Low-Carb Shepherd’s Pie med blomkålsmos

Low-Carb Shepherd's Pie med blomkålsmos
Low-Carb Shepherd's Pie med blomkålsmos

4 Personer

Hands-on:  30min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Shepherd’s Pie, er en smart alt i en ret. Du behøver som sådan ikke at have flere elementer med i måltidet, med mindre du ønsker det. Shepherd’s Pie indeholder et ordentligt skud næringsrige grøntsager, mættende proteiner og så smager Shepherd’s Pie skønt.

TIP: Shepherd’s Pie er også en af de opskrifter, der kan forberedes i god tid, inden gæsterne kommer. Lav fx din Shepherd’s Pie om formiddagen, stil retten på køl frem til en time før den skal serveres. Tænd din ovn på 160 grader(ikke varmluft) og stil fadet på midterste rist eller bradepande i en times tid. På den måde lægges alt forberedelsestiden lang tid inden gæsterne ankommer og så kan du jo nyde det gode selskab i stedet for at stå og arbejde i køkkenet. Tager gratineringsosten farve for hurtigt, kan du skærme toppen af fadet af med stanniol, med den blanke side ud af.

Low-Carb Shepherd's Pie med blomkålsmos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
Kødsauce
  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 2-3 dl Rødvin
  • 2 glas Champignon
  • 1 stort Løg
  • 1 Gulerod
  • 1 Rødbede
  • 3 store fed Hvidløg
  • 25 g Smør
  • 2 spsk Æblecidereddike
  • 1 halvt Æble eller Pære
  • Smag til med diverse krydderurter fx Oregano, Basilikum, Timian
  • Smag til med Hav- eller Stensalt, friskkværnet Peber, Chili mm.
  • Tilføj evt. fund eller bouillon for mere smag.
Blomkålsmos:
  • 1 Blomkål
  • 1 stort Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 50 g Smør
  • Smag til med Hav- eller Stensalt og friskkværnet Peber
  • 50 g Parmesan eller Revet ost + en lille håndfuld til gratinering
Tilberedning
  1. Smelt smøret til kødsovsen i en passende størrelse gryde. Rens, klargør og grovhak løg, gulerod, rødbede, hvidløg, æble/pære og lad det brune af med champignon i 3-5 minutter.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne med undtagelse af oksekødet. Lad det simrer i yderligere 5 minutter og blend sovsen godt igennem med en stavblender.
  3. Brun oksekødet af og tilføj kødet til sovsen (Bruning kan udelades, hvis du vil spare opvasken). Lad kødsovsen simrer i 20-30 minutter og gerne mere.
  4. Rens, klargør og grovhak blomkålen og kog det i en gryde med vand i 12-15 minutte.
  5. Held vandet fra gryden og blend blomkål, revet ost eller parmesan, løg og hvidløg til en lækker mos. Tilføj smør og smag til med hav- eller stensalt, friskkværnet peber og evt. andre krydderier.
  6. Smør et passende ildfast fad op med smør eller olie. Fordel kødsovsen i bunden af fadet og fyld op med blomkålsmosen. Afslut med parmesan eller revet ost som topping.
  7. Tænd din ovn på 200 grader og sæt fadet ind på en bageplade eller rist i midten af ovnen. Lad din Shepherd’s Pie tilberede færdigt i 20-30 minutter tik osten er flot gratineret.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få tips og tricks til en smartere, sundere og bedre livsstil

Jeg vil blive super glad, hvis du hjælper med at sprede det gode budskab om UPGRADED!

“Synes godt om” UPGRADED på Facebook

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så får du genveje til øget produktivitet, lækre opskrifter på rigtig mad, tricks til optimeret fedtforbrænding og smartere træning! 
[mc4wp_form id=”1719″]

På forhånd – 1000 tak for opbakningen!

Johnny Christensen og Team UPGRADED

Please enter your comment!
Please enter your name here