Sprød RAW-salat med broccoli, spidskål, tomat, solsikkekerner og tranebær

Sprød RAW-salat med broccoli, spidskål, tomat, solsikkekerner og tranebær
Sprød RAW-salat med broccoli, spidskål, tomat, solsikkekerner og tranebær

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  10min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | VEGETAR

Rå salat på rekordtid…

I dag får du opskriften på en hurtig, nem og rå salat. RAW-salaten her kan anvendes som tilbehør til et hav af retter.

Hvad menes der med RAW? Ta, daaa…. “Recently Alive and Well” 

Sagt på godt Dansk, vil det sige at ingredienser som bygger på RAW-princippet, for nyligt har været i live (friskhed), og har haft det godt(vokset/dyrket i et sundt miljø uden gift).

En RAW-salat laves derfor typisk af økologiske eller hjemmedyrkede grøntsager, og det skulle naturligvis prøves af (selvom jeg foretrækker min broccoli kogt eller dampet).

Kræsenhed, komfortzone og at blive fri…

Udfordrer du dine smagsløg eller sidder du fast i komfortzonen?
 
Før i tiden var jeg meget kræsen, og sådan noget som rå broccoli og spidskål, spiste jeg bestemt ikke. Ligesom så meget andet kræver vores smagsløg også tilvænning. Derfor kan det anbefales at vi udfordrer vores smagsløg jævnligt, hvis vi vil slippe kræsenheden.
 
Jeg styrede før i tiden altid i en stor bue uden om grøntsager. Det var nemmere bare at fortsætte i samme rille, lave de samme retter og bruge de samme ingredienser.
 
Vi kommer ikke videre, hvis ikke vi handler anderledes, så jeg spiste først lidt grøntsager, og så gradvis flere og flere, indtil mine smagsløg blev accepterede de grønne herligheder.
I dag vil jeg helst ikke undvære grøntsager i mine hovedmåltider. Jeg vil stadig helst have min broccoli tilberedt, og morgenmaden behøver ikke bestå af grøntsager 🙂
 
Øv dig i at bryde ud af komfortzonen både i forhold til dine smagsløg og livet generelt. Det er udenfor komfortonen, vi som mennesker får muligheden for at vokse og udvikle os.
» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød RAW-salat med broccoli, spidskål, tomat, solsikkekerner og tranebær
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 broccoli
  • ½ spidskål
  • 6 cocktail tomater
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk tørrede tranebær (Udskiftes med blåbær eller undlades ved striks Low-Carb)
Sådan gør du:
  1. Skyl, rens og snit broccolien til små buketter.
  2. Skyl, rens og snit spidskålen. Snit tynde strimler af spidskålen og hak strimlerne groft efterfølgende.
  3. Skyl og skær cocktailtomaterne i kvarte både.
  4. Bland broccoli, spidskål og tomater i en skål og top af med solsikkekerner og tørrede tranebær.
  5. Server RAW-salaten evt. med dressing eller en sjat olivenolie.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here