
4 Personer
Hands-on tid: 20min – Total tid: 40min
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Mør og lækker udskæring til fornuftige penge…
Kender du ikke Flap-meat? Flap-meat eller flap steak minder i strukturen meget om nabo-udskæringen flank steak, som du formentligt godt kender til. Den store forskel på flap-meat og flank steak, ligger dog i mørheden, som er ret meget lig oksemørbrad – MUMS.
Et sikkert valg – Du går ikke galt i byen, når du serverer flap-meat for skønne gæster, din familie eller din bedre halvdel.
Hvor kan udskæringen købes? Forvent ikke at du kan finde flap-meat i supermarkedets kølediske. Spørg istedet din lokale slagter eller slagterafdeling, om de har flap-meat eller kan skaffe udskæringen hjem, alternativt kan flap-meat findes hos kødgrossister som fx Emborg.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 - 1000 gram flap-meat / flap steak (Alternativt kan flank steak anvendes)
- Hav- eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
- + andre af dine favoritkydderier
- 25 gram smør eller 3-4 spsk klaret smør
- 1 blomkål
- 200 gram bacon i tern
- 150 gram parmesanost
- 1 dl fløde (kan udelades)
- 500 gram friske rosenkål
- 200 gram bacon i tern
- 2 dl grofthakkede mandler
- 150 gram parmesanost
- Ekstra jomfru olivenolie
- Tænd din ovn på 180 grader (almindelig ovn).
- På en stor pande steges baconternene sprøde (steg også de 200 gram bacontern, som skal anvendes i rosenkålssalaten.
- Skyl og skær blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålsbuketterne i et ildfast fad, og hæld fløden ud over blomkålsbuketterne. Top blomkålsbuketterne af med sprødstegt bacon og parmesanost.
- Bag blomkålen i ovnen 20-25 minutter ved 180 grader.
- Skyl rosenkålene og kør dem en tur gennem det mellemste rivejern i din foodprocesser.
- Vend de revne rosenkål med grofthakkede mandler, sprødstegt bacon og parmesanost.
- Giv rosenkålssalaten et skvæt citron, lidt salt og lidt peber. Server rosenkålssalaten med ekstra jomfru olivenolie.
- Giv en stor pande / grillpande / grill høj varme. Anvendes en pande, så vent med at lægge smøret på panden, til den er meget varm. Sørg derefter for at lægge din flap-meat ned i smøret, så snart det er smeltet. Krydr din flap-meat med salt, peber og evt. andet under stegningen.
- Uagtet om du anvender pande eller grill, skal din flap-meat / flap steak steges i 2-3 minutter per side, hvorefter den tages af panden, og lægges til at hvile i 5 minutter inden servering.
- Anvender du stegetermometer skal du ramme en kernetemperatur på cirka 54-56 grader for rosa.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –