ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE

ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE
ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE

ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT

Husk at anerkende dig selv for dine fremskridt uanset om de små eller store, for alle fremskridt hjælper dig fremad i den rigtige retning

Kender du det, at du hopper på badevægten og med et suk må erkende du har tabt dig mindre end du havde håbet på? Her er det nemt at glemme, at alle slags fremskridt er fremskridt – uanset hvor store eller små de må være.

Nu kan det naturligvis også være at dit vægttab er gået i stå, eller du måske endda har taget lidt på siden sidste vejedag. Men selv i denne situation, fortjener du måske et skulderklap alligevel, hvilket jeg uddyber nedenfor.

SE OGSÅ: ANERKEND DINE SMÅ FREMSKRIDT, NÅ I MÅL OG FÅ SUCCES

 

Vær nysgerrig både i medgang og modgang

Gør altid en indsats for at udvise nysgerrighed, fremfor altid bare at være selvkritisk, når vægten giver dig lidt modstand. Måske har dit liv budt på mere modstand i den seneste tid, hvilket har gjort det sværere for dig at holde ved dine gode vægttabsvaner.

Ferier og højtider må gerne nydes, og at forvente vægttab her, kan stresse dig og fjerne vigtig hygge, glæde og det sociale sundhedselement, der ofte findes i den sammenhæng. Du kan overveje, at give dig selv en lille “ferieslapper” fra vægttabsforløbet.

SE OGSÅ: Juster (måske) din målestok for succes med vægttab i dine ferier

Dermed ikke sagt, vi bare skal gå ALL-IN. Det betyder noget at stoppe igen, og så kan vi sagtens nyde uden at forbyde i sunde mængder.

SE OGSÅ: Kender du: “Nu er det ferie, så må jeg gerne gå ALL-IN”-fælden?

 

Lad ikke vægten være din hårde dommer

Husk at fremskridt og resultater kan se ud på mange måde, som ikke vises på vægtens tal.

I situationen, hvor du måske ikke har tabt dig eller har taget lidt på, kan det måske skyldes en hård periode, hvor du alligevel har formået træffe en masse bedre valg. Uden de mange “bedre valg” havde du sandsynligvis taget meget mere på i perioden.

SE OGSÅ: Det gør en stor forskel, at du vælger lidt chokolade, fremfor meget

En lille vægtøgning kan altså være et godt resultat efter en hård periode.

I den hårde periode, har du måske faktisk holdt ret godt ved dine nye mad-, motions- og livsstilsvaner. Dit resultat er dermed slet ikke endt så meget i grøften, som du ellers tidligere ville have stået tilbage med efter lignende perioder?

Hård selvkritik vil nemt kunne få dig til at opgive, spise på følelser og gøre din ellers ganske gode situation meget værre.

SE OGSÅ: ER DIN BADEVÆGT DIN VEJLEDER ELLER HÅRDE DOMMER?

 

Er du meget utålmodig ift. at opnå vægttab?

Vores hjerner er designet til primært at søge efter øjeblikkelig belønning, og derfor kan det være svært at forstå, at vægttab og livsstilsændringer ikke sker på et øjeblik.

SE OGSÅ: FØLER DU IKKE DER SKER NOK FREMSKRIDT? » Så husk på…

Det kræver øvelse at forstå, tænke og handle på forsinkede belønninger som fx vægttab, muskelopbygning og livsstilsændringer. Du kan spise sundt og træne helt vildt i 1 uge, og ofte vil du ikke kunne se ret meget forskel i spejlet og på badevægten.

  1. Spiser du chokoladen nu oplever vi øjeblikkelig belønning.
  2. Undgår du chokoladen nu, støtter valget op om det vægttab, du ønsker på lang bane.

Pointen er ikke, at chokolade skal undgås i et vægttabsforløb, men at illustrere at øjeblikkelige belønninger er noget hjernen elsker.

SE OGSÅ: SKAL DU UNDVÆRE CHOKOLADE, NÅR VÆGTTAB ER MÅLET?

Nyd gerne (lidt) fristelser her og der, mens du arbejder på at opnå vægttab. Du kan sagtens nyde fristelser i sunde mængder, mens du lykkes. Det gør også vægttabsforløbet sjovere, nemmere og mere holdbart.

SE OGSÅ: Nyd chokolade, mens du får styr på vægten og opnår et vægttab

 

Derfor skal du anerkende fremskridt i dit vægttab

Det er vigtigt at anerkende både små og store fremskridt i forhold til vægttab, fordi det ofte har en positiv indflydelse på din motivation og selvtillid. To vigtige forudsætninger for at holde fast ved de mange gode indsatser over den krævede tidsperiode.

Når du arbejder på at tabe dig, kan det være en lang og udfordrende proces, hvor du skal ændre vaner og gøre en daglig indsats for at flytte dig tætter på dit mål.

Hvis du kun fokuserer på det store billede og kun anerkender dine resultater, når du når dit endelige slutmål, kan det nemt føre til, at du mister motivationen, selvtilliden og føler dig overvældet af processen.

En selvkærlig, anerkendende og naturligvis selvforbedrende tilgang til vægttab, hjælper dig til at opretholde din motivation, selvtillid og gør vægttabsforløbet langt sjovere.

Anerkend dig selv for alle dine små og store hverdags valg, vaner, handlinger, indsatser og adfærd, som gør en positiv forskel for vægttabsrejsen. Desuden kan det også være vigtigt at anerkende små fremskridt, fordi vægttab ikke altid er lineært.

SE OGSÅ: HAR DU STYR PÅ DIT VÆGTTABSMINDSET?

Der kan være uger, hvor du taber dig lidt, meget eller slet ikke, selvom du gør alt det rigtige. Fortsæt dine mange gode indsatser i en uges tid mere, og er taber du dig fortsat ikke som ønsket, så forsøg kalorieunderskuddet en smule mere gennem kost og motion.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her