Langtidsbraiseret spidsbryst med skysovs, ovnbagt spidskål & rødkålssalat

Langtidsbraiseret spidsbryst med skysovs, ovnbagt spidskål & rødkålssalat
Langtidsbraiseret spidsbryst med skysovs, ovnbagt spidskål & rødkålssalat

4-6 Personer

Hands-on tid: 15 min – Total tid: 6 timer
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Go’ gammeldaw’s mad…

Lad os ikke glemme de gode gamle måder at tilberede mad på, for det er noget særligt.

Næste gang du har god tid til madlavningen, og der skal spidsbryst på menuen, så prøv at forkæle dine smagsløg med denne skønne opskrift.

Tip! Jeg har delt opskriften op i sektioner, så du kan håndplukke tilbehørsopskrifterne, og anvende dem i andre sammenhænge, hvis du ønsker det.

Tip! Vil du lave endnu lettere tilbehør til spidsbrystet, så skæl og snit en pose blandede rodfrugter og tilføj dem i din römertopf, terrine eller lignende, og server det til.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Langtidsbraiseret spidsbryst med skysovs, ovnbagt spidskål & rødkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser
Langtidsbraiseret oksespidsbryst
  • 1000-1500 gram oksespidsbryst
  • 2 store løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 bouillonterninger svin eller okse
Ovnbagt spidskål
  • 1 spidskål
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Rødkålssalaten
  • 250 gram rødkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk mandelsplinter (groft hakkede mandler)
Skysovsen (OBS. Sovs er flydende kalorier, så moderation kan være en ide)
  • 1 dåse kokosmælk til skysovsen (vi skal bruge den fede del af mælken)
  • 1 bouillonterning svin eller okse
Tilberedning
Sådan laver du langtidsbraiseret oksespidsbryst og ovnbagt spidskål
  1. Tænd ovnen på 125 grader (varmluft ovn).
  2. Skræl og snit løg og hvidløg groft. Brun oksespidsbryst, løg og hvidløg hurtigt af i en klat smør på en meget varm pande.
  3. Anbring nu oksespidsbryst, løg, hvidløg og bouillonterninger i din römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde (form et låg af stanniol, hvis du anvender fad/gryde).
  4. Tildæk oksespidsbrystet med vand, dæk til med låg, og sæt herligheden i ovnen.
  5. Efter 5 timer, flækkes spidskålet fra top mod bund og pensles med olivenolie. Krydr spidskålsstykkerne med salt og peber, og medtilbered dem på en bageplade de sidste 45 minutter.
  6. Efter 5 timer og 45 minutter tages spidskålsstykkerne og oksespidsbrystet ud af ovnen, og oksespidsbrystet skæres ud i tynde skiver, inden servering.
Sådan laver du rødkålssalaten (igangsættes undervejs i spidsbrystets tilberedning)
  1. Riv rødkål og peberfrugt fint på et mandolinjern eller snit begge dele fint med kniv. Bland den lette rødkålssalat, og server den med mandelsplinter.
Sådan laver du skysovsen (igangsættes til sidst i spidsbrystets tilberedning)
  1. Tag 3-4 dl fond fra din römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde, og hæld fonden på en pande.
  2. Tilføj en bouillonterning, og den fede del af kokosmælken til panden. Rør skysovsen sammen, og lad den koge ind nogle minutter.
  3. Tip! Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here