NYD LAKRIDSKONFEKT (OG ANDET SLIK) I SUNDE MÆNGDER

Sådan nyder du lakridskonfekt (og andet juleslik) i sunde mængder
Sådan nyder du lakridskonfekt (og andet juleslik) i sunde mængder

ELSKER DU OGSÅ JULESLIK?

Lakridskonfekt (og andet juleslik) serveret i mundrette stykker, der er nemme at hapse i én mundfuld » Det er jule-fantastisk eller hvad?

Det siges: “At det ikke er, det, der sker mellem jul og nytår, der betyder mest på vægten, men det, der sker mellem nytår og jul”, den har du sikkert hørt?

Måske du selv gentager denne røverhistorier for dig selv og andre?

Lad os lige trykprøve røverhistorien. De kilo du tidligere har taget på mellem Jul og Nytår, har du altid smidt dem igen mellem Nytår og den efterfølgende Jul?

Nej, vel… Bare rolig! Sådan har rigtig mange mennesker det, og alligevel er røverhistorien den samme hvert år. Bryd mønsteret, for din egen skyld.

Vores mad-, motions- og livsstilsvaner er meget styrende for vores kropsvægt. I er med at vores kropsvægt formes af vores gentagede handlingsmønstrer, så vores vaner afgørende for vores kropslige resultater.

SE OGSÅ: SÅDAN BRYDER DU DÅRLIGE VANER OG OPBYGGER GODE

De vaner, du har haft frem til i dag er perfekt designet til at skabe den krop og det liv, som du har på nuværende tidspunkt.  

 

Du kan sagtens (lære at) nyde uden at forbyde

  • Tag aldrig hele æsker, fade og store skåle med ind foran fjernsynet. Vælg lidt ud.
  • Sæt sunde grænser for dig selv. Hvilke mængder er OK og sunde mængder?
  • Gør slik, knas og kager usynligt, besværligt og mindre tilgængeligt i dit hjem, så du ikke konstant skal forsøge at stå imod med viljestyrke! Din viljestyrke er begrænset.
  • Overvej at videregive gaveæsker, så du ikke spiser dem. Jo, det kan du sagtens!
  • Køb ikke fristelser mm. bare fordi det er på tilbud, for det giver dig typisk ikke mere glæde, velvære og livskvalitet i længden – og bliver træns på badevægten.
  • Det vi køber, spiser vi – typisk! Køb småt, men godt, når det skal bruges.
  • Spis aldrig til du bliver dårlig …for du kan nyde mere senere og i morgen.
  • Tag situationskontrol, fremfor at lege Braveheart og satse på selvkontrol.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

Og husk de gode tips virker KUN, hvis du bruger dem!

 

Ho, ho, ho… Julen er over os, og…

Det betyder bl.a. at vi ofte får tilbudt lakridskonfekt, juleslik, juleknas, æbleskiver, pebernødder, brunkager og julegløgg allevegne i stride strømme hele December.

Du både må og kan spise alle de julefristelser du orker, og du må og kan drikke al den julegløgg du magter, men er vægten en prioritet, så gør det med omtanke.

Kalorierne stikker nemlig hurtigere af, end tasketyven på gågaden.

Ofte spiser vi de mange julefristelser oveni dagens normale hovedmåltider, og det betyder reelt at de fleste af kalorierne fra julefristelser nemt ender i kalorieoverskud. Du ved nok allerede godt, at kalorieoverskud vil aflede en vægtøgning over tid.

  • Hvis du ved, du skal ud og smovse visse dage i julen, så kan en let morgen-, middags- eller aftensmad give mening, for at gemme kalorier til julesmovsen.
  • Hvis du har julesmovset i løbet af dagen, kan du tilsvarende reducere i de efterfølgende hovedmåltider en smule, så du tilskynder en genskabelse af kaloriebalancen.

En sidste meningsfyldt taktik, er at (træne dig selv i at) nyde sunde mængder, fremfor at overspise – både i julen og resten af året rundt.

SE OGSÅ: Ligegyldig merspisning findes ikke » STOP, det gør en stor forskel!

 

Det betyder MEGET på vægten, at du stopper igen!

PS. Nej, jeg siger IKKE, du skal spise nuggets i stedet for lakridskonfekt. Nuggets er blot et velkendt kaloriemæssige referencepunkt.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her