Saftige kyllingefrikadeller med frisk spinatsalat og hjemmerørt urtedressing

Saftige kyllingefrikadeller med grøn spinatsalat og hjemmerørt urtedressing
Saftige kyllingefrikadeller med grøn spinatsalat og hjemmerørt urtedressing

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Saftigt, simpelt og sundt…

Det er kort og godt, sådan jeg vil beskrive dette skønne måltid.

Inden vi snupper opskriften, tager vi lige en snak om madvaner

Jeg elsker en skål yoghurt, blødkogte æg og andet mere velkendt morgenmad, men jeg nyder i høj grad også alt muligt andet som morgenmad. Så længe maden smager mig, generer tiden på dagen mig ikke.

Jeg kan fx sagtens nyde et måltid som dette både morgen, middag eller aften. De seneste år har jeg gradvist vænnet mig til at spise flere grøntsager, og nu er det ret “normalt” for mig, at min morgenmad fra tid til anden kan bestå af fx kød og grønt.

Det sker ikke hver dag, men af og til…

Pointen er ikke, du skal gøre det samme som mig. Jeg siger blot, der kan være fordele i at vi gradvist udfordre vores sædvanlige spisevaner. Det kan fx være at vi øger fleksibiliteten ift fx morgenmad, så det bliver nemmere sammensatte sunde måltider.

Tør du udfordre, forandre og forbedre din spisevaner?

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftige kyllingefrikadeller med frisk spinatsalat og hjemmerørt urtedressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
  • 800 - 1000 gram kyllingefars
  • 1 løg
  • 1 terning hønsebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
  • 1 spsk kokosmel, pofiber eller loppefrøskaller (alternativt havregryn - ikke LCHF)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2-4 spsk smør
Spinatsalaten
  • 250 gram frisk babyspinat
  • 100 gram snittet grønkål eller andet salat
  • 250 gram friske champignoner renset og i skiver eller 1 glas af de hurtige
  • 1 lille håndfuld mandler
Urtedressingen (lav den selv eller køb en færdig)
  • 6-8 spsk creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Tilberedning
Sådan laver du kyllingefrikadellerne
  1. Skræl og snit løget fint.
  2. Rør kyllingefarsen godt sammen med snittet løg, bouillon, kokosmel, salt og peber.
  3. Lad smøret smelte på en stor pande ved høj varme.
  4. Med en ske formes frikadellerne og steges på panden ved høj varme i cirka 2-3 minutter på hver side.
Sådan laver du spinatsalaten
  1. Sauter de skiveskårne champignoner på en pande evt. i noget af stegefedtet fra panden med kyllingefrikadellerne. Dette tilfører fantastisk smag (og tilfører naturligvis lidt ekstra kalorier).
  2. Mens champignonerne sauteres, skylles spinaten, grønkålen og peberfrugten.
  3. Snit peberfrugten fint og bland salatingredienserne sammen. Top salaten af med mandler og sauterede champignoner.
Sådan laver du urtedressingen
  1. Skyl og snit de friske krydderurter.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, og fordel urtedressingen over spinatsalaten.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here