SÅDAN SPÆNDER TØRRET FRUGT BEN FOR DIT VÆGTTAB

SÅDAN SPÆNDER TØRRET FRUGT BEN FOR DIT VÆGTTAB
SÅDAN SPÆNDER TØRRET FRUGT BEN FOR DIT VÆGTTAB

TØRRET FRUGT KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB

Tørret frugt smager lækkert, men er du opmærksom på kalorierne? Nej, du skal ikke gøre det forbudt, men undgå at falde i kaloriefælden

Tørret frugt smager lækkert, og det sælges ofte i praktiske “on the go” (smarte på farten) poser, så du nemt kan have den tørrede frugt med i tasken, liggende i skabet eller skuffen.

Hvad mange ikke tænker over, er at frugt der er tørret nemt kan blive en kaloriefælde, der spænder ben for dig og dit ønske om vægttab – eller at holde styr på vægten.

Jeg har gennem de sidste 10 år hjulpet tusindevis af skønne mennesker med at nå deres mål i livet bl.a. i forhold til opnå holdbare livsstilsændringer og varigt vægttab. En af de gengangere, jeg har arbejdet med flest gange er menneskers snackingvaner.

Rigtig ofte har en af de helt store benspændere i mine klienters liv været deres snacking af bl.a. tørret frugt, nødder og slik. Måske du tænker, at sliksnacking er den eneste snacking, du skal være OBS på, fordi slik er jo “usundt”?

SE OGSÅ: Spiser du (FOR) mange nødder? Så kan det spænde ben for dit vægttab

 

Dine “sunde” snackingvaner, gør dig også federe

Ja, dine sunde snackingvaner, gør dig også federe, hvis de er en (med)årsag til, at du er i kalorieoverskud. Alle tre af de ovennævnte snackingvaner (tørret frugt, nødder og slik), kan være en energitæt benspænder for dit vægttab og din vægtbalance.

De fleste snacks er meget energitætte madvalg. Energitætte madvalg, er madvarer der indeholder mange kalorier pr. gram de vejer, hvilket gør det nemmere at indtage en masse kalorier på kort tid. Ikke det smarteste, hvis vægttab er dit mål.

Vælger vi i stedet frisk frugt og bær, fremfor frugt der er tørret, får vi meget mere volumen (det fylder meget mere for samme kalorier). Frisk frugt giver typisk også mere “tykketid” i forhold til de tørrede slags frugt, og giver os tilmed mere mæthed pr. kalorie.

LÆS OGSÅ: MERE MÆTHED PR. KALORIE HJÆLPER DIG TIL VÆGTTAB

 

HJÆLP EN VEN: Hvem kender du, der (altid) har tørret frugt, nødder (eller slik) med på farten, liggende i skabet eller i skuffen på arbejdspladsen? 

~ Ha’ en skøn dag ☀️

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her