Spiser du (FOR) mange nødder? Så kan det spænde ben for dit vægttab

SPISER DU (FOR) MANGE NØDDER?

For mange nødder KAN gøre dig overvægtig og spænde ben for dit ønske om vægttab! Bliv klogere på hvordan du UNDGÅR fælden…

Du kender det sikkert godt? Det virker næsten som et forsvindingsnummer, når posen med nødder er tom. Haps – Hvor blev de smagfulde nødder mon af?

Velkommen til dagens video, hvor vi tager en snak om nødder, og hvordan vores nøddesnackingvaner kan gøre os fede og ødelægge vores ønsker om vægttab.

Jo, nødder er umiddelbart ‘sunde’ og kan bidrage med meget godt fx : gode fedtkilder, mineraler, vitaminer osv. Her ud over er de fleste nødder nemme, praktiske og ikke mindst mættende fx på farten, og det er der en god grund – nødder er nemlig meget energitætte:

  1. Macadamianødder – Kalorier pr. 100 gram: 723
  2. Valnødder – Kalorier pr. 100 gram: 680
  3. Hasselnødder – Kalorier pr. 100 gram: 629
  4. Mandler – Kalorier pr. 100 gram: 587 (Faktisk ikke en nød, men en stenfrugt ligesom fx i blommer)
  5. Jordnødder – Kalorier pr. 100 gram: 535 (Faktisk heller ikke er en nød, men derimod en bælgfrugt)
  6. Cashewnødder – Kalorier pr. 100 gram: 553

Jo, nødder kan bidrage til vores sundhed, og det er HELT fint at spise nødder som en del af en sund kost – medmindre vi har nøddeallergi se 😉

 

KALORIERNE FRA NØDDESNACKING LØBER HURTIGT OP

Nødder er tætpakket med kalorier på meget lidt plads. Nødders energitæthed gør det nemt at indtage en hel del kalorier hurtigt og ubevidst.

Fx indeholder mandler 587 kalorier pr. 100 gram, hvilket svarer til godt og vel 1/4 del af en almindelig person daglige energiindtag. De 100 gram mandler, du snuppede i farten efterlader altså væsentligt færre kalorier tilbage til resten af dagens måltider. – Det er OK, bare du tænker over det!

 

NØDDESNACKING KAN NEMT BLIVE EN VÆGTFÆLDE

I videoen forklarer jeg, hvorfor det er klogt at være OBS på mængden af nødder, du indtager. Der findes nemlig som udgangspunkt hverken sunde/usunde fødevarer, men sunde/usunde mængder – også i når det gælder nødder.

Og er målet at komme i bedre form og få styr på vægten, så kan nøddesnacking hurtigt løbe op og blive en kæp i hjulet – også selvom nødder umiddelbart er ‘sunde’.

 

NØDDE-TRICK DER (MÅSKE) KAN HJÆLPE DIG

Mængden er altså afgørende, og her er nogle ting der kan hjælpe os selv til at blive mere bevidste omkring vores nøddesnacking og spise mindre.

Tager vi fx peanuts og for den sags skyld de mange andre smagfulde nødder der er spiseklare fra posen, så kommer de gerne i en stor pose, hvorfra de er klar til at spise, og spisningen producerer intet affald.

Det kræver altså en minimal arbejdsindsats at indtage den slags nødder, spisningen skaber intet affald og nødderne smager helt fantastisk, hvilket er nogle afgørende faktorer for netop at spise mere – på automatpilot 😉

 

KØB BESVÆRLIGE NØDDER DER PRODUCERER AFFALD

Ja, det lyder næsten dumt, ineffektivt og usmart. Men når snakken drejer sig om at øge bevidstheden, nedsætte mængden og hjælpe os selv til at komme i bedre form og få styr på vægten, så er nødde-tricket genialt!

Her kan jordnødder i bælg/skal og pistacienødder i skaller netop nævnes , da de er mere besværlige og producerer en del affald under spisningen.

Prøv dig frem. Vær nysgerrig. Find ud af hvad der kan hjælpe dig til at tage styringen i dit eget liv – og over din nøddesnackingvane 😉

 

🤗 Jeg håber videoen vil hjælpe dig godt videre i det gode liv!

✅ Synes du godt om videoen, så giv den gerne dit “LIKE” – TAK

✅ Abonnér GRATIS på min YouTube for flere tanker, tips og ideer

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here