Smørstegt flap-meat med ostegratineret blomkål og rosenkålssalat

Smørstegt flap-meat med ostegratineret blomkål og rosenkålssalat
Smørstegt flap-meat med ostegratineret blomkål og rosenkålssalat

4 Personer

Hands-on tid:  20min – Total tid:  40min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Mør og lækker udskæring til fornuftige penge…

Kender du ikke Flap-meat? Flap-meat eller flap steak minder i strukturen meget om nabo-udskæringen flank steak, som du formentligt godt kender til. Den store forskel på flap-meat og flank steak, ligger dog i mørheden, som er ret meget lig oksemørbrad – MUMS.

Et sikkert valg – Du går ikke galt i byen, når du serverer flap-meat for skønne gæster, din familie eller din bedre halvdel.

Hvor kan udskæringen købes? Forvent ikke at du kan finde flap-meat i supermarkedets kølediske. Spørg istedet din lokale slagter eller slagterafdeling, om de har flap-meat eller kan skaffe udskæringen hjem, alternativt kan flap-meat findes hos kødgrossister som fx Emborg.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt flap-meat med ostegratineret blomkål og rosenkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Flap-meat / Flap Steak
  • 800 - 1000 gram flap-meat / flap steak (Alternativt kan flank steak anvendes)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • + andre af dine favoritkydderier
  • 25 gram smør eller 3-4 spsk klaret smør
Ovnbagt ostegratineret blomkål med bacon
  • 1 blomkål
  • 200 gram bacon i tern
  • 150 gram parmesanost
  • 1 dl fløde (kan udelades)
Rosenkålssalat med sprød bacon, mandler og parmesanost
  • 500 gram friske rosenkål
  • 200 gram bacon i tern
  • 2 dl grofthakkede mandler
  • 150 gram parmesanost
  • Ekstra jomfru olivenolie
Tilberedning
Sådan laves den ovnbagte blomkål
  1. Tænd din ovn på 180 grader (almindelig ovn).
  2. På en stor pande steges baconternene sprøde (steg også de 200 gram bacontern, som skal anvendes i rosenkålssalaten.
  3. Skyl og skær blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålsbuketterne i et ildfast fad, og hæld fløden ud over blomkålsbuketterne. Top blomkålsbuketterne af med sprødstegt bacon og parmesanost.
  4. Bag blomkålen i ovnen 20-25 minutter ved 180 grader.
Sådan laves rosenkålssalaten
  1. Skyl rosenkålene og kør dem en tur gennem det mellemste rivejern i din foodprocesser.
  2. Vend de revne rosenkål med grofthakkede mandler, sprødstegt bacon og parmesanost.
  3. Giv rosenkålssalaten et skvæt citron, lidt salt og lidt peber. Server rosenkålssalaten med ekstra jomfru olivenolie.
Sådan tilberede du flap-meat / flap steak
  1. Giv en stor pande / grillpande / grill høj varme. Anvendes en pande, så vent med at lægge smøret på panden, til den er meget varm. Sørg derefter for at lægge din flap-meat ned i smøret, så snart det er smeltet. Krydr din flap-meat med salt, peber og evt. andet under stegningen.
  2. Uagtet om du anvender pande eller grill, skal din flap-meat / flap steak steges i 2-3 minutter per side, hvorefter den tages af panden, og lægges til at hvile i 5 minutter inden servering.
  3. Anvender du stegetermometer skal du ramme en kernetemperatur på cirka 54-56 grader for rosa.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here