SELVVALGT UBEHAG KAN GIVE DIG ET MEGET BEDRE LIV

ER SELVVALGT UBEHAG GODT?

Hjernen er som udgangspunkt motiveret væk fra ubehag og hen i mod komfort, tryghed og kontrol, men der findes gaver i selvvalgt ubehag!

Det kan være fristende at undgå ubehagelige situationer og følelser, men det kan faktisk være til vores fordel at udfordre os selv, og der igennem tage ansvar for større trivsel.

Selvvalgt ubehag i fornuftige mængder kan være en effektiv måde at udvikle sig personligt på måder, der kan føre til et bedre liv.

Selvvalgt ubehag er ikke det samme som at udsætte sig selv for skadelige eller farlige situationer. Det handler om at vælge at udfordre sig selv på en sund og ansvarlig måde, og at være opmærksom på vores egne grænser og behov.

Selvvalgt ubehag kræver viljestyrke og overskud, så vær OBS på din timing.

At tilvælge at udsætte sig selv for ubehagelige situationer eller følelser kan virke underligt og modstridende, men det kan have positive effekter på vores mentale og følelsesmæssige sundhed.

Når vi udfordrer os selv gradvist, tvinges vores sind og krop til at tilpasse sig og blive mere modstandsdygtige. Dette kan hjælpe os med at håndtere stress og angst bedre og føle os mere selvsikre og robuste i vores daglige liv.

 

Vælg det selvvalgte ubehag gradvist

En måde at vælge selvvalgt ubehag på er at sætte sig realistiske mål og udfordringer for sig selv. Vi er alle vidt forskellige, så hvad der udfordre en, er ikke udfordrende for andre.

Du skal være helt skarp på dit HVORFOR bag dit mål, for du vil sandsynligvis ikke føle dig direkte motiveret af handlingen. Det er med andre ord handlingens afledte effekter, der ofte vil være motiverende.

Det kan være, at viljen til at handle, vil give dig en stor følelse af tilfredshed og selvtillid, samt give dig modet til at tackle større udfordringer.

En måde at vælge selvvalgt ubehag på, er at udforske vores egne følelser og tanker. Dette kan betyde at vi udfordrer vores egne overbevisninger og værdier, og (måske) erkende at vi kan have fejlagtige eller begrænsende overbevisninger, vi skal arbejde med.

Når vi udfordrer vores egne overbevisninger, kan vi åbne op for nye muligheder og perspektiver, som kan føre til personlig vækst og udvikling.

 

Selvvalgt ubehag ift.  sociale relationer

At vælge selvvalgt ubehag kan også betyde at udfordre vores relationer til andre mennesker. Vi kan tage ansvar for vores egne handlinger og kommunikation og arbejde på at skabe mere autentiske og meningsfulde forbindelser med andre.

Dette kan hjælpe os med at føle os mere forbundet og mindre isolerede, hvilket kan føre til en forbedring i vores mentale sundhed og livskvalitet.

I sidste ende kan valget om at udfordre sig selv og vælge selvvalgt ubehag føre til en forbedring i vores mentale og følelsesmæssige sundhed, øget selvaccept og et mere tilfredsstillende liv.

En bedre balance hjælper os til større robusthed, når livet uundgåeligt giver os modstand, bidrager til livslang udvikling som menneske, og styrke os i troen på egne evner til at forandre og forbedre vores krop og vores liv – resten af livet!

Jeg håber videoen, vil inspirere dig til at leve bedre!

FIND GAVEN I SELVVALGT UBEHAG

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her