3 “SUNDE” KALORIEFÆLDER DER NEMT KAN SPÆNDE BEN

PAS PÅ DE 3 “SUNDE” KALORIEFÆLDER

I videoen, tager vi et kig på 3 “sunde” kaloriefælder, der nemt kan spænde ben for din vægtbalance, fordi de er energitætte snacks

At kategorisere nogle madvare, fødevaregrupper, snacks osv. som sunde og usunde er en ofte brugt tilgang i sundhedsfremmende tiltag. Men sundhedstilgangen er alt for sort/hvid, for hvorvidt noget er sundt eller usundt, handler mere om mængde og kontekst.

I videoen, dykker vi ned i sort/hvid-tilgang i forhold til sunde og usunde snacks. Du får også indsigt i de 3 “sunde”, men kalorierige snack, der nemt kan spænde ben for vægten.

 

Opsummere vender vi også i løbet af videoen…

✔️ Findes der egentlig sunde og usunde fødevare?
✔️ Hvordan træffer vi egentlig sundere madvalg mellem hovedmåltiderne?
✔️ Hvad kan vi tilfredsstille den søde tand med, når den af og til dukker op?

Vores madvaner kører lang hen ad vejen på autopilot, ligesom vores øvrige vaner, og derfor er det ofte svært “at vågne op” og få øje på vores egne blind spots.
Vi gør derfor klogt i, at tænke mere bevidst over, hvordan vores resultatskabende vaner ser ud fx i forhold til vores vægtbalance. De vaner der er medskabere af vores vægtbalance er bl.a. vores indkøbsvaner, mad- og spisevaner, motionsvaner, snackingvaner mm.

Hvordan kan du designe et bedre madmiljø og optimere dine omgivelser, så du nemmere kan træffe bedre mad-, motions og indkøbsvalg i en travl hverdag?

Jo nemmere du gør det for din autopilot (dine vanestyrede handlinger), at træffe fx bedre madvalg, des mere sandsynligt vil det være, at din autopilot navigere sundt i livet. Brug din viljestyrke på at skabe optimale rammer for din følelsestyrede autopilot.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

Gør uønskede valg besværlige, og ønskede valg nemmere

Det er utroligt effektivt, at vi gør vores ønskelige, foretrukne og sundere valg nemmere og mere tilgængelige. Ligeledes er det ekstremt effektivt, at vi gør vores uønskede valg mere besværlige og mindre tilgængelige! Begge adfærdsgreb må gerne komme i spil.

Vi bombaderes konstant af information om, at nogle madvare og snacks er sunde og andre er usunde. Men at forbudt-stemple og forbyde mad og fødevaregrupper er ofte ineffektivt. Oplever vi et voksende afsavn, vinder afsavnet typisk kampen i sidste ende.

Pointen er, vær opmærksom på hvad du fylder dine skabe, skåle, tasker og lommer med af “sunde” snacks, for de kan spænde ben for din vægtbalance. Accepter at du bombarderes overalt af information, men hold fast i at nyde, uden afsavn – i sunde mængder.

Og uden at tænke yderligere over det, har vi gjort det utroligt nemt at blive fristet af de “sunde” kaloriefælder overalt.

Jeg håber videoen vil inspirere dig, og give dig et nyt perspektiv på snacks, mad og madvaner generelt, samt hjælpe dig til at skabe bedre rammer for din sundhed.
 
Ha’ en fantastisk dag…

[mailmunch-form id="617934"]

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her