SPISER DU FOR MANGE SUNDE NØDDER, KAN DU BLIVE TYK

SPISER DU (FOR) MANGE NØDDER?

Vidste du, at hvis du spiser (for) mange nødder, kan “sunde” nødder gøre dig overvægtig og spænde ben for det vægttab, du ønsker dig?

Du kender det sikkert godt? Det virker næsten som et forsvindingsnummer, når posen med nødder er tom. Haps – Hvor blev de smagfulde nødder mon af?

Jeg synes også at nødder smager skønt, men tager din nøddesnacking overhånd, kan nødderne gøre dig federe og spænde ben for det vægttab, som du måske ønsker dig.

SE OGSÅ: SPÆNDER DIN “LILLE SULT” BEN FOR DIT VÆGTTAB?

 

Jamen, nødder er jo sunde, ikke sandt?

Jo, nødder indeholder sunde næringsstoffer og olier, som umiddelbart er “sunde”, men kun hvis de nydes i sunde mængder. Spiser du fx for mange “sunde” nødder, kan de over tid lede til usund vægtøgning og fastholdelse af et forringet sundhedsniveau.

Kalorieoversigten herunder fortæller klart og tydeligt, hvorfor kalorierne i nødder hurtigt kan løbe op, bidrage til vægtøgning og udeblivende vægttab:

  1. Macadamianødder – Kalorier pr. 100 gram: 723
  2. Valnødder – Kalorier pr. 100 gram: 680
  3. Hasselnødder – Kalorier pr. 100 gram: 629
  4. Mandler – Kalorier pr. 100 gram: 587 (Faktisk ikke en nød, men en stenfrugt ligesom fx i blommer)
  5. Jordnødder – Kalorier pr. 100 gram: 535 (Faktisk heller ikke er en nød, men derimod en bælgfrugt)
  6. Cashewnødder – Kalorier pr. 100 gram: 553

Jo, nødder kan bidrage til vores sundhed, og det er helt fint at spise nødder i sunde mængder, som en del af en sund kost – medmindre du har nøddeallergi

SE OGSÅ: STYR PÅ DINE MELLEMMÅLTIDER, NÅR VÆGTTAB ER MÅLET

 

KALORIERNE FRA NØDDESNACKING LØBER HURTIGT OP

Nødder er tætpakket med kalorier på meget lidt plads. Nødders energitæthed gør det nemt at indtage en hel del kalorier hurtigt og ubevidst.

Fx indeholder mandler 587 kalorier pr. 100 gram, hvilket svarer til godt og vel 1/4 del af en almindelig person daglige energiindtag.

De 100 gram mandler, du snuppede i farten efterlader altså væsentligt færre kalorier tilbage til resten af dagens måltider. – Det er OK, bare du tænker over det!

SE OGSÅ: BÅDE SUND OG USUND MAD KAN GØRE DIG TYK (OG SLANK)

 

NØDDESNACKING KAN NEMT BLIVE EN VÆGTFÆLDE

I videoen forklarer jeg, hvorfor det er klogt at være OBS på mængden af nødder, du indtager. Der findes nemlig som udgangspunkt hverken sunde/usunde fødevarer, men sunde/usunde mængder – også i når det gælder nødder.

Og er målet at komme i bedre form og få styr på vægten, så kan nøddesnacking hurtigt løbe op og blive en kæp i hjulet – også selvom nødder umiddelbart er ‘sunde’.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

NØDDE-TRICK DER (MÅSKE) KAN HJÆLPE DIG

Mængden er altså afgørende, og her er nogle ting der kan hjælpe os selv til at blive mere bevidste omkring vores nøddesnacking og spise mindre.

Tager vi fx peanuts og for den sags skyld de mange andre smagfulde nødder der er spiseklare fra posen, så kommer de gerne i en stor pose, hvorfra de er klar til at spise, og spisningen producerer intet affald.

SE OGSÅ: NEMT SNACK- OG SLANKETRICK DER VIRKER TIL VÆGTTAB

Det kræver altså en minimal arbejdsindsats at indtage den slags nødder, spisningen skaber intet affald og nødderne smager helt fantastisk, hvilket er nogle afgørende faktorer for netop at spise mere – på automatpilot.

SE OGSÅ: FÅ STYR PÅ VÆGTEN OG TÆM DIN AUTOPILOT (DINE VANER)

 

KØB BESVÆRLIGE NØDDER DER PRODUCERER AFFALD

Ja, det lyder næsten dumt, ineffektivt og usmart. Men når snakken drejer sig om at øge bevidstheden, nedsætte mængden og hjælpe os selv til at komme i bedre form og få styr på vægten, så er nødde-tricket genialt!

Her kan jordnødder i bælg/skal og pistacienødder i skaller netop nævnes , da de er mere besværlige og producerer en del affald under spisningen.

Prøv dig frem. Vær nysgerrig. Find ud af hvad der kan hjælpe dig til at tage styringen i dit eget liv – og over din nøddesnackingvane 😉

SE OGSÅ: MADVARER DER HJÆLPER DIG TIL SUNDHED OG VÆGTTAB

 

FÅ STYR PÅ DINE SNACKINGVANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her