Opskrift på Cottage Pie med oksekød
Cottage Pie opskrift lavet med blomkålsmos i stedet for kartoffelmos – Klassisk ret der minder om Shepherds Pie
Du har måske hørt om Shepherds Pie, hvor kødet i retten er hakket lammekød?
Det er ikke hakket lammekød, jeg oftest ser i køledisken. Derfor har jeg brugt hakket oksekød, og så kaldes livretten ikke for Shepherds Pie, men i stedet Cottage Pie.
Godt så! Vi laver altså en lækker Cottage Pie, hvor kartoffelmosen er udskiftet med blomkålsmos, og naturligvis toppet af med gratineret revet parmesanost.
Både Cottage Pie og Shepherd’s Pie, er begge to smagfulde alt-i-en retter, du med fordel kan serverer som gæstemad og weekendmåltid. Du behøver som sådan ikke at have flere madelementer med i måltidet, med mindre du naturligvis ønsker det.
Denne lækre opskrift på Cottage Pie indeholder et ordentligt skud sunde og næringsrige grøntsager, samt gode mættende proteiner. Alt i alt en smagfuld alt-i-en livret.
Cottage Pie gør gæstemaden meget nemmere
Cottage Pie er en af de opskrifter, du med fordel kan forberede i god tid, inden dine skønne gæster ankommer.
Sådan gør du: Lav fx din Cottage Pie om formiddagen, og stil livretten på køl frem til en time før den skal serveres. Tænd din ovn på 160 grader(ikke varmluft) og stil fadet på midterste rist eller bradepande i en lille times tid inden spisetid.
Du kan afskærme gratineringsosten med stanniol, så den ikke tager farve alt for hurtigt. Vend den blanke side af stanniolen ud af – jo, der er forskel!
På den måde lægges alt forberedelsestiden lang tid inden gæsterne ankommer, hvilket giver dig mulighed for at nyde det gode selskab i stedet for at arbejde i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 500 gram hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 2 terninger oksebouillon
- 2-3 dl rødvin (kan undlades)
- 2 glas champignon (eller 500 gram friske)
- 1 stort løg
- 3 store fed hvidløg
- 10 gram smør
- 2 spsk æblecidereddike (kan undlades)
- 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
- Smag til med diverse krydderurter fx Oregano, Basilikum, Timian
- 1 blomkål (cirka 500 gram)
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 75 gram fløde- eller friskost (fx pikant eller urter)
- Smag til salt og friskkværnet Peber
- 75 gram (25 gram + 50 gram) revet parmesan eller anden ost
- 10 gram smør til opsmøring af ildfast fad
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft (med mindre du bare forbereder maden i god tid).
- Giv en stor gryde høj varme, og lad smørret smelte. Tilsæt det hakkede oksekød, de rensede, klargjorte og hakkede løg og hvidløg, samt champignonerne. Lad det brune af i 3-5 minutter.
- Tilsæt de flåede tomater, bouillon, rødvin til gryden, og lad ingredienserne simrer i yderligere 10 minutter. Blend evt. kødsovsen igennem med en stavblender, hvis den skal serveres for børn.
- Rens, klargør og hak blomkålen groft. Læg blomkålsstykkerne i en gryde og dæk med vand, hvorefter blomkålen koges i 12-15 minutter til blomkålsstykkerne er møre.
- Hæld vandet fra gryden, og blend blomkål, flødeost, 25 gram revet parmesan, løg og hvidløg til en lækker mos. Smag til med salt, friskkværnet peber, samt evt. andre krydderier.
- Smør et stort ildfast fad op med smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Fyld blomkålsmosen ovenpå, og afslut med 50 gram revet parmesanost som topping.
- Sæt din Cottage Pie i ovnen på en bageplade eller rist i midten af ovnen. Lad din Cottage Pie tilberede færdigt i 20-30 minutter, så parmesanosten er flot, gylden og gratineret.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –