GRATIS KALORIEBEREGNER TIL VÆGTTAB OG VÆGTØGNING

GRATIS KALORIEBEREGNER

Ønsker du vægttab, vægtbalance eller vægtøgning? Så prøv min 100% GRATIS kalorieberegner, der giver dig dit vejledende kaloriebehov

Min kalorieberegner (og andre lignende) er et godt værktøj til at beregne, hvor mange kalorier du skal indtage for at opretholde din vægt, tabe dig eller tage på i vægt.

Kalorieberegnere kan være nyttige, da de kan give dig en grundlæggende forståelse for, hvor mange kalorier du har brug for, for at nå et bestemt mål.

HUSK: At alle kalorieberegnere kun er vejledende, og at mange usikkerhedsfaktorer gør det svært at estimere den nøjagtige mængde kalorier, som du lige præcis har brug for.

SE OGSÅ: 7 EFFEKTIVE SLANKETIPS TIL VARIGT VÆGTTAB

 

Få et godt udgangspunkt for dit kaloriebehov

Kalorieberegnere tager højde for faktorer som alder, køn, højde, vægt, aktivitetsniveau og din målsætning for vægttab, vægtbalance eller vægtøgning.

For eksempel skal en person, der ønsker at tabe sig indtage færre kalorier, end en person, som ønsker at opretholde sin vægt. Men selvom du kan få en generel idé om, hvor mange kalorier du bør spise ift. dit mål, er der typisk flere faktorer, der påvirker kaloriebehovet.

Brug KUN kalorieberegneren, badevægten, målebåndet og andre værktøjer, som dine gode vejledere på din personlige vægtrejse.

SE OGSÅ: ER DIN BADEVÆGT DIN VEJLEDER ELLER HÅRDE DOMMER?

 

Dit stofskiftes påvirkning på dit kaloriebehov

En af de største faktorer, som kan påvirke kaloriebehovet, er kroppens stofskifte. Stofskiftet er den proces, hvorved kroppen omdanner fødevarer til energi.

Jo højere dit stofskifte er, desto flere kalorier vil du forbrænde i hviletilstand. Stofskiftet kan variere meget fra person til person og påvirkes af en række faktorer, såsom alder, hormoner, stressniveau, søvnkvalitet og dit daglige aktivitetsniveau.

Det er også vigtigt at huske på, at kaloriebehovet kan variere fra dag til dag. For eksempel kan en person have brug for flere kalorier på en dag, hvor de træner hårdt, end de har brug for på en dag, hvor de er mindre aktive.

Derudover ændrer en persons kaloriebehov også typisk over tid, som følge af ændringer i vægt, aktivitetsniveau, hormonniveauer mm.

SE OGSÅ: MIN GAMEPLAN TIL VÆGTTAB OG EN LAVERE FEDTPROCENT

Endelig kan kalorieindholdet i fødevarer også variere. Selvom de fleste fødevarer har et estimeret kalorieindhold, kan dette variere afhængigt af faktorer såsom produktionsmetode, opbevaringsbetingelser og tilberedningsmetode.

SE OGSÅ: OVERSE IKKE N.E.A.T. AKTIVITET HVIS DU ØNSKER VÆGTTAB

 

Kalorieberegnere er altså ikke 100% præcise

Ønsker du fx vægttab, og har benyttet min kalorieberegner, men oplever udfordringer med fx vægttab efter nogle uger, så kan du gøre følgende:

  • Tager du på i vægt, så juster kalorieberegnerens tal ned med 500 kalorier.
  • Står vægten stille, så juster kalorieberegnerens tal ned med 250 kalorier.
  • Taber du dig mindre, end du ønsker, så juster kaloriebehovet ned med 100 kalorier.

Ofte vil de små tilføjede ændringer i dit kaloriemål stille og roligt kaste resultater af sig. Hvis ikke, så skru lidt mere på dit kaloriebehov. Du arbejder i denne proces på at korrigere for de mange små usikkerhedsfaktorer, som du allerede er bekendt med.

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIT KALORIEBEHOV

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her