POSITIV FORANDRING TAGER TID, MEN ER DET HELE VÆRD

POSITIV FORANDRING TAGER TID, MEN ER DET HELE VÆRD
POSITIV FORANDRING TAGER TID, MEN ER DET HELE VÆRD

POSITIV FORANDRING TAGER (TYPSISK) TID

Vil du at skabe positiv forandring, så er tålmodighed, vedholdenhed og tillid til processen nogle af de vigtigste karaktertræk at fastholde!

Lad det være sagt: Positive forandringer har ofte et dårligt “salgsparameter”. Vi får ofte først belønningen, gevinsten og de ønskede resultater et godt stykke ud i fremtiden.

Fra naturens side finder vores hjerne det uattraktivt, at skulle vente på udskudte belønninger efter målrettede indsatser. Og i det moderne samfund kan vi da også få både mad, gadgets og gode film serveret på et øjeblik.

Øjeblikkelig tilfredsstillelse er dermed evolutionært det vores hjerne trives bedst med, og overalt i samfundet bekræftes hjernen i, at indsatser med øjeblikkelig belønning findes.

Det, “glemmer” mange bare, når de ønsker positive forandringer som fx vægttab, en muskuløs krop og livsstilsændringer mm., hvor belønningen er forsinket.

SE OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

 

Mikroovnseffekten virker sjældent ift. positive forandringer

Når vores forventning er vænnet til øjeblikkelige belønninger fra mange hverdagsindsatser, og vores hjerne evolutionært er designet til at favorisere indsatser der giver os øjeblikkelig belønning, så kan det selvsagt være svært at forstå følgende:

  • Du spiser sundt i tre dage, men ser ingen resultater på vægten – endnu.
  • Du træner tre gange pr. uge i en måned, men ser ingen forandring – endnu.
  • Du skriver på en bog i tre uger, men har fortsat ingen færdig bog – endnu.
  • Du slår til 1000 golfbolde, men dit golfsving er ikke perfekt – endnu.

Positive forandringer tager typisk tid. I det første (lange) stykke tid er vores opnåede resultaterne skjulte og ofte umulige at se. Det er ofte frustrerende og årsagen til mange opgiver deres ellers gode indsats, inden de når at opleve resultaterne fra indsatsen.

SE OGSÅ: GRATIS kalorieberegner til vægttab, vægtbalance og vægtøgning

 

Når først strategien er målrettet og indsatsen er holdbar, så…

Arbejder tiden med os, fremfor imod os. Herfra handler det om, at udvise vedholdenhed, tålmodighed og tillid til processen, for så dukker resultaterne op på hen ad vejen.

Ugeangivelserne i illustrationen ovenfor, er naturligvis blot vejledende meningsskaber, da enhver forandringsproces har sit helt eget resultatskabende forløb. Fx vil en forfatter ikke kunne sælge en eneste bog, før den sidste side er skrevet færdig, og bogen er trykt.

Der findes mange gode værktøjer til at optimere sandsynligheden for din succes. Her kan bl.a. nævnes en realistisk målsætning, motiverende delmål, et meningsskabende formål, et målrettet vinder-mindset, optimerede betingelser gennem adfærdsdesign osv.

Udover ovenstående værktøjer, er vedholdenhed, tålmodighed og tillid til processen ofte afgørende karaktertræk for at nå i mål, skabe varige forandringer og holdbare resultater.

SE OGSÅ: FØLER DU SLET IKKE DER SKER NOK FREMSKRIDT?

Skriv til mig, hvis du har/får brug for min hjælp til at nå dine mål, skabe varige forandringer og opnå holdbare resultater fysisk, mentalt eller socialt.

Alt held og lykke på din helt egen rejse!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her