Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat

Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat
Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Nemt, sundt og lækkert…

Hvis du, ligesom jeg, er vild med smørstegte frikadeller, så vil du helt sikkert elske de her smørstegte kødboller, da den største forskel er formen.

Vi ved allesammen godt, vi skal spise mere grønt i det daglige. Hvorfor er det så alligevel at alt for mange ikke får det gjort? Måske fordi det er sværere end som så, at gøre sund fornuft og gode intentioner til almindelig praksis i vores hverdag.

Vores valg, bliver til vaner, og skal vores vaner ændres, kræver det en indsats at afvige fra det vi plejer krydret med en god portion tålmodighed og vedholdende. Vaner er den “usynlige” arkitektur bag kroppen og livet, vi har skabt indtil nu.

Pssst… Det kan jo også være, du ikke bryder dig særligt meget om grøntsager, men prøv engang at udfordre den overbevisning. Måske har du bare endnu ikke lært at tilberede dine grøntsager på tilstrækkeligt mange lækre måder, der passer til dine smagsløg.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser
Kødbollerne
  • 500 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 terninger bouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (høns eller okse)
  • 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 2-3 spsk pofiber (kan udelades. farsen er blot lidt mere våd i det)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 25 gram smør til stegning
Det grønne tilbehør
  • 500 gram spidskål
  • 250 gram rensede champignon eller 1 glas i skiver
  • 5 optøede klumper hakket spinat
  • 1 terning hønsebouillon
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk salt ( cirka 4-5 gram)
Tilberedning
Sådan laver du kødbollerne
  1. Skræl og snit løget fint, og bland løget i en skål med kalv- og svinekødet, æg, bouillon, presset hvidløg, pofiber, bagepulver og peber.
  2. Rør kødbollefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en ske.
  3. Giv en stor pande en klat smør og høj varme. Form de runde kødboller en efter en med hænderne eller en spiseske, og læg dem af på panden i det varme smør.
  4. Steg kødbollerne ved høj varme til de er gyldne hele vejen rundt i cirka 8-10 minutter.
  5. Tag kødbollerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering.
Sådan laver du det grønne tilbehør
  1. Grib dit mandolinjern og snit spidskålen på fineste eller mellemste indstilling, og læg det over på panden, du stegte kødbollerne på.
  2. Snit champignonerne i skiver, og tilføj de skiveskårne champignoner til panden med spidskål.
  3. Pres overskydende væde ud af spinatklumperne, og tilføj spinaten til panden.
  4. Giv panden høj varme, tilføj smuldret bouillon, salt og peber, og sauter hele molevitten i 5-7 minutter ved høj varme, mens kødbollerne hviler i stanniolen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here