Shepherd’s Pie » Klassisk livret med blomkålsmos, kødsauce og revet ost

Shepherd's Pie » Klassisk livret med blomkålsmos, kødsauce og revet ost
Shepherd's Pie » Klassisk livret med blomkålsmos, kødsauce og revet ost

Shepherd’s Pie » Favoritopskrift med blomkålsmos

Prøv denne lækre udgave af Shepherd’s Pie. En klassisk opskrift med et nyt twist af blomkålsmos, smagfuld kødsauce og revet ost.

Den traditionelle Shepherds Pie tilberedes laves med hakket lammekød, men det er ikke det, vi oftest ser i køledisken. I udgaven her, har jeg brugt hakket oksekød, samt udskiftet kartoffelmosen med blomkålsmos, og toppet livretten af med revet parmesanost.

Shepherd’s Pie, er en smart og smagfuld alt i en ret, du med fordel kan serverer som gæstemad og weekendmåltid. Du behøver som sådan ikke at have flere elementer med i måltidet, med mindre du ønsker det.

Denne lækre opskrift på Shepherd’s Pie indeholder et ordentligt skud sunde og næringsrige grøntsager, samt en god mængde mættende proteiner – en smagfuld alt-i-en livret.

 

Nem Sheperd’s Pie – forbered maden inden gæsterne kommer

Shepherd’s Pie er en af de opskrifter, du med fordel kan forberede i god tid, inden dine skønne gæster ankommer.

Sådan gør du: Lav fx din Shepherd’s Pie om formiddagen, stil livretten på køl frem til en time før den skal serveres. Tænd din ovn på 160 grader(ikke varmluft) og stil fadet på midterste rist eller bradepande i en times tid.

Tager gratineringsosten farve for hurtigt, kan du skærme toppen af fadet af med et stykke stanniol, med den blanke side ud af.

På den måde lægges alt forberedelsestiden lang tid inden gæsterne ankommer, hvilket giver dig mulighed for at nyde det gode selskab i stedet for at stå og arbejde i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Shepherd's Pie » Klassisk livret med blomkålsmos, kødsauce og revet ost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
Kødsauce
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 terninger oksebouillon
  • 2-3 dl rødvin (kan undlades)
  • 2 glas champignon (eller 500 gram friske)
  • 1 stort løg
  • 3 store fed hvidløg
  • 10 gram smør
  • 2 spsk æblecidereddike (kan undlades)
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • Smag til med diverse krydderurter fx Oregano, Basilikum, Timian
Blomkålsmos
  • 1 blomkål (cirka 500 gram)
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 75 gram fløde- eller friskost (fx pikant eller urter)
  • Smag til salt og friskkværnet Peber
  • 75 gram (25 gram + 50 gram) revet parmesan eller anden ost
  • 10 gram smør til opsmøring af ildfast fad
Sådan gør du:
  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft (med mindre du bare forbereder maden i god tid).
Sådan laver du en smagfuld kødsovs
  1. Giv en stor gryde høj varme, og lad smørret smelte. Tilsæt det hakkede oksekød, de rensede, klargjorte og hakkede løg og hvidløg, samt champignonerne. Lad det brune af i 3-5 minutter.
  2. Tilsæt de flåede tomater, bouillon, rødvin til gryden, og lad ingredienserne simrer i yderligere 10 minutter. Blend evt. kødsovsen igennem med en stavblender, hvis den skal serveres for børn.
Sådan laver du en cremet og lækker blomkålsmos
  1. Rens, klargør og hak blomkålen groft. Læg blomkålsstykkerne i en gryde og dæk med vand, hvorefter blomkålen koges i 12-15 minutter til blomkålsstykkerne er møre.
  2. Hæld vandet fra gryden, og blend blomkål, flødeost, 25 gram revet parmesan, løg og hvidløg til en lækker mos. Smag til med salt, friskkværnet peber, samt evt. andre krydderier.
  3. Smør et stort ildfast fad op med smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Fyld blomkålsmosen ovenpå, og afslut med 50 gram revet parmesanost som topping.
  4. Sæt din Shepherd's Pie i ovnen på en bageplade eller rist i midten af ovnen. Lad din Shepherd’s Pie tilberede færdigt i 20-30 minutter, så parmesanosten er flot, gylden og gratineret.

 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here