PLANK » Sådan træner du øvelsen!

Sådan træner du PLANK

Plank er effektiv, fordi den styrker dine muskler i ryg, mave, skuldre, bryst, arme og ben, hvilket gør øvelsen til en god helkropsøvelse.

Planken hjælper også med at styrke din kerne, inklusive musklerne i din mave, lænd og ryg, hvilket kan hjælpe med at forbedre din balance og stabilitet.

Desuden kan planken også bidrage til at forbedre din holdning og rygstærkhed, hvilket kan være nyttigt, hvis du har en stillesiddende livsstil eller lider af rygproblemer.

Det er vigtigt at huske, det er okay at starte med at stå plankeposition i kort tid og derefter gradvist øge dem, mens du bygger op til en stærkere kerne. Vigtigst er at du holder en god form i planken, mens du udfører øvelsen, for at få mest muligt ud af den.

 

Sådan udfører du øvelsen plank:

  1. For at udføre planken skal du starte med at placere dine albuer og hænder på gulvet, så de er placeret ud for dine skuldre.
  2. Dine tæer skal være plantet på gulvet, så dine ben er strakt.
  3. Hold din krop i en lige linje fra hoved til dine tæer, mens du holder dine arme lige og spænder op i kroppen.

Hold plankepositionen i så mange sekunder, som du kan, mens du holder dine mavemuskler spændte og undgår at sænke og svaje i dine hofter.

Når du først har mestret denne plankepositionen, kan du udfordre dig selv, ved at variere plankeøvelsen ved at løfte det et ben op ad gangen. Du kan også lave en aktiv variation af low plank (denne øvelse) og high plank, som er udgangspositionen for push-ups.

Planken er ligesom de fleste andre kropsvægtsøvelser, du finder vi af linket herunder, en alsidig træningsøvelse, som du kan udføre både ude og hjemme – helt uden udstyr. 

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her