Sprød “RÅ” broccolisalat med spidskål, tomat og solsikkekerner

Sprød "RÅ" broccolisalat med spidskål, tomat og solsikkekerner
Sprød "RÅ" broccolisalat med spidskål, tomat og solsikkekerner

Har du smagt “rå” broccolisalat?

Prøv min nemme og sunde tilbehørsopskrift på rå broccolisalat med spidskål, tomat og solsikkekerner » Nyd en rå kålsalat på rekordtid

Her får du opskriften på en nem, sprød og RÅ salat, der kan anvendes som grønt tilbehør til et hav af dine livretter.

Hvad mener du med RÅ? En rå salat er en salat, der ikke er varmebehandlet eller kogt på nogen måde. Det er en salat, der består af rå grøntsager, frugter eller andre rå ingredienser, der spises som de er. Broccoli “plejer” jeg nemlig at koge 2-3 min.

 

Sådan slipper du din kræsenhed og bliver mere madmodig

Husker du, at udfordre dine smagsløg eller sidder du fast i komfortzonen? Før i tiden var jeg meget kræsen, og jeg ville fx ALDRIG spise rå broccoli.

Ligesom så meget andet, kræver vores smagsløg og spisevaner også tilvænning, hvis du vil arbejde med din kræsenhed. Begynd at du udfordre dine smagsløg i små skridt, så øvelsen bliver nem, overskuelig og interessant for dig.

Før i tiden styrede jeg altid i en stor bue uden om grøntsager. Det var nemmere bare at fortsætte i samme komfortable rille, og gøre præcis det, jeg plejede at gøre. Jeg lavede de samme retter med tilbehør igen og igen. Kender du det?

 

Sidder du (også) fast i kræsenhedsfælden?

Jo, du kan sagtens fastholde din kræsenhed, men trives du egentlig med det? Du kommer ikke videre, før du begynder at gøre noget anderledes.

Da jeg havde besluttet mig for, at arbejde med min kræsenhed, startede jeg i det små med at introducere meget lidt grøntsager ved hvert aftensmåltid. Vi snakker en buket broccoli, og dagen efter en buket blomkål osv. Gør det til en god oplevelse for dig selv.

Gradvist over tid skruede jeg op for lidt større mængder, og introducerede flere forskellige slags grøntsager. I løbet af et års tid blev jeg (og mine smagsløg) glade for grøntager i alverdens afskygninger, og jeg søgte automatisk efter grøntsagstilbehør.

I dag vil jeg helst ikke undvære grøntsager i mine hovedmåltider, men broccoli vil jeg dog stadigvæk helst have kogt fremfor rå, hvilket er helt fint.

Øv dig i at bryde ud af komfortzonen både i forhold til dine smagsløg, spisevaner og i livet generelt. Udenfor din komfortzone, får du muligheden for at vokse og udvikle dig. Det er også her du målrettet arbejder med at slippe “dårlige” vaner og opbygge “gode”.

Gå ALDRIG for hurtigt frem, for du skal have hjernen med på forandringerne.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Sprød broccolisalat med spidskål, tomat og solsikkekerner - nemt tilbehør
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 broccoli
  • ½ spidskål
  • 6 små tomater
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk tørrede tranebær (KETO/LCHF: Erstat med blåbær eller bacontern)
Sådan gør du:
  1. Skyl, rens og snit broccolien til små buketter.
  2. Skyl, rens og snit spidskålen. Snit tynde strimler af spidskålen og hak strimlerne groft efterfølgende.
  3. Skyl og skær cocktailtomaterne i kvarte både.
  4. Bland broccoli, spidskål og tomater i en skål og top af med solsikkekerner og lidt tørrede tranebær eller friske blåbær.
  5. Server evt. din broccolisalat med en skøn urtedressing.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her