Elsker du (også) oksemørbrad?
Prøv min mundvandsprovokerende opskrift på rosa oksemørbrad med baconsvøbt asparges, spinat og svampesauce » Perfekt gæstemad
Skal der diskes op med ekstra god mad til forkælelse af dig selv, din partner eller dine skønne gæster, så prøv opskriften her. Opskriften er i øvrigt også helt perfekt som årets nytårsmenu, hvis tiden i læsende stund nærmer sig nytårsaften.
Uanset hvem du ønsker at levere en fantastisk gane- og maveforkælelse til, så vil du med denne her opskrift her servere et fantastisk måltid, som både du og dine gæster vil elske.
Mørt, saftigt og smagfuldt er de ord der ville beskrive livretten på restaurantens menukort.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800-1000 gram oksemørbrad
- 1 tsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk tørret hvidløg eller tilsvarende i frisk
- evt. andre favoritkrydderier
- + en klat smør til afbruning ved sous vide tilberedning
- 250 gram grønne asparges
- 150 gram bacon i strimler
- 200 gram frisk spinat
- Saft og kraft på panden efter stegning af oksemørbraden
- 200 gram hele eller snittede champignoner
- 1 dåse kokosmælk (kun den fede del fra dåsen)
- 1 terning oksebouillon, samt et par dråber kulør for farve
- Tænd din ovn / grill på 180 grader.
- Puds oksemørbraden fri for sener, hinder mm. og mariner udskæringen godt ind i en tørmarinade(dry rub).
- Smelt smørklatten på en brand varm pande, og brun oksemørbraden hurtigt af hele vejen rundt.
- Anbring oksemørbraden på et ildfast fad midt i ovnen eller i grillen, og tilbered mørbraden i cirka 40-60 minutter (indirekte varme ved grill). Stegetiden afhænger af størrelsen, så du kan med fordel anvende stegetermometer og navigere efter følgende: 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt, hvorefter den skæres ud i tynde skiver inden servering.
- Tænd din Sous Vide på 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt.
- Følg trin 2 og trin 3 for tilberedning i ovn/grill. Forsæt herefter sous vide tilberedningen nedenfor.
- Vakuumer oksemørbraden, og tilbered den i sous vide i 4 timer, hvorefter den skæres ud i tynde skiver inden servering.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl de grønne asparges, og knæk den nederste ende af stokken, da den kan være træg og træls.
- Halver aspargesene til cirka 10 centimeter lange stykker, og svøb dem to og to i halverede baconstrimler.
- Læg de baconsvøbte asparges af på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag de baconsvøbte asparges cirka 20-25 minutter, til baconen er gylden og sprød.
- Server de baconsvøbte asparges på en håndfuld friske spinatblade.
- Giv panden du brunede oksemørbraden af på høj varme, og steg champignonerne i stegefedtet.
- Tilføj den fede kokosmælken og bouillonen til pandens saft og kraft. Lad pandesovsen simre ind i nogle minutter, hvorefter sovsen smages til med salt, peber og evt. farves med en smule kulør.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]