Sprøde knoldselleri-rösti med bacon, løg og havsalt – Rodfrugt-røsti

Sprøde knoldselleri-rösti med bacon, løg og havsalt - Rodfrugt-røsti - LCHF
Sprøde knoldselleri-rösti med bacon, løg og havsalt - Rodfrugt-røsti - LCHF

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | KETO | LOW-CARB 

Nemt og lækkert…

Her får du et sprødt bud på et tilbehør, der kan gå til de fleste hovedretter, uanset om du serverer fjerkræ, fisk, ko, lam, eller noget helt andet.

Jeg bliver en kende stolt over at opleve, hvordan mine unger ofte bogstaveligt talt kører grøntsager i sig, når jeg servere grøntsager på anderledes og spændende måder. Det er super vigtigt at vores børn får godt med grøntsager, men det er ikke altid en nem opgave.

…og det stiller derfor ofte krav til, at vi forældre skal være kreative i køkkenet, så vi kan servere de grønne vitaminspækkede herligheder på nye og spændende måder 🙂

Jeg håber dine børn vil elske de her knoldselleri-rösti, for så har du nemlig et nemt, lækkert og super sundt trick til, at få et godt skud grøntsager i ungerne.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprøde knoldselleri-rösti med bacon, løg og havsalt - Rodfrugt-røsti - LCHF
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • ½ knoldselleri (omkring 500 gram)
  • 100 g bacon i strimler
  • 1 løg
  • 2-3 æg
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær baconstrimlerne i små stykker. På en pande steges baconen sprød ved middel varme.
  3. Fjern skrællen på knoldsellerien med en skarp kniv. Del knoldselleriet i grove stykker, så det kan gå ned i foodprocessoren. Skræl løget og halver det.
  4. Kør knoldselleri og løg gennem din foodprocessor med mellem eller lille rivejern. Alternativt kan knoldselleri og løg rives på et almindeligt rivejern.
  5. Knus den sprøde bacon, og bland baconen i en skål med knoldselleri, løg, æg, salt og peber.
  6. På en bageplade formes 16 små eller 9 store knoldselleri-rösti.
  7. Bag dine rösti i ovnen, i ca 10 minutter, hvorefter de vendes med en spartel og bages i yderligere 10 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

8 KOMMENTARER

  1. Har du erfaring med at fryse dem ned til senere brug?
    Jeg vil helst ikke tænde ovnen bare for et par stykker, så det ville være fint, hvis man kunne lave en god bunke ad gangen

  2. mine rôsti blev ikke som dine. Er det fordi at man skal pensle dem med fedstof.
    Her blev de grå og kedelige. Samtidig så er der meget væde ved når man laver blandingen. NÅr man river selleriroden så danner den meget væske.
    Så jeg var nødt til at dræne først inden at jeg gik videre

    Så første gangs forsøg…øv bøv nok ikke lige så godt som jeg havde tænkt mig. Godt at vi ikke har nogle unger så vi kun selv var forsøgskaniner 🙂

    • De skal ikke pensles eller noget. Dræn hver portion godt, inden den formes på bradepanden – herefter handler det om varme i ovnen.

      Du er den første jeg hører fra, hvor det ikke er lykkes – giv dem gerne endnu en chance 😉

      Ja, sådan har jeg det også ift. at teste nye opskrifter af 😀

Please enter your comment!
Please enter your name here