Skyæg » Prøv den bedste opskrift på lækre og luftige æggeskyer

Skyæg » Prøv den bedste opskrift på lækre og luftige æggeskyer
Skyæg » Prøv den bedste opskrift på lækre og luftige æggeskyer

Har du nogensinde lavet skyæg?

Prøv den bedste opskrift på sprøde, lækre og luftige skyæg eller æggeskyer – kært barn har mange navne » en af børnenes favoritter!

Elsker du også æg, så prøv at lave skyæg. Jeg har serveret dem for familien en del gange gennem årene, og jeg skal hilse og sige, at børn elsker skyæg.

Det tager ganske vist en lille ekstra kraftanstrengelse at lave skyæg i forhold til blødkogte æg, scambled eggs, spejlæg og andre mere almindelige måder at tilberede æg på, men det giver jo blot dig og familien en helt særlig oplevelse, når du hiver opskriften frem.

 

Tip! Brug æggebakken til at stille dine æggeblommer til side i, når de hele æg er delt.

På den måde har du styr på æggeblommerne, mens du pisker æggehviderne luftige og stive.

 

 

Tip! Når du har pisket dine æggehvider stive, kan du jo lave testen med at vende skålen på hovedet og se om æggehviderne bliver i skålen.

Lav evt. testen over dit eget hoved, hvis du tør.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Skyæg » Prøv den bedste opskrift på lækre og luftige æggeskyer
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 8
 
Ingredienser:
  • 8 æg
  • ½ tsk Salt
  • 3 knsp Peber
  • Frisk purløg
  • Små tomater
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Grib en piskevenlig skål.
  3. Del de hele æg, så æggehviderne hældes i skålen og æggeblommerne forbliver i den resterende del af skallen. OBS. brug æggebakken til at stille skaller med blommer til side i, så de ikke vælter.
  4. Krydr æggehviderne og pisk æggehviderne så luftige og stive, at skålen kan vendes på hovedet uden æggehviderne falder ud.
  5. Klargør en bageplade med bagepapir. På bagepladen fordeles den piskede æggehvidemasse i otte lige store skyer. Lav en lille fordybning i midten af hver æggesky.
  6. Sæt bagepladen i ovnen, og bag dine æggeskyer i 6-7 minutter, hvorefter bagepladen tages ud, så hver sky kan toppes af med en æggeblomme, som anbringes i midten af hver æggesky.
  7. Sæt bagepladen i ovnen igen, og giv dine æggeskyer 4-6 minutter mere alt afhængigt af hvor tilberedt du ønsker dine blommer.
  8. Server dine flotte æggeskyer straks efter tilberedningen for at få den bedste madoplevelse.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her