SPLIT SQUAT » Sådan træner du øvelsen!

Sådan træner du SPLIT SQUAT

Split squats er en effektiv underkropsøvelse, der træner musklerne i dine ben, inklusive quadriceps (forlår), baglår og glutes(baller)

Split squat er en flerledsøvelse, der involverer bevægelse i både hofte- og knæled, og den kan udføres med eller uden ekstra vægt. I videoen viser jeg dig, hvordan du udfører split sqauts uden vægt.

SE OGSÅ: HVORDAN DU BRUGER EN RYGSÆK SOM VÆGT I VIDEOEN HER 

OBS: Spol frem til 10 minutter og 40 sekunder i videoen for at se rygsæktippet, jeg bruger i min hotel room workout i forbindelse med min ferietræning på Lefkas.

Udover en rygsæk, kan du naturligvis anvende håndvægte eller en vægtstang for at tilføje ekstra vægt til split squat øvelsen.

 

Sådan udfører du split squats trin for trin:

  1. Stå med fødderne i hoftebreddes afstand og tag et stort skridt fremad med den ene fod.
  2. Sænk din krop ned ved at bøje begge knæ, indtil dit bagerste knæ næsten rører jorden. Sørg for at holde dit forreste knæ direkte over din ankel og din vægt er fordelt ligeligt på begge fødder.
  3. Skub gennem hælen på forfoden for at strække dine ben ud, rejse dig op og vende tilbage til startpositionen.

Gentag øvelsen på det sammen antal gange for begge sider. Du skifter side ved at træde frem med din anden fod i forhold til den fod du startede ud med.

 

Sådan undgår du skader fra din træning

Det er vigtigt at holde ordentlig form og teknik i split squats for at få mest muligt ud af øvelsen og undgå skader. Sørg for at holde brystet oppe og ryggen ret under hele øvelsen, og undgå at lade dit forreste knæ bevæge sig for langt frem forbi dine tæer.

Hvis du har problemer med øvelsen, kan du udfører den i en døråbning, hvor dørkarmene kan bruges som ekstra balancestøtte.

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her