1 GLAS VIN OM DAGEN KOSTER 0,5 KILO FEDT OM MÅNEDEN

1 GLAS VIN OM DAGEN KOSTER 0,5 KILO FEDT OM MÅNEDEN
1 GLAS VIN OM DAGEN KOSTER 0,5 KILO FEDT OM MÅNEDEN

“DET ER JO BARE 1 GLAS VIN…”

Ja,  og 1 glas vin om dagen er helt fint, hvis du er OBS på at vinvanens kalorier nemt kan koste dig et ekstra 0,5 kilo hver eneste måned

Faktisk svarer 1 glas vin om dagen til 6 STORE BIG MAC BACON hver måned. Det bør give dig perspektiv i, hvorfor din vinvane faktisk kan spænde ben for vægten.

Jep, jeg har selv været der, hvor min glæde for rødvin blev omsat til en røverhistorie og kreative tilladelsestanker om, at jeg helt sikkert fortjente et enkelt glas hver dag.

Hvor stort ét glas vin er, afhænger af hvem der skænker det.

Illustrationen og kalorieregnskabet tager udgangspunkt i et glas på 1,5 dl, men du ved sikkert lige så godt som jeg, at ét glas nogle gange kan blive større. Nemlig…

SE OGSÅ: DE SMÅ DAGLIGE VALG GØR DIG FEDERE ELLER SLANKERE

 

Vin og vægtbalance kan sagtens forenes

Vin smager dejligt, og er efter min mening helt sikkert en del af mit det gode liv, men jeg drikker det ikke dagligt mere. For selvom vin er en prioritet, så er der værdier, som jeg prioriterer højere bl.a. min vægtbalance – og måske vægttab for dig?

Ligesom renterne i banken, løber kalorierne op over tid. Den realitet skal vi enten acceptere eller også kræver vinvanen (og vores andre nydelsesvaner) en forandring.

Pointen er, at når vin bliver til en hverdagsvane, så begynder vinvanen at takserer dit kaloriebudget voldsomt over tid, hvilket hjælper de færreste med vægtbalancen.

Ønsker du vægttab, så er vinvanen måske en benspænder for dig? 

Ja, du kan naturligvis kompensere gennem dit øvrige kalorieindtag eller med mere motion. Personligt har jeg truffet et bevidst fravalg de fleste af ugens dage, og et bevidst tilvalg i weekender, til fester osv., hvor jeg “altid” nyder vin i sunde mængder.

Jeg håber, at indlægget giver dig et forståeligt perspektiv – ikke blot i forhold til vin, men i forhold til alle dine (små) kalorievaner, der løber op over tid. De kan nemlig alle sammen bidrage til at spænde ben for dine vægt- og kropslige mål i livet.

Glæd dig til at nyde et godt glas vin til særlig god mad, særlige lejligheder osv., så vil du sandsynligvis også opleve større nydelse.

SE OGSÅ: DE SMÅ FORBEDRINGER GØR EN STOR FORSKEL OVER TID

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN VINVANE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her