Har du smagt mine kyllingefrikadeller?
Nem opskrift på kyllingefrikadeller med spinatsalat og hjemmerørt urtedressing » Sunde frikadeller af kyllingefars
Lad os snakke lidt om madvaner, inden vi går til opskriften. Jeg elsker også en skål yoghurt, blødkogte æg og ristet brød med ost til morgenmad. Men jeg kan også fint spise fx en rest aftensmad fra dagen før som min morgenmad – det nyder jeg også.
Godt nok sker det ikke ofte, men det sker – og det fungerer fint for mig.
Pointen er, at jeg sagtens kan nyde et måltid som dette både morgen, middag eller aften, og “hvad der er normalt”, har ændret sig gradvist gennem den seneste årrække.
I takt med at jeg har vænnet mig til at spise flere grøntsager i min generelle kost, er det nu blevet ret “normalt” for mig, at min morgenmad fra tid til anden kan bestå af fx en rest kød og grøntsager fra aftenen før.
Du skal IKKE nødvendigvis gøre det samme som mig…
Jeg siger blot, der kan være fordele i, at vi gradvist udfordrer vores sædvanlige spisevaner. Det kan fx i første omgang være, at vi udfordrer vores fleksibilitet i forhold til frokosten, som kan være en rest fra aftensmaden dagen før.
Hvorfor ændre noget? Når vi arbejder med vores spisevaner, tænkning og definition af “hvad normalt er”, kan vi gøre det nemmere og hurtigere at leve sundere. Du kan hjælpe dig selv, til at gøre sundere spisevaner mere overskuelige, så du kan lykkes bedre!
Tør du udfordre, forandre og forbedre din spisevaner?
SE OGSÅ: SPISEVANER TIL AT OPNÅ MADRO OG NATURLIGT VÆGTTAB
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 800 - 1000 gram kyllingefars
- 1 løg
- 2 terning hønsebouillon opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
- ½ tsk paprika
- ½ tsk peber
- 2-4 spsk smør
- 250 gram frisk babyspinat
- 100 gram snittet grønkål eller andet salat
- 250 gram friske champignoner renset og i skiver eller 1 glas af de hurtige
- 1 lille håndfuld mandler
- 6-8 spsk creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
- 1 dusk frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk salt
- Skræl og snit løget fint.
- Rør kyllingefarsen godt sammen med snittet løg, bouillon, paprika, salt og peber.
- Lad smørret smelte på en stor pande ved høj varme.
- Med en ske formes frikadellerne og steges på panden ved høj varme i cirka 2-3 minutter på hver side.
- Sauter de skiveskårne champignoner på en pande evt. i noget af stegefedtet fra panden med kyllingefrikadellerne. Dette tilfører fantastisk smag (og tilfører naturligvis lidt ekstra kalorier).
- Mens champignonerne sauteres, skylles spinaten, grønkålen og peberfrugten.
- Snit peberfrugten fint og bland salatingredienserne sammen. Top salaten af med mandler og sauterede champignoner.
- Skyl og snit de friske krydderurter.
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, og fordel urtedressingen over spinatsalaten.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]