3 IKKE FYSISKE FORDELE DU OPNÅR VED AT DYRKE MOTION

3 IKKE FYSISKE FORDELE DU OPNÅR VED AT DYRKE MOTION
3 IKKE FYSISKE FORDELE DU OPNÅR VED AT DYRKE MOTION

3 ikke-fysiske fordele fra motion

Bliv klogere på hvilke ikke-fysiske fordele, der ofte er mindst lige så værdifulde som de mange fysiske fordele ved at dyrke motion

Vi kender alle sammen mange af de fysiske fordele ved at motionere, men mange mennesker tænker ikke over de ikke-fysiske fordele.

Følgende tre fordele er ikke en udtømmende liste over ikke-fysiske fordele ved motion. Jeg oplever dog følgende tre fordele, som de absolut største ikke-fysiske fordele ved motion.

SE OGSÅ: SÅDAN OPBYGGER OG FASTHOLDER DU DINE NYE VANER

1. Giver dig et afbræk fra dine beskæftigelser i hverdagen

De fleste af os har en travl hverdag, hvor der er fuld blæs på, både i arbejds- og privatlivet. En omgang motion giver dig et afbræk fra hverdagen, og ofte vil du nærmest kunne opnå en slags meditativ tilstand, fordi dit fokus for en stund fjernes fra hverdagens tanker.

Afbrækket med motion kan bl.a. være med til at øge din produktivitet, kreativitet, samt kaste diverse løsninger af sig på eventuelle udestående problemstillinger, af den simple årsag, at hjernen sparkes i et andet gear gennem motionen.

SE OGSÅ: SÅDAN OVERLEVER DINE MOTIONSVANER I MODGANGSTID

 

2. Giver mulighed for at dygtiggøre dig og udvikle dig personligt

Nogle skal have musik i ørene, mens de motionerer. Andre foretrækker total ro for at kunne fokusere på deres træning. Hvis ikke du allerede har prøvet at lytte til spændende podcasts, lydbøger, kurser osv. mens du træner, så få det testet af.

Minutterne investeret i motion kan let effektiviseres yderligere ved på samme tid at booste hjernen gennem personlig udvikling. Personligt lytter jeg til spændende faglitteratur, når jeg motionerer, kører i bil, vasker op, slikker sol osv.

Ja, naturligvis vil du gå glip af noget hist og her, når fokuset intensiveres på motionen ved fx HIIT (Høj-Intensiv-Interval-Træning), men dit afkast vil altid være større, end hvis ikke du lyttede til noget.

Pssst… Jeg lytter ofte til den samme lydbog mere end en gang, for så får jeg fyldt de huller ud, som jeg missede i første omgang 😉

SE OGSÅ: JEG MANGLER DET “RIGTIGE” TØJ MM., FOR AT MOTIONERE

 

3. Styrker din mentale viljestyrke til livets andre opgaver

Det, at vi planlægger at motionere og være fysisk aktive, og så fører det ud i livet, skaber en tilfredsstillelse i os mennesker. Vores beslutninger og vores efterfølgende handling på beslutningerne, træner vores viljestyrke og giver os mere mental styrke til andre ting i livet.

Denne “viljestyrke-formel” virker desværre også modsatrettet. Hvis du fx gang på gang definerer mål og træffer beslutninger men sløser med at sætte handling bag og lader dine mål og beslutninger forplumre i overspringshandlinger, ja, så svækkes viljestyrken.

Reflekter lige over dette faktum… Er dit liv fyldt med stribevis af afbrændte mål? Træffer du gang på gang beslutninger, som ikke får den fornødne handling?
– Så træner du desværre blot dig selv i at blive en dårligere udgave af dig selv!

SE OGSÅ: DETTE ER VIGTIGERE END MOTIVATION OG VILJESTYRKE

     

Bonusfordel som specielt ikke-motionister er uvidende om…

Ulogisk kan det lyde, at du skulle få mere energi og power af at forbruge energi på fysisk aktivitet. Det er ikke desto mindre tilfældet. Motion og fysisk aktivitet eliminerer giftstoffer i kroppen og forbedrer blodcirkulationen, hvilket er med til at øge dit energiniveau.

Selv om morgentræning kan være hårdt, så få det prøvet af. Du vil opleve, at en fysisk aktiv morgen kan have stor indvirkning på, hvor energisk du er resten af dagen.

Hvilke andre ikke-fysiske fordele kender du til? – Smid en kommentar nedenfor!

SE OGSÅ: HVORFOR DU IKKE SKAL FORVENTE NYE VANER PÅ 21 DAGE

 

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

 1. Jeg kom til at smågrine lidt, da jeg læste, at du synes, man skal prøve morgentræningen, fordi det kvikker op resten af dagen. Det tænkte jeg også engang, så jeg begyndte at løbe til arbejde, det var ca. 5 km. Jeg holdt ud 5 dage – og jeg var lige så søvnig i løbet af arbejdsdagen, som jeg plejede at være! 🙂
  Der imod fandt jeg senere ud af, at hvis jeg stod op før kl. 6 hver morgen, også i weekenderne, så havde jeg en vidunderlig energi resten af dagen (ayur veda). Det var bare svært at komme i seng kl senest 22, for det clashede med det sociale liv.
  Nu sejler mine sengetider, men jeg har det helt vildt godt med LCHF, og selv efter 14 måneder med LCHF finder jeg stadig gode tips og fin inspiration her på dine sider! Tak for din videndeling! Krammm!

  • Hej Caroline,

   Hvor er det skønt at høre, du har det helt vildt godt med LCHF, og 1000 tak for din positive feedback.

   Ingenting virker for alle – sådan er det 🙂 Mange oplever dog at en omgang frisk morgen motion, kan sparke gang i en træt krop 😀

   Den med svingende døgnrytme, kan forstyrre enormt. Netop derfor indgår det i min guide til bedre søvn »

   https://levbedre.dk/35-bedste-tips-tricks-genveje-optimere-kvaliteten-din-nattesoevn/

   Og nu du skriver at du har det vildt godt, på trods af sejlende sengetider, så tyder det på at den rette kost, har enormt stor indflydelse på dit velbefindende.

   14 måneder… STILL GOING STRONG – FLOT!

   Ha’ en fantastisk dag 😀

   Krammm!
   /Johnny Christensen
   STAY UPGRADED

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her