SIDE PLANK » Sådan træner du øvelsen!

Sådan træner du SIDE PLANK

Side plank er en god øvelse for at styrke din core, skuldre og hofter. Det er også godt for at forbedre din stabilitet og balance.

Her er trinene for at udføre side planken:

  1. Start ved at ligge på din venstre side med dine ben strakt ud og dine fødder sammen. Placer din venstre albue under venstre skulder og lad højre hånd ligge ned lags siden.
  2. Løft dit hoved, skuldre og hofter fra gulvet, så du danner en linje fra dine fødder til dine skuldre. Hold denne position i 20-30 sekunder eller så lang tid du kan.
  3. Sænk dig forsigtigt ned til gulvet igen, når du afslutter øvelsen. Gentag øvelsen på samme måde for den anden side. Udfør øvelsen i længere tid fra gang for gang.

Mere udfordrende: Prøv evt. at løfte dit ene ben fra gulvet under planken eller hold en vægtbelastning langs din øverste side i øvelsen, for at gøre side planken hårdere.

Husk at holde din core stram og holde en god form under øvelsen for at få mest muligt ud af den.

Hvis du har problemer med at holde formen, kan du starte med at holde øvelsen i kortere perioder og gradvist øge tiden herfra. Vi starter alle sammen et sted.

 

Hvorfor er kernetræning med fx side planke godt?

Kernetræning er godt for mange ting. Først og fremmest hjælper det med at styrke din mavemuskulatur, lænden og rygmusklerne, hvilket kan forbedre din holdning og forebygge rygproblemer.

Kernetræning kan også hjælpe med at forbedre din balance og koordination, samt øge din stabilitet, så du er mindre tilbøjelig til at vælte eller falde.

Derudover kan kernetræning hjælpe med at forbrænde kalorier og øge din metabolisme, så du kan tabe dig eller opretholde en sund vægt. Det kan også hjælpe med at forbedre din sportspræstation, uanset om du spiller golf, løber maraton eller dyrker andre sportsgrene.

Alt i alt er core træning en væsentlig del af en sund træningsrutine, da det hjælper med at forbedre din overordnede fysik og velvære.

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her