Rosa oksemørbrad med baconsvøbt asparges, spinat og svampesauce

Rosa oksemørbrad med baconsvøbt asparges, spinat og svampesauce
Rosa oksemørbrad med baconsvøbt asparges, spinat og svampesauce

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 60min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Mundvandsprovokerende lækkert…

Skal der diskes op med ekstra god mad til forkælelse af dig selv, din partner eller dine skønne gæster, så lov mig at prøve opskriften her af.

Uanset hvem du ønsker at levere en fantastisk gane- og maveforkælelse til, så vil du med denne her opskrift i baghånden ikke gå galt i byen.

Mørt, saftigt og smagfuldt er de ord der ville beskrive livretten på restaurantens menukort.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Rosa oksemørbrad med baconsvøbt asparges, spinat og svampesauce
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Oksemørbrad
  • 800-1000 gram oksemørbrad
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret hvidløg eller tilsvarende i frisk
  • evt. andre favoritkrydderier
  • + en klat smør til afbruning ved sous vide tilberedning
Baconsvøbte asparges på frisk spinat
  • 250 gram grønne asparges
  • 150 gram bacon i strimler
  • 200 gram frisk spinat
Pandesovs med champignoner
  • Saft og kraft på panden efter stegning af oksemørbraden
  • 200 gram hele eller snittede champignoner
  • 1 dåse kokosmælk (kun den fede del fra dåsen)
  • 1 terning oksebouillon, samt et par dråber kulør for farve
Tilberedning
Sådan laver du oksemørbrad i ovn / grill
  1. Tænd din ovn / grill på 180 grader.
  2. Puds oksemørbraden fri for sener, hinder mm. og mariner udskæringen godt ind i en tørmarinade(dry rub).
  3. Smelt smørklatten på en brand varm pande, og brun oksemørbraden hurtigt af hele vejen rundt.
  4. Anbring oksemørbraden på et ildfast fad midt i ovnen eller i grillen, og tilbered mørbraden i cirka 40-60 minutter (indirekte varme ved grill). Stegetiden afhænger af størrelsen, så du kan med fordel anvende stegetermometer og navigere efter følgende: 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt, hvorefter den skæres ud i tynde skiver inden servering.
Sådan laves oksemørbrad i Sous Vide
  1. Tænd din Sous Vide på 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt.
  2. Følg trin 2 og trin 3 for tilberedning i ovn/grill. Forsæt herefter sous vide tilberedningen nedenfor.
  3. Vakuumer oksemørbraden, og tilbered den i sous vide i 4 timer, hvorefter den skæres ud i tynde skiver inden servering.
Sådan laver du de baconsvøbte asparges på frisk spinat
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl de grønne asparges, og knæk den nederste ende af stokken, da den kan være træg og træls.
  3. Halver aspargesene til cirka 10 centimeter lange stykker, og svøb dem to og to i halverede baconstrimler.
  4. Læg de baconsvøbte asparges af på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt bagepladen i ovnen, og bag de baconsvøbte asparges cirka 20-25 minutter, til baconen er gylden og sprød.
  6. Server de baconsvøbte asparges på en håndfuld friske spinatblade.
Sådan laver du pandesovsen
  1. Giv panden du brunede oksemørbraden af på høj varme, og steg champignonerne i stegefedtet.
  2. Tilføj den fede kokosmælken og bouillonen til pandens saft og kraft. Lad pandesovsen simre ind i nogle minutter, hvorefter sovsen smages til med salt, peber og evt. farves med en smule kulør.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here