Laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing

Laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing
Laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing

Er du også vild med laksesteaks?

Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing » Nyd en fiskefavorit

De fleste af os kender alt til anbefalingerne om at spise mere fisk, men alligevel må de fleste af os erkende, vi ikke får spist nok fisk. Det kan der naturligvis være flere grunde til, men her er nogle af oplagte årsager er…

  • Vi føler ikke os ikke trygge i og gode til at tilberede fisk, så det smager skønt.
  • Vi har derfor vænnet os til at købe, tilberede og spise ko, gris, kylling osv.
  • Vi synes fisk og skaldyr er meget dyrere end ko, gris, kylling osv.
  • Vi bryder os mindre om at spise fisk fremfor ko, gris, kylling osv.

Vil du gerne have mere fisk på madplanen, og oplever du en eller flere af ovenstående udfordringer, så tag første skridt og prioriter fisk på madplanen mindst en gang ugentligt.

Spot de gode tilbud, og køb dine fisk og skaldyr på tilbud og begynd at lade dig inspirere af mine og andres nemme og lækre fiskeopskrifter. Nårh ja, og så vælg en opskrift om ugen, du kan prøve af. Glem ikke at notere dine favoritter.

Nyd en nem og lækker fiskeopskrift der flår i mundvandet…

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Saftige laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Lakse steak
  • 800 gram laksesteaks
  • 1 frisk dusk dild eller 3 tsk tørrede dildspidser
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk friskkværnet sort peber
  • Saft og skal fra en halv økologisk citron
  • 10 gram smør (kan undlades ved brug af slip-let pande for færre kalorier)
Sprød spidskålssalat
  • 150 gram spidskål
  • 1 agurk
  • 250 gram tomater
  • 2-3 spsk peanuts
Hjemmerørt dilddressing (hvis ikke du køber en færdiglavet)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk dild frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du din laks perfekt
  1. Giv en stor pande høj varme og lad smøret smelte.
  2. Skru ned til middel varme, læg dine laksesteaks i smøret på panden, krydr laksen med citronsaft, revet citronskal, dildspidser, salt og peber.
  3. Steg dine laksesteaks på skindsiden i 5-7 minutter under låg eller dækket af stanniol. Dine laksesteaks er færdige, når du med et let pres med fingeren, kan få laksestykket til at glide fra hinanden.
Sådan laver du en lækker hjemmerørt dilddressing
  1. Skyl og snit den friske dild.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.
Sådan laver du den sprøde spidskålssalat
  1. Riv spidskålet fint på et mandolinjern eller snit det fint med en kniv.
  2. Snit også agurk og tomat. Bland agurk og spidskål, og top din sprøde salat af med dilddressing, små halve tomater og peanuts.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her