MERE MÆTHED PR. KALORIE HJÆLPER DIG TIL VÆGTTAB

MERE MÆTHED PR. KALORIE HJÆLPER DIG TIL VÆGTTAB
MERE MÆTHED PR. KALORIE HJÆLPER DIG TIL VÆGTTAB

FÅ MERE MÆTHED PR. KALORIE, HVIS DU VIL TABE DIG

Hvad tror du, mætter dig mest af følgende: Er det 15 små chokoladeæg a’ 450 kalorier eller en stor kyllingesalat a’ 400 kalorier?

At få så mere mæthed pr. kalorie, er en af de væsentligste fokusområder, du skal have bevidsthed om og fokus på, når du ønsker vægttab – der holder!

Alle madvarer (også de søde, fede og sprøde slags) kan fint indgå i en sund velbalanceret kost, hvis “bare” vi har styr på mængderne. Vi kan enten indtage sunde eller usunde mængder af ethvert madvalg. Jo, du kan også blive rund og fyldig af “sunde” avocadoer.

LÆS OGSÅ: Sunde madvalg kan også spænde ben for vægttab og vægtbalance

 

DÅRLIG MÆTHED SPÆNDER BEN FOR DIT VÆGTTAB

Pointen med illustrationen og artiklen her, er at illustrere forskellen på mængderne. Hvis du fx vælger (børnenes æg af) chokolade i forhold til et mættende måltid med kød og grønt.

Situationen er helt normal, langt fra utænkelig og formentligt også eksisterende i dit liv. Når du (og jeg) bliver sultne på skæve tider af døgnet udenfor dagens hovedmåltider, så slår vi nogle gange et smut forbi bolsjespanden på kontoret eller åbner slikskabet.

Jo, den snackfælde falder du nok også i – det er virkeligheden min ven 😉

Vælger vi for ofte energitætte madvalg, snacks og drikkevarer, der mætter dårligt pr. kalorie, kan det spænde ben for vægttab og gøre os tykkere.

Det kan både hurtigt blive svært at opnå tilstrækkelig mæthed fra dårligt mættende kalorieindtag. Resultatet er typisk, at vi ender med at indtage flere kalorier, end vi har brug for, fordi madvalgene ikke mætter – og kalorieoverskud resulterer i vægtøgning.

LÆS OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab

Få styr på sunde mængder, så får du madro og opnår vægttab

Når du finder en god balance mellem madvalg med god mæthed pr. kalorie, og madvalg med knap så god mæthed pr. kalorie, bliver dit vægttab nemmere. Når du lærer at spise sunde mængder, kan spise alt slag mad, du nyder, elsker og holder af, mens du kommer i bedre form, får styr på vægten og opnår holdbart vægttab.

Ja, det er nemmere sagt end gjort at finde ro, balance og forståelse i den forvirrende mad- og sundhedsstress, vi er omgivet af. Derfor er det også OKAY, hvis du har brug for at række ud efter en hjælpende hånd til at lykkes med et holdbart vægttab – én gang for alle!

LÆS OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her