Saftige laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing

Saftige laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing
Saftige laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Fiskeopskrift der flår i mundvandet…

De fleste af os kender alt til anbefalingerne om at spise mere fisk, men alligevel må de fleste af os erkende, vi ikke får spist nok fisk. Det kan der naturligvis være flere grunde til, men her er nogle af oplagte årsager er…

  • Vi føler ikke os ikke trygge i og gode til at tilberede fisk, så det smager skønt.
  • Vi har derfor vænnet os til at købe, tilberede og spise ko, gris, kylling osv.
  • Vi synes fisk og skaldyr er meget dyrere end ko, gris, kylling osv.
  • Vi bryder os mindre om at spise fisk fremfor ko, gris, kylling osv.

Vil du gerne have mere fisk på madplanen, og oplever du en eller flere af ovenstående udfordringer, så tag første skridt og prioriter fisk på madplanen mindst en gang ugentligt.

Spot de gode tilbud, og køb dine fisk og skaldyr på tilbud og begynd at lade dig inspirere af mine og andres nemme og lækre fiskeopskrifter. Nårh ja, og så vælg en opskrift om ugen, du kan prøve af. Glem ikke at notere dine favoritter.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftige laksesteaks og sprød spidskålssalat med hjemmerørt dilddressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Lakse steak
  • 800 gram laksesteaks
  • 1 frisk dusk dild eller 3 tsk tørrede dildspidser
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk friskkværnet sort peber
  • Saft og skal fra en halv økologisk citron
  • 25 gram smør
Sprød spidskålssalat
  • 150 gram spidskål
  • 1 agurk
  • 250 gram tomater
  • 2-3 spsk peanuts
Hjemmerørt dilddressing (hvis ikke du køber en færdiglavet)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk dild frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Tilberedning
Sådan tilbereder du din laks perfekt
  1. Giv en stor pande høj varme og lad smøret smelte.
  2. Skru ned til middel varme, læg dine laksesteaks i smøret på panden, krydr laksen med citronsaft, revet citronskal, dildspidser, salt og peber.
  3. Steg dine laksesteaks på skindsiden i 5-7 minutter under låg eller dækket af stanniol. Dine laksesteaks er færdige, når du med et let pres med fingeren, kan få laksestykket til at glide fra hinanden.
Sådan laver du en lækker hjemmerørt dilddressing
  1. Skyl og snit den friske dild.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.
Sådan laver du den sprøde spidskålssalat
  1. Riv spidskålet fint på et mandolinjern eller snit det fint med en kniv.
  2. Snit også agurk og tomat. Bland agurk og spidskål, og top din sprøde salat af med dilddressing, små halve tomater og peanuts.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here