Grøntsagsbruschetta af aubergine med tomat og mozzarellaost

Grøntsagsbruschetta af aubergine med tomat og mozzarellaost
Grøntsagsbruschetta af aubergine med tomat og mozzarellaost

Har du smagt mine grøntsagsbruschettas?

Prøv min opskrift på grøntsagsbruschetta af aubergine med tomat og mozzarellaost, som et sundt og smagfuldt tilbehør til dine livretter.

Jeg elsker almindelig bruschetta, og lad mig slå fast: Grøntsagsbruschettas ikke kan sammenlignes 1:1. Men de smager lækkert, og noget skulle jeg jo kalde dem, og derfor var grøntsagsbruschettas lige til højrebenet.

Jeg besluttede mig for nogen tid siden, at eksperimentere med at finde på en mere kalorielet udgave af bruschettas lavet af grøntsager. 

Grøntsagsbruschetta af aubergine fungerer super godt med alverdens kødudskæringer, så du skal helt sikkert prøve opskriften. Det er altid skønt at have et bredt udvalg af tilbehørsopskrifter i ærmet.

 

Vil du egentlig gerne spise flere grøntsager?

Hvordan tager vi nemmest hul på at spise flere grøntsager. Vi ved jo godt det er sundt.

Det jeg selv gjorde for flere år tilbage var at starte i det små. Jeg besluttede mig for at spise grøntsagstilbehør til en af dagens måltider – ikke 600 gram som det anbefales, men bare en god håndfuld. Nye vaner skal gøre nemme og overskuelige for at give succes.

Her ud over hjælper vi os selv gevaldigt ved at gøre “stikordet” til nye vaner synlige, så vi bliver mindet om vores gode intention. Derfor begyndte jeg dels at nedskrive på en synlig blok, hvad jeg havde planlagt som dagens menu og som dagens grøntsagstilbehør.

Jeg gjorde også både frugt og grønt mere synligt i mine omgivelser. Hver gang jeg gik en tur i køkkenet, ville jeg se, tænke på og blive mindet om at spise mere grønt. Det gjorde en kæmpe forskel – prøv det!

 

Kickstart din sundhedsfremmende livsstilsændring

Start med at købe mere frugt og flere grøntsager hjem, lad dig frit inspirere af udbuddet i din lokale frugt- og grøntsagsafdeling. Gør de sundere valg mere tilgængelige og synlige, og træn dig selv i at bruge “det sunde” som snacks og i din madlavning.

Prøv med jævne mellemrum at købe nogle grøntsager, som du ellers aldrig køber. Slip så kreativiteten løs på de mange spændende grøntsager og få skab nye velsmagende retter.

Køb ikke for meget, men køb nok. Planlæg gerne anvendelsen af forskelligt frugt og grønt i ugens madlavning. Gør det i det hele taget nemmere og mere overskueligt for dig selv at lykkes. Opbyg dine sundhedsfremmende vaner – ét skridt ad gangen!

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Lækre grøntsagsbruschetta af aubergine med tomater og revet ost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
  • 1 stk Aubergine
  • 1 spsk olivenolie (gerne ekstra jomfru)
  • 8 små snacktomater eller 1-2 store tomater
  • 25 gram revet mozzarellaost eller parmesanost
  • 1 tsk tørrede krydderurter fx timian, basilikum, oregano eller tilsvarende friske
  • ½ tsk sort peber (gerne friskkværnet)
  • ½ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær auberginen i ca. 0,5 cm tykke skiver og fordel den på en bradepande.
  3. Pensl eller fordel på anden måde et lille lag ekstra jomfru olivenolie på aubergineskiverne.
  4. Giv aubergineskiverne et skud salt og peber.
  5. Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem på aubergineskiverne og top af med revet mozzarellaost eller parmesanost.
  6. Drys eller fordel de grønne krydderurter over aubergineskiverne. Sæt bradepanden i oven i cirka 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her