Vil du servere en mør og saftig andesteg?
Prøv min mundvandsprovokerende opskrift på helstegt and, og server perfekt langtidstilberedt andesteg til Jul, Mortens aften mm.
Det kan ofte knapt med tid og overskud til madlavning, når det er hverdag i de danske hjem. Når vi går fridage, ferier og højtider i møde, har vi typisk mere tid, lyst og overskud til at kæle for madlavningen.
Når vi har overskud til at prioritere langtidstilberedning, bør vi gøre det! Travl og stressfyldt tilberedning kan nemlig nemt splitte ellers skønne råvarer af, og give os middelmådige eller dissideret dårlige resultater – hvilket naturligvis er ærgerligt!
Sådan laver du en mør, sprød og saftig and – hver gang!
Uanset om det drejer sig om juleanden, anden til Mortens aften eller lysten til at spise en veltilberedt and udenfor højtiderne, så giver langtidstilberedningen i opskriften her dig en fantastisk helstegt and – hver gang!
Hvad med tilbehøret til anden?
Du kan jo vælge det klassiske tilbehør. Personligt elsker jeg også en frisk rødkålssalat med knuste valnødder, et skvæt citron, olivenolie og havsalt. Skal der mere til, kan jeg anbefale ovnbagt knoldselleri eller en cremet knoldsellerimos – Mums!
Er du hardcore LCHF’er, Low-Carb’er eller “OFF” på æblefyld?
Vil du ikke røre æbler og svesker med en ildtang, kan du skifte andens fyld ud med LCHF-venlige grøntager, og afslutte med et ordentligt pift citron.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 Hel and fra 2,5 kg og op til 4 kg
- 2-3 æbler (LCHF'ere kan udlade at spise æblerne eller tjek tip ovenfor)
- 1 pose svesker (LCHF'ere kan udlade at spise sveskerne eller tjek tip ovenfor)
- 1 løg
- Groft Salt
- Peber
- Tænd ovnen på 120 grader almindelig ovn (ikke varmluft).
- Skyl og rengør anden godt både indvendig og udvendig.
- Giv anden en god omgang salt og nogle kværnfulde peber indeni og udenpå.
- Skær æblerne og løget i både, og fyld anden med æblestykkerne, løget og sveskerne, hvorefter anden lukkes med et par kødnåle (eller tandstikker, hvis ikke du har kødnåle).
- Læg anden på en bagerist, og steg den de første 2,5 time med brystet nedad og ryggen opad. Herefter vendes anden, så den i de sidste 2 timer steges med brystet opad og ryggen nedad. Under risten placeres en bradepande med vand i til stegefedtet. Placer risten og bradepanden i bunden af ovnen.
- Steg anden i cirka 4 timer og 30 minutter eller til kødet når en temperatur på 70 - 75 grader (hvis du bruger stegetermometer). Undervejs i stegningen hældes noget af andefedtet fra bradepanden henover anden. Dette sikrer en saftig andesteg med gylden farve og sprødt skind.
- I de sidste 15 minutter, gives anden 230 grader varmluft eller et skud grill, så andens skind bliver sprødt og lækkert. OBS: Hold øje, så anden ikke bliver sort.
- Lad anden hvile i 10 minutter inden udskæring eller udklipning med fjerkræsaks.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]