultater.

SE OGSÅ: DRIKKEKALORIER LØBER NEMT FRA DIG PÅ BADEVÆGTEN

 

NEJ, DU SKAL SPISE MERE JUNKFOOD

I illustrationen sammenlignes kalorieindholdet i den populære drik Cocio med en saftig McBacon fra McDonald’s. Dette gøres ikke fordi McBacon er et bedre valg end Cocio, men for at illustrere, hvad du kan få af fast føde for kalorierne i en flydende Cocio.

Cocio er en chokolademælk, der er kendt for sin rige og cremede smag. Den er populær blandt både unge og voksne, og det er svært at modstå dens fristende smag. Jeg har altid lavet sjov med at bunden i Cocio altid dukker op for hurtigt – uanset størrelsen af flasken.

Flasken i illustrationen indeholder 0,6 liter, og det kan virke af meget, men i er med Cocio smager så dejligt, så er mængden hurtigt drukket. Mens Cocio er en lækker godbid, er det vigtigt at være OBS på dens kalorieindhold, især hvis man forsøger at tabe sig.

SE OGSÅ: DRIKKEKALORIER KAN NEMT SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

 

JUNKFOOD ER TYPSIK RIG PÅ KALORIER

En af McDonald’s mest populære burgere, er den saftige McBacon. Den er relaterbar for de fleste, og de fleste ved også godt at McDonald’s burgere er energitætte madvalg, og derfor fungerer en McBacon ofte godt i sammenligninger med vores øvrige madvalg.

Mens de fleste saftige brugere kan få munden til at løbe i vand, er det vigtigt at bemærke, at det meste junkfood har et højt kalorieindhold. Kaloriemængden kan derfor nemt udgøre en stor del af dit daglige kalorieindtag og indvirke betydeligt på dine vægttabsmål.

Du kan sagtens både nyde Cocio og McBacon i et vægttabsforløb, fordi vægttab afgøres af kalorieunderskud – ikke Cocio og McBacon.

SE OGSÅ: TAB DIG, MENS DU SPISER MCDONALD’S, BURGER KING MM.

Hvis du ønsker at tabe dig, er det nødvendigt at opretholde en negativ kaloriebalance, hvor du forbrænder flere kalorier, end du indtager. Derfor vil energitætte drikkevarer som Cocio og energitæt junkfood som McBacon skulle nydes i sunde mængder.

Moderation, sunde mængder og kostmæssig balance er nøglen til at lykkes. Hvis du virkelig nyder Cocio, McBacon og andre energitætte mad- og drikkevalg, så overvej at indarbejde den slags i din kost ved fx at justere andre fødevarer eller øge fysisk aktivitet.

Reducer blot mængderne af alt mad du nyder i dit liv til sunde mængder, der tillader dig at nyde uden at forbyde, mens du lykkes med et holdbart vægttab.

Et holdbart vægttab sker gennem holdbare forandringer – ikke kortsigtede strikse forbud. En oplagt holdbar forandring af drikkevanerne kan være at skifte sukkerholdige drikkevare ud med light og sukkerfrie drikkevarer, der indeholder tæt på 0 kalorier.

SE OGSÅ: ER DU BANGE FOR LIGHT OG SUKKERFRI? SÅ SE HER

 

SKAB HOLDBARE FORANDRINGER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her