Blomkålsboller med broccoli og rødbeder

Blomkålsboller med broccoli og rødbeder

9 – 12 Blomkålsboller

Hands-on:  15min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

What? Man kan da ikke bage boller af blomkål, broccoli og rødbeder. Jo, det kan man faktisk godt, og de smager fantastisk 🙂 Det er oven i købet ret nemt!

Jeg vil løfte sløret for to forskellige tilgange til at få fintsnittet blomkålen, broccolien og rødbederne til denne opskrift. Et UPGRADED tip er, at du fint kan gemme stokke fra blomkål og broccoli løbende i din madlavning og så anvende stokkene til boller 🙂

Den ene er den lige vej, hvor blomkål, broccoli og rødbeder ryger en tur gennem snittejernet i foodprocessoren.

Jeg bruger ofte en UPGRADED tilgang til snitningen ved simpelthen at bruge min lækre Philips HR1871 juicer til snitningen. På den måde får jeg drænet grøntsagerne en smule, hvilket jeg kun anser for at være en fordel. Og så kan jeg nyde en energi- og vitaminfyldt juice i samme omgang.

5 from 1 reviews
Blomkålsboller med broccoli og rødbeder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 12
 
Ingredienser:
  • 500 g Blomkål (...eller der omkring, husk stokke kan anvendes)
  • 250 g Broccoli (...eller der omkring, husk stokke kan anvendes)
  • 4 mellem rødbeder ( ...eller der omkring)
  • 1½ tsk. Bagepulver (Vælg glutenfri)
  • 2½ spsk. Loppefrøskaller / Psyllium husk
  • ½ dl Pofiber (kan udelades, men få det købt inden næste bagning)
  • 2 spsk. Solsikkekerner
  • 2 spsk. Hørfrø
  • 3 Æg
  • 1½ tsk. Salt (Husk at vælge en god slags, ikke billigt bordsalt)
  • 2 spsk. kokos eller mandelmel (Giver ekstra fasthed, men kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Snit eller hak blomkålen, broccolien og rødbederne med foodprocessor, blender, minihakker eller juicer (i hånden kan det også klares).
  2. Bland de resterende ingredienser med de fintsnittede blomkål, broccoli og rødbeder og ælt massen godt igennem.
  3. Ligesom opskriften på vores Knasende sprøde LCHF knækbrød skal massen have lov at trække. Efter ca. 15 minutter, kan du fortsætte.
  4. Form dine boller i hånden eller med en ske og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir.
  5. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og sæt pladen med bollerne ind. Bollerne har megen fugt i sig, og derfor vil jeg til enhver tid anbefale, at du forlænger bagetiden fremfor at give bagningen 200 grader.(Du passer bedre på næringen i maden ved "low and slow cooking" - Læs om UPGRADED principperne for mad og madlavning, i punktet UPGRADED i menuen)
  6. Bollerne skal have mellem 45 - 60 min - alt afhængig af størrelsen på dem og hvor gyldne du ønsker bollerne.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få flere tips og tricks til en smartere, sundere og bedre livsstil

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here