Har du smagt avocadosalat med flanksteak?
Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på avocadosalat med flanksteak, kryddersmør og havsalt » “MUH”-ligvis din nye favoritsalat
Det er altid rart at have nogle nemme og velsmagende frokostopskrifter i baghånden. Her får du netop en af den slags opskrifter, så gem den gerne som en favorit.
Vi ved alle sammen, det er klogt at spise gode mængder grøntsager hver eneste dag. Men måske du synes, det er en kende svært at få brugt flere grøntsager i dine måltider? Den oplevelse er du langt fra alene om, men alt er jo typisk sværere i starten.
Nye spisevaner, skal ligesom meget andet, indøves gennem gentagelse, inden de gode vaner bliver hverdag for dig. Start dine nye spisevaner i dit mindset (mellem ørerne). Find ud af hvorfor det giver mening for dig, at spise flere grøntsager i hverdagen.
Dyb mening bag forandring er vigtig og ofte afgørende
Vi kan nemt sætte gang i en livsstilændring eller personlig forandring, uden at have helt styr på vores bagvedliggende drivkræfter. Du kender det fra forandringsønsker som fx: “Jeg vil leve sundere”. Men hvorfor er det vigtigt for dig? Hvad giver det dig?
Overfladisk motivation, vage målsætninger og uklare strategier er de typiske årsager til, at du (og alt for mange andre håbefulde mennesker) fejler.
Find dyb mening i din forandring, livsstilsændring og ønske målsætning. Find gerne en dyb følelsesmæssig mening, der tjener et højere formål, der rækker ud over dig selv. Gør du fx også de nye indsatser, så du kan blive en bedre far eller mor for dine børn?
Vær realistisk med dine mål, og gør dine indsatser konkrete, så bliver det meget nemmere at lykkes med forandringen.
Spiser du fx slet ikke grønt i dag, så kan et realistisk mål og konkrethed være, at du spiser 100 gram valgfrit grønt – hver dag i de næste 14 dage. Herefter skruer du så langsom op til fx 200-300 gram grønt om dagen osv. Små enkle, men holdbare skridt fremad!
FÅ FLERE TIPS I MINE MOTIVERENDE PEPTALKS OG INSPIRERENDE ARTIKLER
Lad dig inspirere af mine lækre madopskrifter og madbilleder, i forhold til at finde nemme og lækre måder, at få grøntsager til at indgå i smagfulde livretter.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram flanksteak eller anden udskæring
- 1 spsk smør til stegning
- 1 avocado
- 1 stor håndfuld broccoli
- 1 rød snackpeber
- 1-2 forårsløg
- 4-5 små tomater eller 1 stor tomat
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 50 gram blødt smør (Rolig nu! Brug kun 3 tynde skiver pr. anretning)
- ½ tsk paprika
- ½ tsk havsalt
- ½ dl fintsnittede persilleblade
- Skal fra en ½ citron
- 1 knsp chili (alt afhængigt af styrken) Kan undlades
- Start med at blande smør og resten af ingredienserne i en skål med en gaffel.
- Læg kryddersmørret på et stykke vitawrap og form en aflang rulle af kryddersmørret.
- Læg kryddersmørret i fryseren indtil du skal bruge det.
- Grib en pande og smelt en smørklat ved høj varme.
- Når smørret er smeltet, steger du din flanksteak i smørret i 3-4 minutter på hver side.
- Tag din flanksteak af panden og lad den hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
- Mens din flanksteak steges, og mens den efterfølgende hviler, klargør du salaten.
- Skyl, rens og snit alle salatingredienserne, og fordel det på to tallerkener.
- Forkæl salaten med en lidt dressing (light for færre kalorier). Fordel skiver af flanksteak på salaten, og top salaten af med tynde skiver af kryddersmør og et drys havsalt.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]