Få sprød ribbensteg – hver gang!
Prøv min opskrift på sprød ribbensteg med rød grønkålssalat og cremet spinat med kokosmælk, og nyd et sundt og lækkert måltid
Der hersker vidst ingen tvivl om, at vi alle jagter den perfekte steg, hvor jeg til sidst står med en sprød ribbensteg, hvor alle sværene er knasende sprøde, og kødet er saftigt.
Ender vi ud med en sprød ribbensteg, hvor sværene puffer op – lidt ala de flæskesvær, du finder på supermarkedets snackreoler, mens kødet er mørt og saftigt, så er toppen nået!
Jeg har snart afprøvet og afluret alskens tips, tricks og tilberedningsmetoder, i min mission “sprøde svær og saftigt kød”. Jeg synes efterhånden, at jeg har ret godt styr på det. Det er meget længe siden, jeg har haft en ribbensteg med bløde gummiagtige svær.
Pssst… Del gerne dine tips, tricks og guidelines med os andre nedenfor…
Her finder du opskriften på de sprøde, saltristede mandler – Klik her…
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 kg ribbensteg uden ben (er stegen med ben, skal stegen være større)
- 2-3 spsk salt til sværen
- 200-300 gram rød grønkål (alternativt kan almindeligt grønkål anvendes)
- 1-2 stk rød snackpeber
- 50 gram goudaost
- Saltede mandler(find opskriften ovenfor)
- 8-10 klumper hakket spinat (frost)
- 1 dåse kokosmælk (vi skal bruge fløden, og ikke vandet i dåsen)
- 1 klat smør
- 1 lille løg
- 3 spsk pikantost
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- evt. andre smagsgivende krydderier.
- Tænd ovnen på 160 grader (ikke varmluft).
- Sørg for sværen er ridset ned til kødet, og ikke ned i kødet. Har slagteren ridset for dybt i din steg, kan du risikere "gummi-svær", fordi kødsaft siver op - Lidt øv, men du klarer den alligevel!
- Fyld 1-2 cm vand og 1 spsk salt i en bradepande, og placer stegen med sværen ned i vandet/saltlagen de første 30 minutter af stegetiden.
- Efter 30 minutter tager du stegen ud af ovnen. Nu har sværene spredt sig fra let fra hinanden, og du skal nu gnide godt med salt på og imellem, hvert eneste af sværene. Salt også gerne kødet en smule.
- Placer nu ribbenstegen på en rist over bradepanden, og sæt begge dele i bunden af ovnen. Sørg for ribbenstegens overflade, er så lige og ensartet som muligt. Brug stanniolkugler til at rette stegens skævheder op.
- Skru så ovnen op på 230 grader, og giv stegen ca 30 min mere, til den er 60 grader i kernetemperatur.
- A)Tjek om sværen er sprød. Hvis sværen er sprød fortsættes den nuværende tilberedning, til kernetemperaturen når 65 grader. B)Er sværen ikke sprød, skal ribbenstegen have grill/interval grill, indtil kernetemperaturen rammer 65 grader. (OBS. Hold skarpt øje med at sværen ikke brankes og bliver sort)
- Lad stegen hvile 5 minutter, inden udskæring og servering.
- Skyl den røde grønkål godt og skær bladenes stilke af. Snit resten af bladene groft med en kniv.
- Skyl, fjern kernerne og snit snackpeberet, og bland det med den røde grønkål.
- Skær goudaosten(eller anden lækker ost) i tern.
- Bland alle salatingredienserne i et fad, og tilføj de saltristede mandler(som du finder opskriften på i afsnittet ovenfor).
- Skræl og snit løget fint.
- Smelt smørklatten i en kasserolle, svits løget af i det.
- Tilsæt herefter de frosne spinatklumper, og lad spinatklumperne tø op ved middel varme.
- Tilsæt pikantost, salt, peber og det fede kokosfløde, fra en dåse kokosmælk,(drik gerne vandet, det smager herligt).
- Lad den cremede spinat koge ind ved middel varme. Vurder inden servering, hvorvidt den flødestuvet spinat, skal tyknes en smule med loppefrøskaller(HUSK).
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]