Lyst til sprød flæskesteg med skysovs?
Prøv min nemme, sprøde og velsammensatte opskrift på den perfekte flæskesteg med skysovs, sesam-sauterede bønner og rødkålssalat
Jeg elsker flæskesteg med sprøde svær… “nåh, det gør du også…” – Sådan!
Jeg har sundhedsoptimeret den klassiske model en smule. Chips, flødesovs og kartofler er skiftet ud med sesam-sauterede bønner, frisk rødkålssalat og sovsen eller skysovsen, har jeg lavet på kokosmælk.
Alt i alt et fantastisk måltid – lige til at forkæle dig selv, din partner eller dine skønne gæster med. Jeg har opdelt opskriften i fire praktiske dele, så du nemt kan snuppe, plukke og udskifte delelementer, hvis du ønsker det.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- Flæskesteg af ribbensteg eller kamsteg (1,5 - 2 kg = 4 - 6 personer)
- Fint salt
- 2-3 spsk eddike
- 1 dåse kokosmælk til skysovsen (vi skal bruge den fede del af mælken)
- 1 bouillonterning svin eller okse
- 700 gram haricots verts bønner (gerne optøede)
- 1-2 spsk stegesky/fedt fra flæskestegen
- 2-3 tsk sesamfrø
- Salt
- Peber
- evt. andre spændende krydderier
- 300 gram rødkål
- 1-2 spsk mandler
- ½ citron eller appelsin(ikke LCHF/KETO og kan undlades)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rids flæskestegens svær helt ned til kødet - Undgå at ridse ned i kødet.
- Vend flæskestegen med sværen nedad i et fad eller en bradepande, og hæld vand i fadet eller bradepanden indtil sværen er dækket.
- Sæt flæskestegen ind midterst i ovnen, og tilbered flæskestegen med sværen nedad i 30 minutter.
- Herefter vendes flæskestegen med sværen op. Salt flæskestegens svær, både på og imellem sværen med fint salt. Sæt flæskestegen i ovnen igen, og tilbered den i yderligere 30 minutter.
- Genistregen: Flæskesværen pensles med eddike(bare rolig, stegen tager ikke smag), og ovnen skrues op på 225 grade. Fortsæt tilberedningen i de sidste 45 minutter.
- Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tjekkes flæskesværen for tilpas sprødhed. Mangler sværen den sidste sprødhed, så afsluttes tilberedningen med grill. OBS: Hold godt øje, så stegen ikke bliver sort!
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
- Tag 3-4 dl fond fra stegeskyen, og hæld fonden på en pande.
- Tilføj en bouillonterning, og den fede del af kokosmælken til panden. Rør skysovsen sammen, og lad den koge ind nogle minutter.
- Tip! Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.
- Giv en stor pande høj varme, og tilføj et par skefulde stegesky/fedt til panden.
- Sauter haricots verts bønner, sesamfrø, salt og peber på panden i 5 minutter.
- Riv rødkålen fint på et mandolinjern eller snit rødkålen fint med en kniv.
- Grib et spækbræt, og fjern skallen fra citronen eller appelsinen. Skær kødet i små tern, og hæld evt. overskudssaft ud over rødkålen. Top at med hele eller grofthakkede mandler.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]