Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat

Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat
Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat

Har du smagt kødboller med sauteret grønt?

Prøv min nemme, sunde og lækre hverdagsopskrift på smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat

Hvis du, ligesom jeg, er vild med smørstegte frikadeller, så vil du helt sikkert elske de her smørstegte kødboller, da den største forskel er formen.

Vi ved allesammen godt, vi skal spise mere grønt i det daglige. Hvorfor er det så alligevel at alt for mange ikke får det gjort? Måske fordi det er sværere end som så, at gøre sund fornuft og gode intentioner til almindelig praksis i vores hverdag.

Vores valg, bliver til vaner, og skal vores vaner ændres, kræver det en indsats at afvige fra det vi plejer krydret med en god portion tålmodighed og vedholdende. Vaner er den “usynlige” arkitektur bag kroppen og livet, vi har skabt indtil nu.

Pssst… Det kan jo også være, du ikke bryder dig særligt meget om grøntsager, men prøv engang at udfordre den overbevisning. Måske har du bare endnu ikke lært at tilberede dine grøntsager på tilstrækkeligt mange lækre måder, der passer til dine smagsløg.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser:
Kødbollerne
  • 500 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 valgfri terning bouillon opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
  • 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk salt
  • 20 gram smør til stegning (brug slip-let-pande og mindre smør for færre kalorier)
Det grønne tilbehør
  • 500 gram spidskål
  • 250 gram rensede champignon eller 1 glas i skiver
  • 5 optøede klumper hakket spinat (cirka 250 gram)
  • 2 terninger hønse- okse eller svinebouillon
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du kødbollerne
  1. Skræl og snit løget fint, og bland løget i en skål med kalv- og svinekødet, æg, bouillon, presset hvidløg, bagepulver og peber.
  2. Rør kødbollefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en ske.
  3. Giv en stor pande en klat smør og høj varme. Form de runde kødboller en efter en med hænderne eller en spiseske, og læg dem af på panden i det varme smør.
  4. Steg kødbollerne ved høj varme til de er gyldne hele vejen rundt i cirka 8-10 minutter.
  5. Tag kødbollerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering.
Sådan laver du det grønne tilbehør
  1. Grib dit mandolinjern og snit spidskålen på fineste eller mellemste indstilling, og læg det over på panden, du stegte kødbollerne på.
  2. Snit champignonerne i skiver, og tilføj de skiveskårne champignoner til panden med spidskål.
  3. Pres overskydende væde ud af spinatklumperne, og tilføj spinaten til panden.
  4. Giv panden høj varme, tilføj smuldret bouillon, salt og peber, og sauter hele molevitten i 5-7 minutter ved høj varme, mens kødbollerne hviler i stanniolen.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her