Løber du fra dine drikkekalorier eller løber de fra dig (på vægten)?

Løber du fra dine drikkekalorier eller løber de fra dig (på vægten)
Løber du fra dine drikkekalorier eller løber de fra dig (på vægten)

Spænder drikkekalorier ben for din vægtbalance?

Drikkekalorier løber hurtigere op, end de fleste tænker over, og det kan nemt koste dyrt på badevægten med (for) mange drikkekalorier.

Lad mig indledningsvist slå fast, at drikkekalorier ikke kun omfatter Coco-Cola, men gælder alle slags sukker-sodavand, juicer, din favorit latte, din “sunde” smoothie osv.

Beklager, hvis du sad med hænderne over hovedet i misforstået glæde.

For at forstå hvorfor drikkekalorier nemt kan spænde ben, og gør det for mange, så er det nødvendigt med en basisforståelse af vores krop. Rolig nu! Det bliver ikke langhåret. Du skal blot vide, at vi hver især dagligt forbruger en vis mængde kalorier.

 

Sådan fungerer vores daglige energibudget og kalorieregnskab

  • Hvis vores daglige kalorieindtag overstiger vores daglige forbrug, tager vi på.
  • Hvis vores daglige kalorieindtag ligger under vores daglige forbrug, taber vi os.
  • Hvis vores daglige kalorieindtag matcher vores daglige forbrug, holdes vægten i ro.

Når vi (vælger) at drikke en (større) del af vores daglige kaloriebudget op, opnår vi ringe mæthed pr. kalorie. Herved ender vi nemmere i et kalorieoverskud, som igen øger sandsynligheden for vægtøgning på længere bane.

Jeg skriver (vælger), fordi mange nemt med tiden “luller” sig selv ind i vanens magt, hvor autopiloten har overtaget afgørende mad- og drikkevalg i hverdagen.

Vi gør bare, som vi plejer. Uden omtanke for konsekvenserne af vanernes magt. Vores “dårlige” vaner former langsomt vores krop, vægt og livskvalitet som tiden går.

Når eller hvis vi vågner op, har vi det med at handle drastisk, hvilket typisk er fuldstændig uholdbart. Mange kickstarter igen og igen en ond fiaskocirkel.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

Foretag små justeringer, ændringer og forbedringer, så du skaber holdbare indsatser. For kun gennem holdbare indsatser, opnår du holdbare resultater!

Spørg dig selv inden du drikker og spiser: “Er det virkeligt kalorierne værd?”

Måske. Måske ikke. Valget er 100% dit. Bare husk at alle valg i livet har konsekvenser, som er positive eller negative for dine mål, ønsker, drømme, glæde, trivsel, livskvalitet osv.

Jeg håber, mine illustrationer, indlæg og videoer vil hjælpe dig godt på vej til at tage styringen (tilbage) i dit eget liv – ét skridt ad gangen!

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne og hjælp andre godt på vej…

 

// JC

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here