Smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og pesto-squashpasta

Smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og pesto-squashpasta
Smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og pesto-squashpasta

Har du smagt torskelivretten her?

Prøv min fiskeopskrift på smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og squashpasta med pesto » En torskeopskrift der flår i mundvandet

Lad mig indledningsvis fortælle, at mine børn, ligesom mange andre børn, kan være en kende kræsne og skeptiske i forhold til mad. Og altid at give efter for børns lyst til fx nuggets, fritter, pizza, burger osv., er hverken en fornuftig eller holdbar løsning.

Vi forældre har ansvaret for at hjælpe vores børn til at blive mere madmodige, så de kan udvide smagsmæssige præferencer og slippe deres kræsenhed – gravist igennem hele deres opvækst under vores vinger.

Nej, der er ikke noget galt med at spise nuggets, fritter, pizza, burger osv. i ny og næ, men for ofte giver nemt kuglerunde børn og forældre.

Selv vidste jeg godt, inden jeg lavede torskeopskriften, at smørstegt torsk smager skønt. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at både min skønne kone og mine (halv-kræsne) børn ville køre torsk indenbords, som om de fik penge for det.

YES! – Nogle gange så bliver fisken altså bare kroget rigtigt…

Er torskeopskriften her altid en fiskefavorit?

Det er i hvert fald en torskeopskrift, der bliver lavet igen og igen hjemme hos os. Pointen er, at fastholde nysgerrigheden og udfordre vores egne og vores børns smagsløg gradvist og gentagende gange.

Nu gør det heller ikke opskriften ringere, at de smørstegte torskefileter får selskab af  haricots verts bønner med sprød bacon og squashpasta med persillepesto.

Glæd dig til at nyde et smagfuldt og yderst velsammensat måltid.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og pesto-squashpasta
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Smørstegt torsk
  • 800-1000 gram torskefileter uden ben
  • Saften fra en halv citron
  • 20 gram smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Haricots verts bønner med baconsvøb
  • 250 gram frosne haricots verts bønner
  • 100 gram / 1 pakke bacon
Squash med persillepesto (Køb evt. en god pesto og spar tid)
  • 300 gram squash
  • 2 spsk pesto (færdigkøbt eller hjemmelavet - opskrift nedenfor)
Hjemmelavet persillepesto (en færdigkøbt er helt fint)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • ½ fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 3 macadamianødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du haricots verts bønner med baconsvøb
  1. Klip baconstrimlerne over i halve. Pak så 4-5 stk frosne haricots verts bønner ind i de halverede baconstrimler, og læg dem på en stor stegepande (gerne slip-let pande). De baconsvøbte haricots verts kan også tilberedes i ovnen. Find opskriften på ovntilberedte bønner med bacon i tekstafsnittet ovenfor.
  2. Først når alle haricots verts bønnerne er pakket i bundter og svøbt i bacon, tændes der for panden. Steg de baconsvøbte bønner ved middel varme, og vend dem flere gange undervejs.
  3. De baconsvøbte haricots verts bønner er færdige, når bønnernes bacon er sprødt og gyldent.
Sådan laver du den lækreste smørstegte torsk
  1. Lad smørret smelte på en stor stegepande ved høj varme, hvorefter du skruer ned til middel varme. Brug gerne slip-let, da mængden af fedtstof så kan reduceres betragteligt.
  2. Når smørret er smeltet, lægges torskefileterne ned i det varme smør. Giv fisken et godt skud citronsaft, salt og peber på hver side undervejs i stegningen. Torskefileterne skal kun smørsteges i cirka 1 minut på hver side for at blive tilberedt perfekt.
  3. Tag de smørstegte torskefileter af panden med en bred spartel. Vær lidt forsigtig, så ikke torskestykkerne falder fra hinanden inden servering.
Sådan laver du squashpasta med persillepesto (Køb evt. færdiglavet pesto og spar tid)
  1. Med et juliennejern, spiralizer, strimmeljern eller lignende, rives pastalignende strimler af squashen.
  2. Bland persillepestoen(eller købepestoen) med squashpastaen og server.
Sådan laver du hjemmelavet persillepesto
  1. Vask persillen og bland den med resten af ingredienserne i en din minihakker, blender eller lignende og purér alle ingredienserne. Blend ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det, når den er det, er den klar til servering.
  2. Smag til med salt og peber inden servering.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her