3 værdifulde ikke-fysiske fordele, som du kan opnå ved at dyrke motion

3 værdifulde ikke fysiske fordele, som du kan opnå ved at dyrke motion
3 værdifulde ikke fysiske fordele, som du kan opnå ved at dyrke motion

3 ikke-fysiske fordele, du får ud af at motionere

Vi kender alle sammen mange af de fysiske fordele ved at motionere, men mange mennesker tænker ikke over de ikke-fysiske fordele. Bliv klogere på hvorfor de ikke-fysiske fordele ofte er mindst lige så værdifulde som de fysiske.

Følgende tre fordele er ikke en udtømmende liste over ikke-fysiske fordele ved motion. Jeg oplever dog følgende tre fordele, som de absolut største ikke-fysiske fordele ved motion.

Motion og fysisk aktivitet…

1. Giver dig et afbræk fra dine beskæftigelser i hverdagen 

De fleste af os har en travl hverdag, hvor der er fuld blæs på, både i arbejds- og privatlivet. En omgang motion giver dig et afbræk fra hverdagen, og ofte vil du nærmest kunne opnå en slags meditativ tilstand, fordi dit fokus for en stund fjernes fra hverdagens tanker.

Afbrækket med motion kan bl.a. være med til at øge din produktivitet, kreativitet, samt kaste diverse løsninger af sig på eventuelle udestående problemstillinger, af den simple årsag, at hjernen sparkes i et andet gear gennem motionen.

2. Giver mulighed for at dygtiggøre dig og udvikle dig personligt

Nogle skal have musik i ørene, mens de motionerer. Andre foretrækker total ro for at kunne fokusere på deres træning. Hvis ikke du allerede har prøvet at lytte til spændende podcasts, lydbøger, kurser osv. mens du træner, så få det testet af.

Minutterne investeret i motion kan let effektiviseres yderligere ved på samme tid at booste hjernen gennem personlig udvikling. Personligt lytter jeg til spændende faglitteratur, når jeg motionerer, kører i bil, vasker op, slikker sol osv.

Ja, naturligvis vil du gå glip af noget hist og her, når fokuset intensiveres på motionen ved fx HIIT (Høj-Intensiv-Interval-Træning), men dit afkast vil altid være større, end hvis ikke du lyttede til noget.

Pssst… Jeg lytter ofte til den samme lydbog mere end en gang, for så får jeg fyldt de huller ud, som jeg missede i første omgang 😉

3. Styrker din mentale viljestyrke til livets andre opgaver

Det, at vi planlægger at motionere og være fysisk aktive, og så fører det ud i livet, skaber en tilfredsstillelse i os mennesker. Vores beslutninger og vores efterfølgende handling på beslutningerne, træner vores viljestyrke og giver os mere mental styrke til andre ting i livet.

Denne “viljestyrke-formel” virker desværre også modsatrettet. Hvis du fx gang på gang definerer mål og træffer beslutninger men sløser med at sætte handling bag og lader dine mål og beslutninger forplumre i overspringshandlinger, ja, så svækkes viljestyrken.

Reflekter lige over dette faktum… Er dit liv fyldt med stribevis af afbrændte mål? Træffer du gang på gang beslutninger, som ikke får den fornødne handling?
– Så træner du desværre blot dig selv i at blive en dårligere udgave af dig selv!
     

Bonusfordel som specielt ikke-motionister er uvidende om… 

Ulogisk kan det lyde, at du skulle få mere energi og power af at forbruge energi på fysisk aktivitet. Det er ikke desto mindre tilfældet. Motion og fysisk aktivitet eliminerer giftstoffer i kroppen og forbedrer blodcirkulationen, hvilket er med til at øge dit energiniveau.

Selv om morgentræning kan være hårdt, så få det prøvet af. Du vil opleve, at en fysisk aktiv morgen kan have stor indvirkning på, hvor energisk du er resten af dagen.

Hvilke andre ikke-fysiske fordele kender du til? – Smid en kommentar nedenfor!

På forhånd tak for dine indspark 🙂

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

2 KOMMENTARER

 1. Jeg kom til at smågrine lidt, da jeg læste, at du synes, man skal prøve morgentræningen, fordi det kvikker op resten af dagen. Det tænkte jeg også engang, så jeg begyndte at løbe til arbejde, det var ca. 5 km. Jeg holdt ud 5 dage – og jeg var lige så søvnig i løbet af arbejdsdagen, som jeg plejede at være! 🙂
  Der imod fandt jeg senere ud af, at hvis jeg stod op før kl. 6 hver morgen, også i weekenderne, så havde jeg en vidunderlig energi resten af dagen (ayur veda). Det var bare svært at komme i seng kl senest 22, for det clashede med det sociale liv.
  Nu sejler mine sengetider, men jeg har det helt vildt godt med LCHF, og selv efter 14 måneder med LCHF finder jeg stadig gode tips og fin inspiration her på dine sider! Tak for din videndeling! Krammm!

  • Hej Caroline,

   Hvor er det skønt at høre, du har det helt vildt godt med LCHF, og 1000 tak for din positive feedback.

   Ingenting virker for alle – sådan er det 🙂 Mange oplever dog at en omgang frisk morgen motion, kan sparke gang i en træt krop 😀

   Den med svingende døgnrytme, kan forstyrre enormt. Netop derfor indgår det i min guide til bedre søvn »

   https://levbedre.dk/35-bedste-tips-tricks-genveje-optimere-kvaliteten-din-nattesoevn/

   Og nu du skriver at du har det vildt godt, på trods af sejlende sengetider, så tyder det på at den rette kost, har enormt stor indflydelse på dit velbefindende.

   14 måneder… STILL GOING STRONG – FLOT!

   Ha’ en fantastisk dag 😀

   Krammm!
   /Johnny Christensen
   STAY UPGRADED

Please enter your comment!
Please enter your name here