Ribbensteg med sprøde svær, rød grønkålssalat & kokosflødestuvet spinat

Få ribbensteg med sprøde svær – hver gang…

Prøv med en saftig ribbensteg med sprøde svær, rød grønkålssalat og kokosflødestuvet spinat næste gang du trænger til et sprødt og lækkert måltid

Der hersker vidst ingen tvivl om, at vi alle jagter den perfekte steg, hvor alle sværene er knasende sprøde, og kødet er saftigt og lækkert. Får vi lavet en steg, hvor sværene puffer op, lidt hen ad flæskesværene, vi finder på supermarkedets snackreoler, så er toppen nået!

Jeg har snart afprøvet og afluret alskens tips, tricks og tilberedningsmetoder, i min mission “sprøde svær og saftigt kød”. Jeg synes efterhånden selv, at have knækket strategien ret godt, og det er faktisk længe siden, jeg har haft en ribbensteg med bløde(“gummi”)svær.

Pssst… Del gerne dine tips, tricks og guidelines med os andre nedenfor…

Her finder du opskriften på de sprøde, saltristede mandler – Klik her…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ribbensteg med sprøde svær, rød grønkålssalat & kokosflødestuvet spinat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Ribbensteg med sprøde svær
 • 1 kg ribbensteg uden ben (er stegen med ben, skal stegen være større)
 • Godt med hav- eller stensalt
 • Friskkværnet sort peber
Rød grønkålssalat med saltristede mandler
 • 200-300 gram rød grønkål (alternativt kan almindeligt grønkål anvendes)
 • 1-2 stk rød snackpeber
 • 100 gram goudaost
 • Ekstra jomfru olivenolie
 • Saltede mandler(find opskriften ovenfor)
Kokos-flødestuvet spinat
 • 8-10 klumper hakket spinat (frost)
 • 1 dåse kokosmælk (vi skal bruge fløden, og ikke vandet i dåsen)
 • 1 klat smør
 • 1 lille løg
 • 3 spsk pikantost
 • salt
 • Friskkværnet sort peber
 • evt. andre smagsgivende krydderier.
 • 1-2 spsk loppefrøskaller(HUSK)(kun hvis spinaten skal tyknes)
Sådan gør du:
Sådan laver du ribbensteg med sprøde svær - hver gang!
 1. Tænd ovnen på 160 grader (ikke varmluft).
 2. Sørg for sværen er ridset ned til kødet, og ikke ned i kødet. Har slagteren ridset for dybt i din steg, kan du risikere "gummi-svær", fordi kødsaft siver op - Lidt øv, men du klarer den alligevel!
 3. Fyld 1-2 cm vand og 1 spsk salt i en bradepande, og placer stegen med sværen ned i vandet/saltlagen de første 30 minutter af stegetiden.
 4. Efter 30 minutter tager du stegen ud af ovnen. Nu har sværene spredt sig fra let fra hinanden, og du skal nu gnide godt med salt på og imellem, hvert eneste af sværene. Salt også gerne kødet en smule.
 5. Placer nu ribbenstegen på en rist over bradepanden, og sæt begge dele i bunden af ovnen. Sørg for ribbenstegens overflade, er så lige og ensartet som muligt. Brug stanniolkugler til at rette stegens skævheder op.
 6. Skru så ovnen op på 230 grader, og giv stegen ca 30 min mere, til den er 60 grader i kernetemperatur.
 7. A)Tjek om sværen er sprød. Hvis sværen er sprød fortsættes den nuværende tilberedning, til kernetemperaturen når 65 grader. B)Er sværen ikke sprød, skal ribbenstegen have grill/interval grill, indtil kernetemperaturen rammer 65 grader. (OBS. Hold skarpt øje med at sværen ikke brankes og bliver sort)
 8. Lad stegen hvile 5 minutter, inden udskæring og servering.
Sådan laves den røde grønkålsalat
 1. Skyl den røde grønkål godt og skær bladenes stilke af. Snit resten af bladene groft med en kniv.
 2. Skyl, fjern kernerne og snit snackpeberet, og bland det med den røde grønkål.
 3. Skær goudaosten(eller anden lækker ost) i tern.
 4. Bland alle salatingredienserne i et fad, og tilføj de saltristede mandler(som du finder opskriften på i afsnittet ovenfor). Server med ekstra jomfru olivenolie.
Sådan laver du kokos-flødestuvet spinat
 1. Skræl og snit løget fint.
 2. Smelt smørklatten i en kasserolle, svits løget af i det.
 3. Tilsæt herefter de frosne spinatklumper, og lad spinatklumperne tø op ved middel varme.
 4. Tilsæt pikantost, salt, peber og det fede kokosfløde, fra en dåse kokosmælk,(drik gerne vandet, det smager herligt).
 5. Lad den cremede spinat koge ind ved middel varme. Vurder inden servering, hvorvidt den flødestuvet spinat, skal tyknes en smule med loppefrøskaller(HUSK).

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here