STYRK DIT SELVVÆRD » ROS, STØT OG ANERKEND DIG SELV

STYRK DIT SELVVÆRD » ROS, STØT OG ANERKEND DIG SELV
STYRK DIT SELVVÆRD » ROS, STØT OG ANERKEND DIG SELV

ROS, STØT OG ANERKEND DIG SELV

Mange med lavt selvværd roser, støtter og anerkender andre, men er ikke gode til at give sig selv ros, støtte og anerkendelse

Udover at mennesker med lavt selvværd ofte har tendens til, at synes og føle det forkert at give sig selv ros, støtte og anerkendelse, så bliver hjerne også ofte en modspiller. Artiklen er din invitation til at rose, støtte og anerkende dig selv for dine fremskridt.

Evolutionært er vores hjerne designet til at søge efter øjeblikkelig belønning – og dermed gerne hurtige resultater fra vores indsatser. Ydermere er “mikroovnseffekten”, hvor alt kan leveres “nu”, masseret godt og grundig ind i vores hurtigt accelererede samfund.

Mangler vi (i denne kontekst) en mikroovn, bestiller vi den nu, og får den leveret i morgen. Er vi sultne og gider ikke lave mad, stilles sulten nemt i løbet af 30 minutter via en app. Er rynkerne i panden træls at se på, får vi det fixet med et skyd botox eller filler.

Pling! Stimuli (behov/ønske) – respons (resultater) om og om igen!

Det er noget, der får vores hjerne til at spinde som en kat, men samtidigt er med til at skabe et forventningsmønster, der i høj grad forvrænges og forstyrres i forhold til andre mere vigtige livselementer.

SE OGSÅ: FØLER DU SLET IKKE DER SKER NOK FREMSKRIDT?

 

VÆGTTAB, KÆRLIGHED, ØKONOMISK FRIHED MM.

Er blot nogle af livets elementer, der typisk er langt vigtigere end at få leveret en pizza eller en mikroovn indenfor kort tid. Det er nemt at glemme, at nogle af livets vigtige elementer kræver tid, konsistente indsatser og tålmodighed for at lykkes.

At lykkes med vægttab (et holdbart et af slagsen), kræver at du gennem en periode laver små positive justeringer ift. dine mad-, motions- og livsstilsvaner. Ad denne vej vil vanerne ændres, mens du får hjernen med på forandringerne, så resultaterne bliver holdbare.

At lykkes med dit kærlighedsliv til din partner, kræver et vedholdende fokus på kærlige handlinger. Kærlighed kan hverken fixes, rettes op på eller klares ved en stor enkeltstående handling. Et stærkt kærlighedsbånd kræver små konsistente og kærlige handlinger.

At opnå økonomisk frihed (den selvskabte slags), kræver at du skaber økonomiske vaner, hvor du er bedre til at spare op end til at forbruge penge. Desværre, frister dyre kviklån mange til en falsk økonomisk frihed, men “mikroovnseffekten” ruinerer i stedet de fleste.

Nej, ikke alt i livet kan “fixes” nemt, hurtigt og på et øjeblik!

SE OGSÅ: ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE

 

SÅDAN LYKKES DU MED HOLDBART VÆGTTAB

Holdbart vægttab tager tid, og mange har for høje forventninger til hurtige resultater og alt for ringe tålmodighed til processen. Det kan være fristende at ønske sig, at kiloene rasler af med det samme, men virkeligheden er, at varige ændringer sker gradvist.

Når vi ikke ser, føler og oplever store resultater med det samme, kan det føre til frustration og en følelse af fiasko.

Men 200 grams vægttab (eller mindre) er også fremskridt! Du er på rette kurs og tiden arbejder for dig. Små ændringer opbygger sig over tid og fører til betydelige resultater. Det er vigtigt at huske, at enhver lille forbedring bringer dig tættere på dit endelige mål.

SE OGSÅ: SPISEVANER TIL AT OPNÅ MADRO OG NATURLIGT VÆGTTAB

 

ANERKEND DIG SELV FOR DINE FREMSKRIDT

Anerkend dig selv for dine fremskridt… små som store! Selv de mindste skridt fremad fortjener anerkendelse. Ved at anerkende dine små sejre opretholder du motivationen og skaber en positiv spiral, hvor din tålmodighed og vedholdenhed belønner sig selv over tid.

Jeg håber, at artiklen vil få dig til at slå dig selv mindre oven i hovedet og give dig selv flere skulderklap i stedet. Vi er ofte vores egen værste kritiker, men ved at ændre vores mentale indstilling, kan vi opnå en større følelse af tilfredshed og stolthed over vores rejse.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne. Lad os hjælpe hinanden med at skabe en kultur, hvor tålmodighed og selv-anerkendelse får sin velfortjente plads på rejsen.

SE OGSÅ: ANERKEND DINE SMÅ FREMSKRIDT, NÅ I MÅL OG FÅ SUCCES

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FORELSK DIG I PROCESSEN – IKKE KUN MÅLET

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her