Har du smagt mine grillspyd?
Prøv min opskrift på saftige grillspyd med spicy thai chili-sauteret blomkåls-broccolimix, og nyd smagen af sommergrillerier året rundt
Det er muligt at grille året rundt, antaget at du naturligvis har en grill. Hvis ikke du har en grill, får du en alternativ tilberedningsmetode, så du alligevel kan afprøve opskriften.
Spicy mad sparker jo gang i smagsløgene, og som bonus, kan du se frem til at fx chili kan øge fedtforbrændingen (en smule ekstra), alt mens svedperlerne danser på din pande.
Pas på at måltidet ikke bliver alt for stærkt. Gå ikke over din krydderigrænse, når det kommer til chili og andre spicy krydderier, for så ødelægges måltidet let.
Øger chili egentlig fedtforbrændingen?
Din forbrænding øges ikke voldsomt af chili og stærk mad, selvom dame- og ugebladendes reklamer for kosttilskud hævder det.
Chili indeholder en kemisk forbindelse kaldet capsaicin. Capsaicin er ansvarlig for chilis karakteristiske stærke smag og varme. Capsaicin kan øge stofskiftet og dermed potentielt øge forbrændingen af kalorier.
Ifølge en undersøgelse offentliggjort i “International Journal of Obesity” i 2013, kan capsaicin øge forbrændingen hos voksne med ca. 50 kalorier pr. dag.
I undersøgelsen ovenfor i “International Journal of Obesity” fra 2013, blev der anvendt en dosis af 2 mg capsaicin pr. måltid. Det betyder, at deltagere i undersøgelsen spiste omkring 10 g tørret chili per dag, hvilket svarer til cirka en teskefuld.
Stærkt, men er det indsatsen værd?
Vil du spise 1 tsk stærk chili hver dag for forbrænde 50 kalorier ekstra? Denne dosis er relativt høj og ikke nødvendigvis repræsentativ for den mængde chili, som de fleste mennesker ønsker at spise i deres kost.
Desuden er det vigtigt at huske på, at overdreven indtagelse af chili kan have negative bivirkninger, såsom mavesmerter og irritation af mave-tarmkanalen.
Det er værd at bemærke, at mens chili og capsaicin kan have en vis indvirkning på dit stofskifte og din forbrænding, vil denne effekt ikke nødvendigvis føre til vægttab alene.
Hvis du overvejer at tilføje mere chili til din kost, kan det være en god idé at starte gradvist og øge mængden langsomt over tid, mens du lytter til din krops reaktioner.
For at opnå vægttab er det også nødvendigt at have en kalorieunderskud i din samlede diæt og livsstil.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 16 stk grillspyd (Husk at lægge bambus grillspyd i blød i vand)
- 400-500 gram nakkefilet eller nakkekoteletter
- 500 gram champignoner
- 2 porrer
- 2 røde peberfrugter
- 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
- + Krydderier: Paprika, karry, salt og friskkværnet sort peber
- ½ blomkål
- 1 broccoli
- 1 porre
- 1 thai chili (kan udelades)
- 2 fed hvidløg (kan udelades)
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 1 god håndfuld udstenede oliven
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 2-4 knivsp stærk karry
- 2-4 knisp paprika
- + evt. andre krydderier
- 1 spsk smør eller klaret smør
- Skyl, rens og snit porre, champignoner og peberfrugt i passende stykker (cirka 3 x 3 cm).
- Skær ligeledes nakkefileten eller nakkekoteletterne i cirka 3 x 3 cm tern.
- Pres hvidløg og vend kødternene rundt i hvidløg og krydderierne(Gør det gerne nogle timer før, så smagen kan trække ind i kødet).
- Sæt skiftevis ingredienserne på spydende. Start og afslut gerne med peberfrugt, da det holder godt på de andre spydingredienser. Resterende grøntsager, som du ikke får anvendt til dine spyd, kan blot sauteres sammen med grøntsagstilbehøret.
- Sørg for din grill er godt varm, og grill spydende i cirka 1-2 minutter på hver side/ hele vejen rundt og i alt 4-8 minutter ved middel til høj varme. Alternativt kan grillspydende pandesteges i smør på en varm grillpande.
- Skyl, og rens alle grøntsagerne.
- Lav blomkålsris, ved at køre blomkålen en tur gennem din foodprocessors fine rivejern, eller riv det på et rivejern.
- Lav et snit i peberfrugten og thai chilien, og fjern kernerne. Snit efterfølgende begge dele fint. Fjern skrællen fra løg og hvidløg, og snit begge dele fint.
- Sauter peberfrugt, chili, løg og hvidløg i varmt smør på pande eller i wok (cirka 1 minut).
- Herefter tilføjes blomkålsrisene, små fine broccolibuketter, skiver af porrer, og de udstenede oliven.
- Smag til med karry, paprika salt, peber og evt. andre af dine yndlingskrydderier, og sauter det lækre grøntsagstilbehør i 6-8 minutter.
- Server dit spicy thai chilitilbehør med de saftige grillede spyd.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]